Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Íme néhány lovasfilm és rövid leírása:

 

 1. A nagy vágta (International Velvet)

International Velvet 

Egy fiatal lány, Sarah Brown történetét meséli el a  nagynénje: Velvet Brown, aki magához veszi Sarah-t a szülei halála után. A történet akkor kezd igazán kibontakozni, amikor a nagynéni és a nagybácsi vesz a lánynak egy csikót (Arizona Piskóta), akivel eggyütt nő fel a lány, és edzeni kezdenek, hogy Sarah és a lova a nagynéni nyomdokaiba lépve induljanak az angol csapattal az Olimpián.

Szereplők: Tatum O'Neal, Antony Hopkins,Christopher Plummer, Nanette Newman, Dinsdale Landen

 

 2. Fekete Szépség (Black Beauty)

 

 

Egy gyönyörű ló, aki olyan okos, hogy akár ember lehetne. Mégis hihetetlen kalamajkákba keveredik. Túlságosan is bízik a kétlábúakban, azt hiszi, mindenki olyan, mint első, szerető gazdái. Azért ne essünk kétségbe: hősünk végül igazi barátra és otthonra lel... 

 

3. Suttogó

 

Scarlett Johansson és Robert Redford A suttogó című filmben

 
A 14 éves Grace MacLean (Scarlett Johansson) súlyos sérüléseket szenved, amikor baleset éri versenylova, Pilgrim nyergében. Grace édesanyja, Annie (Kristin Scott Thomas), az ambiciózus magazinszerkesztő rájön, hogy lánya és a ló sorsa elválaszthatatlanul összefonódik. Ezért lányával és a lóval azonnal Montanába utazik az egyetlen suttogóhoz, Tom Bookerhez (Robert Redford), akinek különleges képessége van a lovak gyógyításához. Ám amíg Tom azon fáradozik, hogy helyrehozza a kislány és a ló összetört életét, Tom és Annie egymásba szeret.

 

4. Hidalgó, a Tűz Óceánja

 

3000 mérföld lóháton, a sivatagon át. Aki túléli, máris nyertesnek érezheti magát. Évszázadok óta a legjobb arab telivérek és gazdáik vehetnek részt ezen a versenyen, ám a XIX. század végén egy különös versenyző is a rajtvonalhoz áll: egy amerikai cowboy. Ő az első, aki kiáll a félelmetes hírű beduin lovasok ellen. Kezdetben csupán a büszkeség és a versenyszellem hajtja. Később az életösztön. Mert ez a verseny igazi harc. A sivatagon keresztül vezető vágta során az amerikainak nemcsak a természet erőit kell legyőznie, hanem meg kell küzdenie egy egzotikus, titokzatos világgal is. Különben örökre a homoktengerben marad...

 

5. Vakvágta a jövőbe

 

 

Következő

Annie Garrett lótenyésztő, egyedülálló anya, akit nemrégiben hagyott el a férje. Hogy új életet kezdjen, egy coloradói farmon helyezkedik el, mint tenyésztő és oktató. Egész életét beárnyékolja húga korai halála, aki maga is tehetséges versenyző lehetett volna. Annie azt reméli, hogy a múltat végkép le tudná zárni, ha indul a következő lóversenyen, de a tragédia itt sem kerüli el életét.
 

6. Hosszú vágta

A hetvenes évek közepén járunk. Brady, az egykori bombázó pilóta Wyoming állambeli farmján agyonlövi öreg lovát, Arankát. A szomorú esemény kapcsán még egyszer felelevenedik a múlt. Brady gépét 1944-ben Debrecen fölött találat éri, és ő társával együtt, sebesülten, ejtőernyővel a hortobágyi nádasban ér földet. A pusztai emberek orvost szereznek, bújtatják őket az üldöző Gestapó-osztagok elől, mindig újabb és újabb rejtekhelyet találva nekik. Miki a bojtárgyerek és a menekülő vadászpilóta között szoros barátság szövődik, Aranka, a ló pedig megmenti Brady életét. Miközben hármasban próbálnak átszökni a határon a jugoszláv partizánokhoz, Mikit meglövik, és a kisfiú meghal barátja karjában.

7. A vágta ( Seabiscuit)


Az amerikaiak csodalova egy bizonyos Seabiscuit volt, egy makacs természetű, göcsörtös lábú, kistermetű mén, aki élete nagy részében nem nyert semmilyen versenyt. Ám a sors úgy hozta, hogy a gazdasági válság sötét éveiben egy sokat látott autómágnás úgy döntött, hogy belekóstol a lóversenyzésbe és felfogadott egy halk szavú trénert, aki pont ebben a lóban látott fantáziát, és hozzá egy sikertelen, félszemű zsokét vett fel. A valószínűtlen páros aztán szép sorban elkezdte megnyerni a nagy díjakat és hamarosan Amerika kedvenceivé váltak, mivel az emberek bennük láttak reményadó példát.

