Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Híres Magyar Telivérek

 

1. Kincsem, a magyar "csodakanca" élete:

Kép Kincsem, a legyőzhetetlen "csodakanca", 1874. március 17-én született Tápiószentmártonban, gróf Blaskovich Ernő birtokán. Kincsem apja egy Cambuscan nevű import angol telivér volt, akit 1871-ben vásárolt meg Francis Cavaliero a Kisbéri Ménes számára.

Anyja: Water Nymph, az ozorai Esterházy-ménes kancája, 1873-ban vitték Kisbérre tenyészteni.

Annak ellenére, hogy a Blaskovich családban mindenki lovakat tenyésztett és hajtott, Kincsem tehetségét mégsem ismerték fel, így egyéves korában gazdája el akarta adni, de senki nem vette meg. Ennek köszönheti csodás karrierjét.

Kincsem karrierje 1876-ban kezdődött, ekkor 2 éves volt. Trénere az Angliából hazatelepült Hesp Róbert volt. Legkedvesebb társa egy fekete-fehér nőstény cica volt, aki nélkül egyetlen versenyére sem volt hajlandó elindulni. Kincsem kissé "bogaras" és kényes jószág volt, különösen a vízre volt érzékeny.

Kétévesen versenyzett és győzött. innentől kezdve 4 éven át -1876 és 1879 között - 54 versenyen indult és azt mind meg is nyerte.

Kép Kincsem versenykarrierje során beutazta egész Európát. Sokszor levegőtlen vagonokban utazott órákon át és mégis mindig ő volt a legjobb.

Legnagyobb sikereit: Magyarországon, Ausztriában, Németországban, Angliában és Franciaországban érte el.

1876. június 21. és október 29-e között versenyzett és nyert Prágában, Hamburgban, Hannoverben, Frankfurtban, Baden Badenben, Bécsben, Sopronban és Budapesten. 3 évesen győzött az Osztrák Derbyn, Pozsonyban, Baden-Badenben és a Budapesti Szt. Leger versenyen is.

Kép 4 évesen Bécsben kezdte a versenyszezont, 1878. április 22-én versenyen szerepelt vereség nélkül. Egyedül a francia tenyésztésű, 4 éves Verneiult tartották hasonló képességűnek. Augusztus 1-jén a Goodwood Cup futamon Kincsemnek Verneuil-jel kellett volna kiállnia, aki előzőleg megnyerte az Ascont Gold Kupát. A verseny előtti napokban Verneiul megsérült, így Kincsem könnyedén győzött.

Egyik nevezets futása szeptember 9-én Baden-Badenben történt. Gróf Hugo Henckel lova Prince Giles The First fej-fejt végzett vele, a bírák holtversenyt állapítottak meg. Blaskovich Ernő nem fogadta el ezt az eredményt. Abban az időben, ha az egyik tulajdonos nem fogadta el az eredményt és a díjat sem akarta megfelezni, kérhették az újrafutást. Egyes források szerint, rögtön a futam után, lefutották még egyszer és ekkor a kitűnő formában lévő Kincsem 6 hosszal megnyerte a 3200 méteres távot. Kincsem egyáltalán nem tartozott a gyengébbik nemhez, hiszen gyepen az összes mént is csúfosan megverte, akár egy kilométernél rövidebb, akár 4000 méter volt a verseny távja.

5 évesen 12-szer állt rajthoz, többek között Berlinben, Frankfurtban és Baden-Badenben.

6 évesen is futtatni szerették volna, de a felkészülések során kiderült, hogy lábai nem egészségesek, ízületei elkoptak. Ekkor új korszak kezdődött számára: tenyészkancaként bizonyíthatott.

Tápiószentmártonba küldték, ahol 5 csikónak adott életet. 3 csikó a híres Buccaneer utódja, 2 pedig egy Doncaster nevű méntől született.

Kincsem első csikója, Budagyöngye 1882-ben született. Ez a kanca is sok győzelmet aratott. Következő csikója: Ollyan Nincs (kanca), sok sikert ért el a versenypályákon.

