Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Híres Magyar Telivérek

 

1. Kincsem, a magyar "csodakanca" élete:

Kép Kincsem, a legyőzhetetlen "csodakanca", 1874. március 17-én született Tápiószentmártonban, gróf Blaskovich Ernő birtokán. Kincsem apja egy Cambuscan nevű import angol telivér volt, akit 1871-ben vásárolt meg Francis Cavaliero a Kisbéri Ménes számára.

Anyja: Water Nymph, az ozorai Esterházy-ménes kancája, 1873-ban vitték Kisbérre tenyészteni.

Annak ellenére, hogy a Blaskovich családban mindenki lovakat tenyésztett és hajtott, Kincsem tehetségét mégsem ismerték fel, így egyéves korában gazdája el akarta adni, de senki nem vette meg. Ennek köszönheti csodás karrierjét.

Kincsem karrierje 1876-ban kezdődött, ekkor 2 éves volt. Trénere az Angliából hazatelepült Hesp Róbert volt. Legkedvesebb társa egy fekete-fehér nőstény cica volt, aki nélkül egyetlen versenyére sem volt hajlandó elindulni. Kincsem kissé "bogaras" és kényes jószág volt, különösen a vízre volt érzékeny.

Kétévesen versenyzett és győzött. innentől kezdve 4 éven át -1876 és 1879 között - 54 versenyen indult és azt mind meg is nyerte.

Kép Kincsem versenykarrierje során beutazta egész Európát. Sokszor levegőtlen vagonokban utazott órákon át és mégis mindig ő volt a legjobb.

Legnagyobb sikereit: Magyarországon, Ausztriában, Németországban, Angliában és Franciaországban érte el.

1876. június 21. és október 29-e között versenyzett és nyert Prágában, Hamburgban, Hannoverben, Frankfurtban, Baden Badenben, Bécsben, Sopronban és Budapesten. 3 évesen győzött az Osztrák Derbyn, Pozsonyban, Baden-Badenben és a Budapesti Szt. Leger versenyen is.

Kép 4 évesen Bécsben kezdte a versenyszezont, 1878. április 22-én versenyen szerepelt vereség nélkül. Egyedül a francia tenyésztésű, 4 éves Verneiult tartották hasonló képességűnek. Augusztus 1-jén a Goodwood Cup futamon Kincsemnek Verneuil-jel kellett volna kiállnia, aki előzőleg megnyerte az Ascont Gold Kupát. A verseny előtti napokban Verneiul megsérült, így Kincsem könnyedén győzött.

Egyik nevezets futása szeptember 9-én Baden-Badenben történt. Gróf Hugo Henckel lova Prince Giles The First fej-fejt végzett vele, a bírák holtversenyt állapítottak meg. Blaskovich Ernő nem fogadta el ezt az eredményt. Abban az időben, ha az egyik tulajdonos nem fogadta el az eredményt és a díjat sem akarta megfelezni, kérhették az újrafutást. Egyes források szerint, rögtön a futam után, lefutották még egyszer és ekkor a kitűnő formában lévő Kincsem 6 hosszal megnyerte a 3200 méteres távot. Kincsem egyáltalán nem tartozott a gyengébbik nemhez, hiszen gyepen az összes mént is csúfosan megverte, akár egy kilométernél rövidebb, akár 4000 méter volt a verseny távja.

5 évesen 12-szer állt rajthoz, többek között Berlinben, Frankfurtban és Baden-Badenben.

6 évesen is futtatni szerették volna, de a felkészülések során kiderült, hogy lábai nem egészségesek, ízületei elkoptak. Ekkor új korszak kezdődött számára: tenyészkancaként bizonyíthatott.

Tápiószentmártonba küldték, ahol 5 csikónak adott életet. 3 csikó a híres Buccaneer utódja, 2 pedig egy Doncaster nevű méntől született.

Kincsem első csikója, Budagyöngye 1882-ben született. Ez a kanca is sok győzelmet aratott. Következő csikója: Ollyan Nincs (kanca), sok sikert ért el a versenypályákon.

1884-ben Kincsem rövid "szünetet tartott", de 1885-ben világra jött Talpra Magyar. Ez a csődőr eredményes fedezőmén lett.

1886-ban látta meg a napvilágot Kincsőr (Apja: Doncaster). A fiatal csődőr korai halála miatt sajnos nem érhetett el eredményeket.

A csodakanca utolsó csikója: Kincs, aki 1887-ben született. Kincs lánya Napfény eredményes versenyló lett.

Sajnos utolsó ellése után Kincsem egészsége meggyengült. Gyomor és bélgőrcsök kínozták. 1887. március 17-én 13. születésnapján súlyos kólikarohamban múlt ki.