8. Vágta
(Phar Lap)
1983

 

Phar Lap
Phar Lap legendás ausztrál versenyló titokzatos halála legalább annyira beszédtéma volt a harmincas években lovas körökben, mint óriási teljesítményei a versenypályákon. A lovat pedigree nélkül is megvásárolja egy tréner. Első versenyeit sorra elveszíti. Tommy, a lovászfiú győztest farag belőle. Átviszik versenyezni Amerikába, ahol győzelmeivel kemény pénzveszteségeket okoz a helyi bukmékereknek. Mexikóban, egy megnyert fontos verseny után holtan találják: a lóverseny köré kiépült biztosra menő üzlet számára kényelmetlen volt a papírformákat megbontó tehetség.

 

9.Kiko, vágtass, mint a szél!
(Run like the Wind, Kiko!)
1982
Jade nagynénjétől egy Kiko nevű kiscsikót kap ajándékba. A kislány boldogan lovagol unokatestvérével, Tombolinóval a barátságos állaton. Nerio, a jockey rájön, hogy Kikóban hatalmas lehetőségek rejlenek, szeretné, ha megnyerné a sienai híres lóversenyt, a "Paliót". De Nerio ellenségei doppingolják a lovat, amely megvadul, amikor a kislány ráül. Jade leesik a lóról, súlyosan megsebesül és elveszíti az emlékezetét. A kislány apja úgy dönt, rendez egy másik lóversenyt kislányának.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 10. Zafír
(Zafir)
2003

 

Zafir (2003)  Zafir (2003)
Anna és Lena testvérek voltak. Ám Lena meghalt egy szörnyű lovasbalesetben, amelyet a Zafír névre hallgató ló okozott. A lovat a baleset óta bezárva tartják a pajtában. Anna azonban úgy érzi, hogy tartozik annyival a testvérének, hogy meglovagolja az állatot. Szerinte Lena is helyeselné ezt. A szülei természetesen határozottan ellenzik elképzelését, ám eljön az a pillanat, amikor Anna nyeregbe száll.

 

11. Szabad, mint a szél
(Running Free)
1999

Chase Moore a Szabad, mint a szél című filmben   Chase Moore a Szabad, mint a szél című filmben
Röviddel az első világháború előtt nagy teherbírású bányalovak érkeznek a németek afrikai bányáiba. A hosszú tengeri út során az egyik kanca kiscsikónak ad életet. A parton azonban elszakítják anyjától a kiscsikót. A magára hagyott újszülött minden bizonnyal hamar elpusztulna, ha egy közelben dolgozó árva kisfiú nem viselné gondját. A a megerősödött csikó megszökik és a közeli sivatag felé veszi az irányt, ahol életre szóló barátságot köt egy bennszülött kislánnyal és egy antiloppal.

 

12. Vadlovak földjén
(Mustang Country)
1976


A kiöregedett rodeó sztár hosszú évek óta él egy farmon kutyájával, s egyetlen cél hajtja: elkapni Suhanót, akiért ötszáz dollár jutalmat ígértek. A gyönyörű vadló legendává vált a környéken, mivel senkinek sem sikerült még befognia. Dan nemcsak a busás jutalom miatt üldözi a lovat, egyszerűen képtelen felhagyni a vadászattal. Egy üldözés során azonban balesetet szenved és Nika, az iskolából elszökött árva indiánfiú talál rá. Suhanó nyomát követve a vadonban hamarosan összebarátkoznak, s együtt próbálják a páratlan jószágot megszelidíteni.

 

13. Az ezüst Brumby
(The Silver Brumby)
1993

 

 

Russell Crowe Az ezüst Brumby című filmben     
A Brumby jelentése: vad, vagy elbitangolt, megszelídíthetetlen ló. Egy ifjú lovász azonban elhatározta, az élete árán is megszerzi a legenda szerint megszelídíthetetlennek tartott állatot.

 

 

14. A Fekete Mén


Egy kissrác és egy arab mén egy szigetre kerül egy hajótörés után. Szép lassan összebarátkoznak, majd hazakerülnek, versenyezni kezdenek...
Régi film, amolyan 70-es évekbeli, de gyönyörű! Az első 3/4 részében szinte semmit sem beszélnek, csak zene van+lóhangok+kisfiú hangjai a lóhoz.