1884-ben Kincsem rövid "szünetet tartott", de 1885-ben világra jött Talpra Magyar. Ez a csődőr eredményes fedezőmén lett.

1886-ban látta meg a napvilágot Kincsőr (Apja: Doncaster). A fiatal csődőr korai halála miatt sajnos nem érhetett el eredményeket.

A csodakanca utolsó csikója: Kincs, aki 1887-ben született. Kincs lánya Napfény eredményes versenyló lett.

Sajnos utolsó ellése után Kincsem egészsége meggyengült. Gyomor és bélgőrcsök kínozták. 1887. március 17-én 13. születésnapján súlyos kólikarohamban múlt ki.

 

2. Imperial a "pompás mén" története:

Kép Intermezzo(HUN). Születési éve: 1944. Apja: Caissot(1923, GB), Anyja: Alcyone(1934, GB). Szín/nem: sárga mén.

 A véletlen szülőatya lehet mindennek. Ha hinni tudunk Intermezzo kalandos megtalálásában, versenyzésében, és megismerjük két utódjának Iminek és Imperiálnak a történetét.

A második világháborút követő lótenyésztés és versenyzés nehéz, szinte kilátástalan helyzetből indult. A háborús károk, az eltűnt vagy megsemmisült versenyló -anyag után, jóformán elölről kellett kezdeni mindent. Felkutatták az eltűnt lovakat és helyreállították a valaha szép istállói épületeket, az impozáns tribünök, és versenypályák környékét.

Tulajdonképpen innen indult el Imperiál, a kor kimagasló telivérjének története. kezdjük az elejéről:

Az elveszettnek hitt galopplovat, Intermezzot megtalálták. 1944-ben született (Caissot-Alcyone) szülőktől klasszis származású, szép küllemű mén hivatott volt nagy teljesítmények elérésére. A nemes állatot valahol Martonvásár környékén találták meg, ahol igába fogva végezte napi munkáját. A szénahordás, az igahúzás sem tudta megtörni erős szervezetét, aki  a majdani Imperiálnak volt a nagyapja. Intermezzo II 1946-ban kétéves korában, váltakozó formában futott, több jelentős rangú versenyt nyert, de nem boldogult Mincivel, a pompás kancával, aki a Magyar Derbyben nem engedte szerephez jutni. Intermezzo későbbi eredményei elmaradtak a vártaktól, ezért apaméni szerepre kényszerült.

A ménesben a "házastársa", a hajdani Minci lett és ebből a párosításból született meg: Imi.

Kép Imi(HUN). Születési éve: 1953. Apja: Intermezzo(1944, HUN), Anyja: MInci(1944, HUN).

Imit Dióspusztán nevelték fel. Már éves csikó korában felfigyeltek rá, kétéves korában küllemével, kivételesnek látszó képességeivel ragadtatta meg a szakemberek figyelmét. Versenyzésének első évében négyszer győzött egymásután, és ezt követően sorra nyerte a legnagyobb hazai és külföldi versenyeket. Az 1956-ról 1957-re váltó időszakban csodálatosan szép lóvá fejlődött, izmosabb, erősebb lett, mint valaha. 1957 áprilisában egy váratlan baleset érte: ínrándulást szenvedett, rövid időn belül versenyképtelenné vált. Így Apátpusztára került, ahol apaméni feladatot teljesített. Azután megjelentek az első utódai, melyek közül a legkiemelkedőbb egy arányaiban harmonikua, sárga mén: Imperiál.

1958 novemberében Banos György és Pál János Olaszországba indultak, hogy telivér mént és  egy-két vemhes kancát vásároljanak  a magyar telivértenyésztés minőségi fejlesztése céljából. Egy telivér mént és két vemhes kancát valamint egy versenypályáról lekerült, jó származású kancát sikerült vásárolniuk. A két vemhes kanca, Hurry és Statira Kisbérre került, ahol szép, és a későbbi időkben jó eredményt elért csikóknak adott életet. Ezt követően a ménes akkori vezetője, Rádoki József, Hurryt Imihez párosította. ennek eredményeként született meg 1960. február 14- én Imperial.