 

2. Imperial a "pompás mén" története:

Kép Intermezzo(HUN). Születési éve: 1944. Apja: Caissot(1923, GB), Anyja: Alcyone(1934, GB). Szín/nem: sárga mén.

 A véletlen szülőatya lehet mindennek. Ha hinni tudunk Intermezzo kalandos megtalálásában, versenyzésében, és megismerjük két utódjának Iminek és Imperiálnak a történetét.

A második világháborút követő lótenyésztés és versenyzés nehéz, szinte kilátástalan helyzetből indult. A háborús károk, az eltűnt vagy megsemmisült versenyló -anyag után, jóformán elölről kellett kezdeni mindent. Felkutatták az eltűnt lovakat és helyreállították a valaha szép istállói épületeket, az impozáns tribünök, és versenypályák környékét.

Tulajdonképpen innen indult el Imperiál, a kor kimagasló telivérjének története. kezdjük az elejéről:

Az elveszettnek hitt galopplovat, Intermezzot megtalálták. 1944-ben született (Caissot-Alcyone) szülőktől klasszis származású, szép küllemű mén hivatott volt nagy teljesítmények elérésére. A nemes állatot valahol Martonvásár környékén találták meg, ahol igába fogva végezte napi munkáját. A szénahordás, az igahúzás sem tudta megtörni erős szervezetét, aki  a majdani Imperiálnak volt a nagyapja. Intermezzo II 1946-ban kétéves korában, váltakozó formában futott, több jelentős rangú versenyt nyert, de nem boldogult Mincivel, a pompás kancával, aki a Magyar Derbyben nem engedte szerephez jutni. Intermezzo későbbi eredményei elmaradtak a vártaktól, ezért apaméni szerepre kényszerült.

A ménesben a "házastársa", a hajdani Minci lett és ebből a párosításból született meg: Imi.

Kép Imi(HUN). Születési éve: 1953. Apja: Intermezzo(1944, HUN), Anyja: MInci(1944, HUN).

Imit Dióspusztán nevelték fel. Már éves csikó korában felfigyeltek rá, kétéves korában küllemével, kivételesnek látszó képességeivel ragadtatta meg a szakemberek figyelmét. Versenyzésének első évében négyszer győzött egymásután, és ezt követően sorra nyerte a legnagyobb hazai és külföldi versenyeket. Az 1956-ról 1957-re váltó időszakban csodálatosan szép lóvá fejlődött, izmosabb, erősebb lett, mint valaha. 1957 áprilisában egy váratlan baleset érte: ínrándulást szenvedett, rövid időn belül versenyképtelenné vált. Így Apátpusztára került, ahol apaméni feladatot teljesített. Azután megjelentek az első utódai, melyek közül a legkiemelkedőbb egy arányaiban harmonikua, sárga mén: Imperiál.

1958 novemberében Banos György és Pál János Olaszországba indultak, hogy telivér mént és  egy-két vemhes kancát vásároljanak  a magyar telivértenyésztés minőségi fejlesztése céljából. Egy telivér mént és két vemhes kancát valamint egy versenypályáról lekerült, jó származású kancát sikerült vásárolniuk. A két vemhes kanca, Hurry és Statira Kisbérre került, ahol szép, és a későbbi időkben jó eredményt elért csikóknak adott életet. Ezt követően a ménes akkori vezetője, Rádoki József, Hurryt Imihez párosította. ennek eredményeként született meg 1960. február 14- én Imperial.

Kép Imperial(HUN). Születési éve: 1960. Apja: Imi(1953, HUN), Anyja: Hurry(1952, ITY).

 

 A Kisbéri ménesben napvilágot látott kis telivér méncsikó már a születésekor is érdekes jelenség volt. Darabos, csontos, mind a négy lába magasan kesely, éktelen nagy hókával a fején. Amit a tenyésztők rossz ómennek tartanak, az mind megvolt a sárga kis méncsikón.

Imperial a szakszerű gondoskodást követően szépen fejlődött, erősödött, és Hurry mellett, elkezdhette azt a rendszeres mozgástm amit akkor a telivércsikók jártatópályás irányított felnevelésének neveztek.

Rádoki József és munkatársai által kidolgozott gyakorlat szerint, a csikók anyjukkal az első hét után egy természetes környezetű jártató pályára kerültek, ezzel elkezdődött fokozatos mozgatásuk. A lehetőség szerinti 800-1000 m- es ovális alakú pályán időjárástól függetlenül, napi rendszerességgel mozgatták le a lovakat. Rádoki a mozgás szükségességét fontosnak tartotta, és bebizonyította, hogy a napi jártatópályás mozgatás, az erőnlét, edzettség megszerzéséhez elengedhetetlenül szükséges. Ezentúl a mozgatás hatására nem várt gyógyulási folyamatok indultak el. Rádoki József ezzel a felnevelési gyakorlattal mind a galopplovakná, mind az ügetőknél sikereket ért el.