 

15. Fekete Villám
(The Black Stallion)
1979


Alec édesapja a lovak és a lóversenyek megszállotja, fiát ősi legendákkal szórakoztatja - "Réges régen történt, hogy egy király meg akarta öletni Bukefaloszt, mert olyan szilaj paripa volt, hogy a király nem tudta betörni. Behozatta Bukefaloszt egy nagy arénába. Mindenfelől odasereglettek az emberek. Meg akarták nézni a legnagyobb, legfeketébb, legerősebb, legszebb lovat, akit valaha a hátán hordott a föld. Fülöp király pedig végignézett a sokaságon és azt mondta az embereinek: öljétek meg. Hirtelen egy hang hallatszott a tömegbôl: én megülöm azt a lovat. Mindenki elhallgatott, s előlépett egy gyerek. "Annyi idős volt mint Alec. "Fülöp király végigmérte és azt mondta: fiam, ha megülöd azt a lovat, a tiéd lehet. Nagy Sándor, mert ő volt a fiú, odament a lóhoz, Bukefaloszhoz, aki a küzdőtér közepén állt. Hatalmas, erős paripa volt. Patájával a földet kaparta, a szemében tűz, a lehellete parázs. Nagy Sándor odalépett hozzá és fürgén, mint a gyík, felpattant a hátára, belekapaszkodott a loboncos fekete sörényébe, azzal hajrá, már mentek is mint a villám." Alec édesapja így mesélte el fiának a régi történetet, s adta át neki Fekete Villámot...

 

16. A Fekete Villám visszatér
(The Black Stallion Returns)
1983


Amikor Alec Ramsey kisfiú volt, egy hajótörés alkalmával a gyönyörű arab telivér, a fekete Villám mentette meg az életét. Alec hazaviszi a lovat, megtanul rajta lovagolni és a lóból is versenylovat nevelnek. De a rendkívül értékes ló igazi gazdája egy marokkói sejk, Abu Ben Ishak. Rivális szaharai törzsek el akarják lopni, hogy visszavigyék hazájukba. Amikor a fekete Villám eltűnik, Alec utána repül Casablancába. Ekkor veszi kezdetét kalandos utazása, hogy ezernyi veszéllyel dacolva visszaszerezze életének megmentőjét és kedves versenylovát.

 

17. Felhőcske
(Misty)
1961


Egy testvérpár elveszti a szüleit, és a nagyszüleiknél élnek. A szomszéd kis szigetről minden évben átúsztatják a vadpónikat, és a csikókat eladják. A testvérpár kinéz egy sárga kancát, összegyűjtik rá a pénzt, és megveszik. Kiderül, hogy a szüleiknek is az a ló (Fantom) volt az álmuk annak idején. Fantomnak van egy csikója, ő Felhőcske. A kanca megszelídül, lovagolják is, de visszavágyik a szigetre, a gyerekek el is engedik, de a csikó velük él tovább.

 

18. Karino (1977)
1977
(színes magyarul beszélő lengyel játékfilm)

   Karino  

Következő


Fiatal csinos nő érkezik a méntelepre, ahol versenylovakat tartanak. Grazyna Barska, mert így hívják a szőke szépséget, frissen végzett állatorvos, aki nagy lelkesedéssel lát munkához. Pechjére éppen ekkor ellik egy ló, s a "szülés" nem éppen problémamentes. Grazyna mindent megtesz, amit a leggyakorlottabb állatorvos is megtenne, az "anya" mégis elpusztul, de a csikót sikerül megmentenie. A kiscsikót Karinónak nevezi el, és megkülönböztetett figyelemmel vigyázza a "kis árva" minden lépését.

 

19. A kis lókötők
(The Littlest Horse Thieves)


A századfordulón játszódó történetben Anglia északi részén egy bányászfalucskában három belevaló kissrác elhatározza, hogy megmentik néhány ártatlan póni életét, mely a technikai fejlődés következtében komoly veszélybe kerül. Az aprótermetű lovak a helyi bányászokkal dolgoznak a föld alatt, és amikor a bánya vezetői a gépesítés mellett döntenek, feleslegessé válnak. Számtalan merész és agyafúrt mentési kísérlet után a fiatal lótolvajoknak végül is sikerül megvalósítaniuk látszólag lehetetlennek tűnő céljukat...

 

20. Danielle Steel: Palomino
(Palomino)
1991


Samantha sikeres fotós, aki boldog házasságban él híradós férjével. Úgy érzi, szerelmük azon is átsegíti, hogy nem lehet gyermekük. Férje azonban egy este úgy tér haza, hogy vége a közös életüknek. Hónapokkal később, hogy megszabaduljon férje képétől és annak új családi boldogságától, elfogadja egy régi barát felkérését, hogy készítsen fotókat lovas farmján.