Kép Imperial(HUN). Születési éve: 1960. Apja: Imi(1953, HUN), Anyja: Hurry(1952, ITY).

 

 A Kisbéri ménesben napvilágot látott kis telivér méncsikó már a születésekor is érdekes jelenség volt. Darabos, csontos, mind a négy lába magasan kesely, éktelen nagy hókával a fején. Amit a tenyésztők rossz ómennek tartanak, az mind megvolt a sárga kis méncsikón.

Imperial a szakszerű gondoskodást követően szépen fejlődött, erősödött, és Hurry mellett, elkezdhette azt a rendszeres mozgástm amit akkor a telivércsikók jártatópályás irányított felnevelésének neveztek.

Rádoki József és munkatársai által kidolgozott gyakorlat szerint, a csikók anyjukkal az első hét után egy természetes környezetű jártató pályára kerültek, ezzel elkezdődött fokozatos mozgatásuk. A lehetőség szerinti 800-1000 m- es ovális alakú pályán időjárástól függetlenül, napi rendszerességgel mozgatták le a lovakat. Rádoki a mozgás szükségességét fontosnak tartotta, és bebizonyította, hogy a napi jártatópályás mozgatás, az erőnlét, edzettség megszerzéséhez elengedhetetlenül szükséges. Ezentúl a mozgatás hatására nem várt gyógyulási folyamatok indultak el. Rádoki József ezzel a felnevelési gyakorlattal mind a galopplovakná, mind az ügetőknél sikereket ért el.

Imperial felnevelése után ai alagi tréningtelepre került. Itt trénere a fiatal Aperianov Zakariás lett. A sárga mén lovasával, Németh Ferenccel és Gelics Mihállyal sorra nyerte a nagy versenyeket. Lenyűgöző megjelenéséhez, alkati nagyságához csodálatosan illeszkedett nyugodtsága, szelídsége, idegnélküli jámbor természete. Ebben a telivérben minden összpontosult, ami pályafutása alatt szereplését és eredményeit biztosította.

Kép Imperial Németh Ferenccel.

Rendkívüli egyed, galoppja olyan térölelő, hogy mellette minden hazai ló vágtája eltörpült. Nem mindig indult jól, de felgyorsulási készsége hatalmas volt. Ha a mezőnytől elmaradt, gyorsan képes volt az élre kerülni. Széles szügye, izmos háta és ágyéka, rendkívül nagy deréktája, az átlagnál hosszabb lábai lehetővé tették az utóbbi évszázad páratlan sikereinek elérésére. Emellett látványosan szép mén volt. Csillogó sárga szőrét öt helyen díszíti fehér folt. Az egyik a fején, a négy lábán pedig egyforma magasságban messzire világító fehér szőr ragyogott.

Eredményei hazai versenyeken:

1962: kétévesként, négy verseny - négy győzelem.

1963: négy verseny - négy győzelem.

1964: három verseny - három győzelem.

Eredményei nemzetközi, külföldi versenyeken:

1962: Prága, Prága, Bécs - három győzelem.

1963: kétszer startolt Bécsben - két győzelem, Berlinben - győztes, Baden-Badenben helyezetlen, és egy II. helyezés, Washingtonban - helyezetlen.

1964: München, Hamburg - győzelem, Düsseldorf - II. helyezés, Malmőben - győzelem.

Imperial utolsó versenyén 1964. augusztus 30- án Baden- Badenben futott helyezetlenül. Érzékeny szervezetén kiütközött a sok utazás és a versenyzés fáradalma. A három éven át tartó, diadalútjának a végéhez ért a ragyogó képességű telivér, amelynél jobb és eredményesebb galopp versenyló több emberöltő óta nem volt hazánkban.