Imperial felnevelése után ai alagi tréningtelepre került. Itt trénere a fiatal Aperianov Zakariás lett. A sárga mén lovasával, Németh Ferenccel és Gelics Mihállyal sorra nyerte a nagy versenyeket. Lenyűgöző megjelenéséhez, alkati nagyságához csodálatosan illeszkedett nyugodtsága, szelídsége, idegnélküli jámbor természete. Ebben a telivérben minden összpontosult, ami pályafutása alatt szereplését és eredményeit biztosította.

Kép Imperial Németh Ferenccel.

Rendkívüli egyed, galoppja olyan térölelő, hogy mellette minden hazai ló vágtája eltörpült. Nem mindig indult jól, de felgyorsulási készsége hatalmas volt. Ha a mezőnytől elmaradt, gyorsan képes volt az élre kerülni. Széles szügye, izmos háta és ágyéka, rendkívül nagy deréktája, az átlagnál hosszabb lábai lehetővé tették az utóbbi évszázad páratlan sikereinek elérésére. Emellett látványosan szép mén volt. Csillogó sárga szőrét öt helyen díszíti fehér folt. Az egyik a fején, a négy lábán pedig egyforma magasságban messzire világító fehér szőr ragyogott.

Eredményei hazai versenyeken:

1962: kétévesként, négy verseny - négy győzelem.

1963: négy verseny - négy győzelem.

1964: három verseny - három győzelem.

Eredményei nemzetközi, külföldi versenyeken:

1962: Prága, Prága, Bécs - három győzelem.

1963: kétszer startolt Bécsben - két győzelem, Berlinben - győztes, Baden-Badenben helyezetlen, és egy II. helyezés, Washingtonban - helyezetlen.

1964: München, Hamburg - győzelem, Düsseldorf - II. helyezés, Malmőben - győzelem.

Imperial utolsó versenyén 1964. augusztus 30- án Baden- Badenben futott helyezetlenül. Érzékeny szervezetén kiütközött a sok utazás és a versenyzés fáradalma. A három éven át tartó, diadalútjának a végéhez ért a ragyogó képességű telivér, amelynél jobb és eredményesebb galopp versenyló több emberöltő óta nem volt hazánkban.

Kép A versenyzés után lekerült a pályáról, és fedezőmén lett a Bábolnai ÁG- hoz tartozó kerteskői telivér ménesben. Imperial tenyésztési ideje alatt több mint 350 utóda született. Több csikója nyert Magyar Derbyt, de egy sem érte el apja sikereit. Egyik legjobb fia a külföldi kancától született Prince Ippi volt, a németországi híres Röttgeni Ménes tulajdonaként. Ippi szép eredményeket ért el, többek között három éves korában fölényesen megnyerte a kölni Európa Nagydíjat. Később fedezőmén lett a Röttgeni Ménesben.

Imperial matuzsálemi kort élt meg, 29 éves korában a Kerteskői Ménesben altatták el. Szívét Kerteskőn temették el, csontvázát Bábolnán tekinthetjük meg.

 További híres magyar telivérek:

 

 KépDirektor(HUN). Születési éve: 1956. Szín/nem: sárga mén. Apja: Dukat(1947, HUN), Anyja: Rio Ritta (1943, HUN).

Kép Turbo(HUN). Születési éve: 1978.  Apja: Rustan(1968, HUN), Anyja: Tribunka (1966, RUS). A Magyar és Osztrák Derby győztese.

Az osztrák St. Legerben Turbo és Araszlán végzett az első két helyen. Turbo bérletként a németekhez került. Nyugat-német Gr versenyekben elért helyezései figyelemre méltóak.

1985-ben tér vissza Turbo Szenttamásra. Öt idényben fedez.

Kép BotondHUN). Születési éve: 1939. Apja: The Black Abbot (1926, GB), Anyja: Paradian (1932, GB). 1942: Magyar Derby győztese.

Kép Isztopirin(HUN). Születési éve: 1968. apja: Imperial (1960, HUN), Anyja: Tabletta (1962, HUN).

Kép Naplopó(HUN). Születési éve: 1923. Apja: Pazman(1916, AUT),  Anyja: Napkelet (1917, HUN). Magyar Derby győztese.

Kép Nem Igaz (HUN). Születési éve: 1963.  Apja: Nostradamus (1951, GER), Anyja: Duble (1952, HUN). Magyar Derby győztes.

Kép Nemo kapitány (HUN). Születési éve: 1964. Apja: Nostradamus (1951, GER), Anyja: Margaréta (1956, HUN).