 

21. A Las Vegas-i lovas

(The Electric Horseman, 1979)

Sonny Steele egy lecsúszott rodeólovas, aki reggelire való gabonapehely reklámozásában vesz részt. Egyik este egy reklámműsorban egy 12 millió dollár értékű kancán, apró villanylámpákkal kidekorált öltözékben kell a színre lovagolnia. Észreveszi, hogy a lovat kábítószerezték. Feltámad cowboybecsülete: megsarkantyúzza az állatot, és kivágtat vele a sivatagba. De követi őt egy riporternő, Hallie, aki élete nagy sztoriját igyekszik most elcsípni. Az együtt eltöltött idő alatt egymásba szeretnek, s Hallie segít Sonnynak, hogy visszaadhassa a ló szabadságát.

 

 

 

 

 

 

 

22. A csikó

(The Colt, 2005)

A polgárháború kellős közepén az északiak oldalán álló Jim Rabb imádott lova, gyönyörű kiscsikónak ad életet. Rabb megtagadja a kiscsikó lelövéséről szóló parancsot és megtartja az állatot. A kiscsikó vigaszt nyújt a keserű időkben és a remény szimbólumává válik.

 

23. Shergar

(Igaz történet)

 

1978-ban született. 1981-ben az Epsom Derby-t 10 hosszal nyerte meg.  1983-ban az IRA elrabolta és úgy gondolják, hogy ezt a híres lovat megölték.(http://en.wikipedia.org/wiki/Provisional_Irish_Republican_Army

 

 

 

 

 

24. A bátor lovacska

(Ico, el caballito valiente, 1981)

 Iko az erdőben él az édesannyával és barátaival, ám egy napon elhatározza, hogy a király lova akar lenni és el is megy a várba, hogy kiképezzék. Ott megismerkedik lamgalétával, a lovásszal, akivel életre szóló barátságot köt. Kiképzése alatt esténként a királyi istállóban alszik. Itt meséli el egyszer Máté apó, hogy minden teliholdkor harangszó hallatszik az éjszakában és ilyenkor eltűnik 1-2 ló az istállóból, akik sosem térnek vissza. Iko összeszedi minden bátorságát és elindul kideríteni a rejtélyes eltűnések okát, amiben kis barátai és langaléta is a segítségére lesznek.

 

25.  A Szilaj

 

Szilaj - A Vad Völgy Paripája

A vad völgy paripája egy vad és zabolátlan musztáng csődör kalandjait követi a Vadnyugat határvidékén. Az emberekkel első ízben találkozó Szilaj ellenáll a betörésnek, még akkor is, amikor barátságot köt egy bátor lakota ifjúval, Kis Patakkal. A bátor csődör a szerelmet is megismeri egy gyönyörű, foltos, Szelíd nevű kanca képében, miközben a régi nyugat egyik legnagyobb hősévé válik.

 

26. Pata csata

(Racing Stripes, 2005)

A dühöngő viharban a vándorcirkusz egy nagyon értékes szállítmányát veszíti el: egy zebracsikót. Nolan Walsh lótenyésztő - aki visszavonultan él szerény farmján - talál rá a megrettent kis állatra, és hazaviszi lányának, Channingnek. A kis zebra, Csíkos, hamar összeismerkedik a pajtaudvar szemtelen bandájával, akiket Kócos, a shetlandi póni vezet, és Franci, a bölcs, öreg kecske próbál kordában tartani. Gúnár, a dilis nagyvárosi pelikán is csatlakozik a gárdához. A Walsh-farm szomszédságában terül el a Turfway versenypálya, ahol telivérek küzdenek azért, hogy részt vehessenek a Kentucky Derbyn. Csíkosnak az első pillanattól fogva, hogy megpillantja a pályát, csak egy célja van: megnyerni a versenyt. Megszállott edzésbe fog, hogy elérje álmait. Mindebben Kócos van segítségére, aki rengeteg bajnok versenylovat készített fel a múltban. A telivérek persze kinevetik és könyörtelenül gúnyolódnak rajta, de vannak a birtoknak kedvesebb lakói is, különösen Szöszi, a gyönyörű kancacsikó, aki viszont határozottan vonzódik Csíkoshoz...
 