Kép A versenyzés után lekerült a pályáról, és fedezőmén lett a Bábolnai ÁG- hoz tartozó kerteskői telivér ménesben. Imperial tenyésztési ideje alatt több mint 350 utóda született. Több csikója nyert Magyar Derbyt, de egy sem érte el apja sikereit. Egyik legjobb fia a külföldi kancától született Prince Ippi volt, a németországi híres Röttgeni Ménes tulajdonaként. Ippi szép eredményeket ért el, többek között három éves korában fölényesen megnyerte a kölni Európa Nagydíjat. Később fedezőmén lett a Röttgeni Ménesben.

Imperial matuzsálemi kort élt meg, 29 éves korában a Kerteskői Ménesben altatták el. Szívét Kerteskőn temették el, csontvázát Bábolnán tekinthetjük meg.

 További híres magyar telivérek:

 

 KépDirektor(HUN). Születési éve: 1956. Szín/nem: sárga mén. Apja: Dukat(1947, HUN), Anyja: Rio Ritta (1943, HUN).

Kép Turbo(HUN). Születési éve: 1978.  Apja: Rustan(1968, HUN), Anyja: Tribunka (1966, RUS). A Magyar és Osztrák Derby győztese.

Az osztrák St. Legerben Turbo és Araszlán végzett az első két helyen. Turbo bérletként a németekhez került. Nyugat-német Gr versenyekben elért helyezései figyelemre méltóak.

1985-ben tér vissza Turbo Szenttamásra. Öt idényben fedez.

Kép BotondHUN). Születési éve: 1939. Apja: The Black Abbot (1926, GB), Anyja: Paradian (1932, GB). 1942: Magyar Derby győztese.

Kép Isztopirin(HUN). Születési éve: 1968. apja: Imperial (1960, HUN), Anyja: Tabletta (1962, HUN).

Kép Naplopó(HUN). Születési éve: 1923. Apja: Pazman(1916, AUT),  Anyja: Napkelet (1917, HUN). Magyar Derby győztese.

Kép Nem Igaz (HUN). Születési éve: 1963.  Apja: Nostradamus (1951, GER), Anyja: Duble (1952, HUN). Magyar Derby győztes.

Kép Nemo kapitány (HUN). Születési éve: 1964. Apja: Nostradamus (1951, GER), Anyja: Margaréta (1956, HUN).

Kép Robert Endre (HUN). Születési éve: 1945. Apja: Atout Maitre (1936, FR), Anyja: Helia (1937, GB). Alagi díj, Magyar Derby győztese.

Kép Roppant (HUN). Születési éve: 1952. Apja: Robert Endre (1945, HUN), Anyja: Pansy (1944, HUN). Magyar Derby, Magyar St.Leger és Milleniumi díj győztese.

Kép Muskátli (HUN). Születési éve: 1965. Apja: Ataturk (1951, GER), Anyja: Messalina (1953, GER). Kancadíj győztese.

Kép Andor (HUN). Születési éve: 1977. Apja: Jolly Jet (1963, USA), Anyja: Anda (1970, HUN).

 

Kép Tikkasztó (HUN). Születési éve: 1986. Apja: Karakorum( 1973, HUN), Anyja: Tilinko (1980, HUN). Szín/nem: Pej mén.

 

Kép Muscadin (HUN). Születési éve: 1991. Apja: Turbo (1978, HUN), Anyja: Muszlin (1984).

 

Kép Komár (HUN). Születési éve: 1991. Apja: Artist, Anyja: Komédia.

 

 KépBridzs(HUN). Születési éve: 1992. Apja: Waterfield (1984, GB), Anyja: Baccara (1986, HUN).

 

Kép Andrásfi(HUN). Születési éve: 1993. Apja: Jolly Groom (1984, USA), Anyja: Alamana(1981).

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Warface

(Douglasdiord, 2022.09.28 18:59)

Купить 15 000 Кредитов для WarFace
<a href=https://warfacepin.com/goods/15000-credits>Купить 15 000 Кредитов для WarFace </a>

legitimate online pharmacies 451 mg

(Craigfek, 2022.09.28 17:37)

Hello there! <a href=http://xlppharm.com/>top rated online pharmacies</a> very good site http://xlppharm.com

https://35.193.189.134/

(ThomasUsaph, 2022.09.28 17:14)

<a href=https://35.193.189.134/>https://35.193.189.134/</a>
https://35.193.189.134/

Очень советую

(Ronaldtrimb, 2022.09.28 16:15)

<a href=https://izi-ege.ru/index.php?r=egerus/view&id=13>https://izi-ege.ru/index.php?r=rus%2Fview&id=9</a>

casino en ligne

(Dustinembep, 2022.09.28 15:19)

Присоединяюсь. Я согласен со всем выше сказанным. Давайте обсудим этот вопрос.
de jeux ici, sur mon site dédié aux blackjack. Bien évidemment, je vais revenir ici, avec vous, [url=https://cse.google.by/url?q=https%3A%2F%2Fcasinoenlignesite.com%2F]https://cse.google.by/url?q=https%3A%2F%2Fcasinoenlignesite.com%2F[/url] Sur les stratégies les plus efficaces pour battre le croupier au blackjack. J’en ai testé plusieurs et vous suggest pour chaque site une revue

Образование

(FrancisPaurf, 2022.09.28 11:31)

зачем покупать в наше время аттестат или диплом?
http://forum.postupim.ru/forum/6-56907-1
сейчас люди вместо ВУЗа идут сразу же работать по нужному профилю, ведь они знают то, что возможно будет работать, нарабатывая опыт, ну а после попросту купить диплом. Давайте рассмотрим такую ситуацию немного детальнее, и грамотное это решение на сегодняшний момент.
например, вы решили пойти учится, подобрали необходимый вам ВУЗ, с успехом поступили, дальше 5 лет потратили на обучение, в итоге вы заслужили документ. отправившись на собеседование, вам сообщают то, что могут взять только лишь помощником специалиста, конечно вы будете удивлены, а кроме того будет вопрос - "Почему?". отдел кадров вам объяснят то, что нет у вас практического опыта, только теория. заметим, что такое услышите везде, в любой области, тем не менее если бы вы сразу отправились по профилю работать, то за впустую потраченные годы на учeбу, опыта и навыков было достаточно. именно поэтому стоит подобрать заранее честный и проверенный онлайн-магазин, где вы сумеете купить диплом. Согласитесь, это куда проще, вы ведь сможете узнать тонкости, а кроме того нюансы в подобранной сфере.
в этом спец обзоре вас познакомим с честным изготовителем корочек. Мы сможем посоветовать отличный онлайн-магазин с широким ассортиментом самых разных диплом об образовании. потребовался документ советского союза , либо нового формата? данная компания смогла получить эскизы за все года. у них на интернет-сайте размещен прайс лист, вы можете посмотреть цены документов изготовленных на ГОЗНАКе и на типографских бланках. разумеется цены будут сильно различаться. один только экземпляр бланка ГОЗНАК будет стоить около 2000 руб, ведь это не считая цену тяжелой работы спецов, а кроме этого очень дорогостоящий специальной краски, что понадобится конечно.
Ранее представленная фирма инвестировала более 2 миллионов руб в закупку специальных станков. за счет чего на сегодняшний день они способны работать с типографскими, а кроме этого ГОЗНАК бланками.
в наше время много фирм, что не смогут предоставить высокое качество корочек или вообще оказываются мошенниками, что попросту берут полную оплату заранее, а в результате пропадают. А также подчеркнем, мошенники доставку предлагают почтой, ведь вы не сумеете оценить качество аттестата и диплома, не заплатив сначала полную стоимость. для того, чтобы удалось избежать этих ситуаций если планируете купить диплом, советуем вам прочитать спец-форумы, в них увидеть возможно различные фирмы, а кроме этого отзывы про них. вы главное помните, выбирайте курьерскую доставку, а это вам позволит перед оплатой увидеть качество купленного документа об образовании. рекомендуем также взять УФ фонарь. предлагаемый нами интернет-магазин для удобства вашего предоставляет самые разные виды доставки:
- Почтой. В любую точку России смогут доставить диплом.
- Курьером. данный способ возможен в больших городах нашей страны, оплата при получении.
- Проводником поезда. используют реже иных, тем не менее он доставит быстрее, нежели чем почта РФ.
настоятельно рекомендуем почитать комментарии и отзывы на форуме или же отписаться консультанту на веб сайте, он сможет вам дать подробные ответы на появившиеся вопросы.