 
27. Secretariat-A paripa-
Penny Chenery háziasszony és édesanya, édesapja betegsége miatt kénytelen átvenni egy versenyistálló körüli teendőket. A derbik ismeretlen világában egy veterán edző, Lucien Laurin segít neki eligazodni, és általa sikerül betörnie az addig kizárólag férfiak uralta világba. Lovával, Secretariattal (Big Red), 25 év óta először sikerül megnyernie egy rangos díjat, és ezzel beírja nevét a lósport történelmébe.

 secretariat-film-review.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

28. Ruffian:

Ruffian életéről is készült film 2007-ben. Felrakom a linkeket, ahol angolul meg lehet nézni.

 1.rész:www.youtube.com/watch

2. rész:www.youtube.com/watch

3. rész:www.youtube.com/watch

4. rész:www.youtube.com/watch

5. rész:www.youtube.com/watch

6. rész:www.youtube.com/watch

7. rész:www.youtube.com/watch

8. rész:www.youtube.com/watch

9. rész:www.youtube.com/watch

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Mizifu chvhip

(Hnkmtr, 2022.10.15 13:47)

cephalexin 500mg oral <a href="https://erythromycinea.com/">erythromycin over the counter</a> buy erythromycin 500mg generic

mba admission essay writing service

(EasterSnki, 2022.10.13 17:42)

essay writers needed
<a href=https://writemyessaycheap24h.com>academic essay writers</a>
can you write my essay for me

Rgddbj hbkngr

(Ilbqfi, 2022.10.13 08:18)

order augmentin 375mg for sale <a href="https://augmenpill.com/">augmentin for sale</a> bactrim cheap

best custom essay site

(VivieneSnki, 2022.10.12 02:40)

need help writing essay
<a href=https://ukessayservice.net>academic essay writing help</a>
help with writing college essays

Hwqmbb ezkpjz

(Wnrypy, 2022.10.11 05:48)

buy valacyclovir 500mg without prescription <a href="https://diflucpl.com/">order fluconazole online</a> buy diflucan 100mg online

Cojdtp nkzarf

(Ridakx, 2022.10.10 01:05)

order zofran online cheap <a href="https://asimvastatin.com/">simvastatin 10mg price</a> purchase simvastatin pills

write my essay service

(GinnieSnki, 2022.10.09 20:21)

i need help to write an essay
<a href=https://lawessayhelpinlondon.com>scholarship essay writing service</a>
medical school essay help

Chrnks hgfmlg

(Jqwzcd, 2022.10.05 23:46)

levaquin 250mg tablet <a href="https://aranitidine.com/">buy ranitidine 300mg pill</a> buy zantac 300mg generic

best medical school essay editing service

(CthrineSnki, 2022.10.04 08:27)

helping others essays
<a href=https://howtobuyanessay.com>what is the best online essay writing service</a>
best online essay editing service

best essay for you

(LeilahSnki, 2022.10.03 10:33)

essay writing service law school
<a href=https://geniusessaywriters.net>best website to get essays</a>
the best essay writers

Dvaunk skxvrc

(Fbyeau, 2022.10.02 14:26)

buy methotrexate 2.5mg pills <a href="https://abwarfarin.com/">warfarin generic</a> cost cozaar 25mg

good essay writing company

(TwylaSnki, 2022.10.02 13:49)

essays custom
<a href=https://firstessayservice.net>custom essays</a>
custom essay org

mba essay writing service

(DronaSnki, 2022.10.01 18:18)

cheap essay help
<a href=https://customs-essays-writing.org>custom essay cheap</a>
online essay writing services

Omvkea jjapqi

(Wncmxc, 2022.10.01 15:57)

bupropion 150mg tablet <a href="https://xbenzaprine.com/">cost cyclobenzaprine</a> viagra pharmacy

Etxqwr ujytom

(Adtmwh, 2022.10.01 08:55)

buy zyban 150 mg for sale <a href="https://xbenzaprine.com/">oral flexeril 15mg</a> sildenafil fast shipping

custom essays for cheap

(CharoSnki, 2022.09.30 23:41)

best custom essay writers
<a href=https://customessaywwriting.com>help essay 123</a>
college essay proofreading service

Scrupa jhqmyq

(Bnyent, 2022.09.30 03:03)

ibuprofen 600mg tablet <a href="https://mirtazapinec.com/">mirtazapine 30mg price</a> purchase calcitriol sale

help in writing essays

(AntonieSnki, 2022.09.29 09:11)

admission essay writing services
<a href=https://customcollegeessays.net>best custom essay service</a>
law school essay writing service

analysis essay help

(TammieSnki, 2022.09.28 13:14)

admission essay editing services
<a href=https://cheapessaywritingservice1.com>academic custom essays</a>
write my essay for me cheap

buy essay cheap

(PennySnki, 2022.09.27 17:25)

essay writing websites
<a href=https://buytopessays.com>where to buy essays</a>
best essays writing service


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Következő »