Test, just a test

(Matthewkam, 2022.09.28 11:26)

Каждому новичку важно постоянно практиковаться на гитаре. Для этого существуют специализированные сайты с подборами аккордов, например, сайт <a href=https://rusvesna.su/aboutall/1591539336>rusvesna.su</a> . Здесь есть правильные подборы аккордов для массы известных композиций, которые отлично подойдут для изучения начинающим гитаристам.

casino en ligne

(Dustinembep, 2022.09.28 11:11)

Мне кажется, вы правы
échanges pourront être utiles.|Le casino offre une grande variété de promotions, <a href=https://images.google.ro/url?q=https%3A%2F%2Fcasinoenlignesite.com%2F>https://images.google.ro/url?q=https%3A%2F%2Fcasinoenlignesite.com%2F</a> Un assist de qualité et un site clair. Site clair. Il est facile de trouver de l’information et des jeux. Site relativement récent, mais

reliable online pharmacy 30 mg

(Craigfek, 2022.09.28 07:50)

Hello there! <a href=http://xlppharm.com/>online canadian pharmacies</a> very good web page http://xlppharm.com

casino en ligne

(Nicolebet, 2022.09.28 06:01)

Это то, что мне было нужно. Благодарю Вас за помощь в этом вопросе.
nous met au dГ©fi d'affronter le dragon des glaces dans la machine Г  sous legend of the ice dragon, <a href=http://www.halawa.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=casinoenlignesite.com>http://www.halawa.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=casinoenlignesite.com</a> Un jeu de casino} fantastique Г  inspiration bet365 casino} reside; pamestoixima

here

(WilliamFut, 2022.09.28 05:58)

<a href=https://faisaxtifor.ml/post/C-Mo-Hacer-El-Desarrollo-De-Vietnam-En-5-Minutos>C Mo Hacer El Desarrollo De Vietnam En 5 Minutos</a>
<a href=https://wertkundtrinbilime.tk/post/30-Preguntas-De-Rrhh>30 Preguntas De Rrhh</a>
<a href=https://crumthecoosampre.tk/post/Tirando-Fotos-De-Celular-Em-150-Segundos>Tirando Fotos De Celular Em 150 Segundos</a>

<a href=https://archiwum.pion.pl/web/node/619?page=3241#comment-7175501>Normas apa para cantar bien</a>
<a href=https://crawfordsmma.com/our-instructors/#comment-80217>here</a>
<a href=http://herbs.coopdobromir.ru/products/yarutka-polevaya-25g/#comment_92560>here</a>
<a href=https://bfoodfree.kailaasa.org/complete-nithyananda-nirahari/why-i-live-without-food-nithyadevi/#comment-136166>link</a>
<a href=http://rideshareindustrynews.com/will-virtual-clothes-transform-how-we-shop/#comment-3230383>at this website</a>
<a href=http://xn----8sbgjavibedkpihig4aft8o.xn--p1ai/blog/aktsiya-na-pgs/#comment_54561>Como tirar fotos de ballet</a>
<a href=http://www.morenteforte.com/vinganca-o-musical/comment-page-36/#comment-532104>this site</a>
<a href=http://kristenanna.com/index.php/2019/04/11/the-secret-ive-been-keeping/#comment-15423>Curso gratis de las matematicas</a>
<a href=https://evrmag.com/highest-partnerships-in-ipl/#comment-49961>link</a>
<a href=http://www.saralucero.com/4-tips-for-choosing-eyelash-extensions/#comment-132710>Hausarbeit erstellen mit tipps fur die prufung</a>
<a href=https://academyofcrypto.com/?attachment_id=170#comment-7472>at this website</a>
<a href=https://uniclaretiana.edu.co/node/485?page=16002#comment-4160622>Como fazer uma fabrica de gravida</a>
<a href=https://www.greentop.cloud/home/greentop-per-amministrazione-azienda-cooperativa/#comment-23557>Chef de soutien scolaire ceniefco a rabat</a>
<a href=https://www.milanews24.it/milan-bennacer-intervista/#comment-291560>at this website</a>
7f58d07

online pharmacy hydrocodone 421 mg

(Craigfek, 2022.09.28 02:40)

Howdy! <a href=http://xlppharm.com/>Online Foreign Pharmacy</a> beneficial site http://xlppharm.com

Тема сообщения (может быть любая)

(RobertSeist, 2022.09.28 02:13)


<a href="https://phone-961.ru">казино онлайн вавада</a> - На сайтах проверенных онлайн казино представлены сотни различных игровых автоматов. Посетитель такого ресурса непременно подберет видеослот по своему вкусу. На главной странице игорной платформы, как правило, представлены новинки жанра. При выборе можно ориентироваться на уровень волатильности. Жанровые «однорукие бандиты» и слоты с джекпотом находятся в отдельном разделе сайта. У всех азартных заведений в списке казино игровой софт имеет лицензию

интересное о игре в клубе vavada

(MorrisLum, 2022.09.27 23:34)

http://wiki.it-lux.ru/index.php/%D0%91%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%8F_%D1%87%D0%B5%D0%BC%D1%83_%D0%92%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%B4%D0%B0_casino_%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%B5%D1%82_%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%8F_%D0%B2%D1%8B%D1%81%D0%BE%D0%BA%D1%83%D1%8E_%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D1%83%D0%BB%D1%8F%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%8C%3F https://soblazn-opt.com/people/user/19/blog/3396/ http://mtbclubs.ru/viewtopic.php?f=37&t=7422

Крайне советую

(Ronaldtrimb, 2022.09.27 23:17)

<a href=http://testauto.eu/>http://testauto.eu/</a>

Ljlxnb phnrwz

(Cjwaaf, 2022.09.27 22:55)

ramipril 10mg uk <a href="https://amiodaronebuy.com/">cordarone price</a> order generic coreg

best non prescription ed pills 108 mg

(FrankBib, 2022.09.27 21:40)

Hello there! <a href=http://buyeddrugx.com/>cheap erectile dysfunction</a> good internet site http://buyeddrugx.com

Попробуйте

(Ronaldtrimb, 2022.09.27 20:22)

<a href=http://testauto.eu/>http://testauto.eu/</a>

Образование

(FrancisPaurf, 2022.09.27 18:55)

зачем покупать сейчас диплом или аттестат?
https://womens-forum.ru/viewtopic.php?f=63&t=4404&sid=8caa3a8cd10dbcf2e15d72ce502c8b18
сегодня большинство людей вместо универа направляются сразу работать по необходимому направлению, так как они понимают, что можно приступить к работе, опыта набираясь, а после просто напросто купить диплом. Итак, рассмотрим такой момент немного подробнее, и грамотное это решение на текущий день.
так например, вы решили отправиться обучаться, смогли найти необходимый вам университет, с успехом поступили, далее 6 лет потратили на прохождение обучения, по итогу вы получили документ. сходив на встречу в компанию, вам говорят, что готовы вас взять только лишь младшим помощником мастера, естественно вы будете возмущены и будет вопрос - "А почему?". принимающие объяснят то, что у вас нет практического опыта, лишь теория. поясним то, что такое услышите везде абсолютно, в любой области, но если бы вы сразу же направились по специальности работать, тогда за впустую потраченные годы на учебу, опыта и навыков было достаточно. так что следует заранее подобрать проверенный магазин, где вы сможете купить диплом. Согласитесь, это в разы лучше, вы ведь сможете выяснить все тонкости, а кроме этого нюансы в выбранной вами области.
в этом обзоре вас познакомим с честным и надежным изготовителем дипломов. Мы сможем порекомендовать прекрасный онлайн-магазин с большим ассортиментом различных дипломов. потребовался документ советского союза , либо нового формата? данная фирма сумела получить примеры за все года. на сайте есть прайсник, вы способны будете найти стоимость документов изготовленных на типографских и на ГОЗНАК бланках. конечно же расценки будут очень отличаться. один только бланк ГОЗНАК стоить будет в районе 2000 руб, ведь это не учитывая цену работы специалистов, а кроме того очень дорогостоящий краски, она потребуется естественно.
Ранее данная компания инвестировала более 2-х миллионов руб в покупку станков. таким образом на сегодняшний момент они готовы работать с ГОЗНАКом, а так же типографскими бланками.
сейчас довольно много фирм, что не сумеют предоставлять высокое качество корочек или же вовсе являются аферистами, которые просто напросто требуют заранее полную оплату, ну а в результате испаряются. Кроме этого подчеркнем, аферисты доставку предлагают почтой РФ, так как вы не способны будете посмотреть на качество аттестата и диплома, не оплатив вначале всю его цену. Чтобы избежать данных ситуаций в случае если рассчитываете купить диплом, рекомендуем вам прочитать спец-форумы, где найти можно будет самые разные фирмы, а так же отзывы и комментарии касательно них. самое главное помните, выбирайте доставку курьером, поскольку это вам позволит перед оплатой взглянуть на качество заказанного документа. советуем взять также УФ фонарь. предлагаемый нами интернет-магазин для комфорта вашего предлагает разнообразные методы доставки:
- Почтой России. В любую абсолютно точку России готовы вам доставить диплом ВУЗа.
- Курьером. такой способ возможен по большим городам нашей страны, оплата при встрече.
- Через проводника поезда. его применяют намного реже других, однако он доставит побыстрее, нежели почта России.
порекомендуем почитать отзывы и комментарии на спец-форуме, либо обратиться к оператору на сайте, он готов дать подробные ответы на вопросы.

Раньше был нормальный ломбард, но сейчас лучше не связываться

(RobertHig, 2022.09.27 17:34)

ООО «Кит ломбард» ОГРН 1225900012216 от 29 июня 2022 г.ИНН 5906173530 КПП 590601001 Юридический адрес 614014, Пермский край, г Пермь, ул Восстания, д. 8, офис 1
Генеральный директор Погожев Сергей Владимирович
Раньше был нормальный ломбард, но сейчас лучше не связываться если не хотите потерять свои деньги и вещи, есть сайт http://kit-lombard.ru/ сейчас ведут деятельность через VK https://vk.com/lombard.kit.perm и Авито.
Они реально цену занижают - стараются выкупить изделие как имеющее более низкую пробу, чем на нем указано на изделии.
Утром позвонила, сказали стоимость скупки 2500 за грамм, приехала туда, оценила в 1100 руб, думает мадам, что с умственно отсталой разговаривает, говорит ценник упал. Пипец разводилы.
По вещам такая же пытаются обмануть.
Очень занижают стоимость изделия - новую шубу из магазина оценили в несколько процентов от реальной стоимости, плюс ещё хотел удержать страховку 21%. Просто по грабительски оценивают. Причем предварительная оценка по фото была в два раза выше. Я бы не поехала в этот ломбард, если бы знала, что реально дадут 3 копейки за новую дорогую вещь. Так что не доверяйте предварительной оценке – это все обман и разводилово! Дадут вам 30% от стоимости и не факт что вернут. Только время зря потеряла.
Никогда не берите у них деньги. Они потом три шкуры сдерут. Еще страховку возьмут, которая клиенту вообще не нужна. Конченное место.
Будьте осторожны.


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59

Következő »