Kép Robert Endre (HUN). Születési éve: 1945. Apja: Atout Maitre (1936, FR), Anyja: Helia (1937, GB). Alagi díj, Magyar Derby győztese.

Kép Roppant (HUN). Születési éve: 1952. Apja: Robert Endre (1945, HUN), Anyja: Pansy (1944, HUN). Magyar Derby, Magyar St.Leger és Milleniumi díj győztese.

Kép Muskátli (HUN). Születési éve: 1965. Apja: Ataturk (1951, GER), Anyja: Messalina (1953, GER). Kancadíj győztese.

Kép Andor (HUN). Születési éve: 1977. Apja: Jolly Jet (1963, USA), Anyja: Anda (1970, HUN).

 

Kép Tikkasztó (HUN). Születési éve: 1986. Apja: Karakorum( 1973, HUN), Anyja: Tilinko (1980, HUN). Szín/nem: Pej mén.

 

Kép Muscadin (HUN). Születési éve: 1991. Apja: Turbo (1978, HUN), Anyja: Muszlin (1984).

 

Kép Komár (HUN). Születési éve: 1991. Apja: Artist, Anyja: Komédia.

 

 KépBridzs(HUN). Születési éve: 1992. Apja: Waterfield (1984, GB), Anyja: Baccara (1986, HUN).

 

Kép Andrásfi(HUN). Születési éve: 1993. Apja: Jolly Groom (1984, USA), Anyja: Alamana(1981).

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Тонировка Лобового Стекла Цена

(FrancisOVedy, 2022.05.04 09:35)

Замена лобового стекла Королла будет сделана нами быстро и качественно <a href=https://autosteklo77.com/remont-avtostekol>ремонт лобовых стекол в москве </a>
Только специалистам с многолетним опытом доступна такая высокая точность работы <a href=https://autosteklo77.com/polirovka-far>как отполировать пластиковые фары </a>
Для получения дополнительной необходимой информации позвоните нам по телефонам: 222-45-35, 259-23-29 <a href=https://autosteklo77.com/>Тонировка Передних Стекол </a>

Духовность сегодня — условие, фактор и тонкий инструмент решения задачи выживания человечества, его надежного жизнеобеспечения, устойчивого развития <a href=https://autosteklo77.com/tonirovanie>тонировка автомобильная </a>
<a href=https://autosteklo77.com/polirovka-far>как отполировать стекло фары </a>
Духовность — свидетельство определенной иерархии ценностей, целей и смыслов, в <a href=https://autosteklo77.com/zamena-avtostekol>автостекла для иномарок </a>
<a href=https://autosteklo77.com/remont-avtostekol>ремонт автомобильного стекла </a>
Духовная жизнь общества — область бытия, в которой объективная, надындивидуальная реальность дана не в виде <a href=https://autosteklo77.com/zamena-avtostekol>вставка лобового стекла </a>
<a href=https://autosteklo77.com/remont-avtostekol>ремонт лобовых стёкол цена </a>

Альтернативой, порой, дорогой замене является ремонт автостёкол, заключающийся в заполнении внутренних полостей специальными химическими составами – полимерами (смолами) с последующей полимеризацией УФ – лучами, длина волны которых, соответствует солнечному спектру <a href=https://autosteklo77.com/polirovka-far>полировка фар видео </a>

8 (495) 640-66-98, 8 (496) 539-93-95Московская область, г <a href=https://autosteklo77.com/remont-avtostekol>ремонт сколов и трещин лобового стекла </a>
Пушкино, Кудринское шоссе, д <a href=https://autosteklo77.com/remont-avtostekol>ремонт сколов стекла </a>
6, корпус: цех №3, офис 100(понедельник - суббота: 9 <a href=https://autosteklo77.com/>Ремонт Лобовых Стекол Автомобилей </a>
00 - 17 <a href=https://autosteklo77.com/remont-avtostekol>ремонт царапин на стекле автомобиля </a>
00)
является агрегатором информации по автомобильной тематике <a href=https://autosteklo77.com/remont-avtostekol>ремонт стекол на авто </a>
Участники портала имеют возможность добавить в базу данных информацию о компании, заполнив подробную анкету <a href=https://autosteklo77.com/remont-avtostekol>ремонт стекол автомобиля москва </a>
После этого от лица компании они могут размещаться объявления, тендеры, новости, вакансии, публиковать информацию о выставках автомобильной тематики <a href=https://autosteklo77.com/remont-avtostekol>ремонт стекол автомобиля </a>
Кроме того участники имеют возможность добавить сайт и, установив на него БЕСПЛАТНЫЙ счетчик нашего автомобильного портала, принять участие в рейтинге сайтов <a href=https://autosteklo77.com/polirovka-far>средства для полировки фар </a>
Портал имеет высокую посещаемость и Вашу информацию обязательно заметят <a href=https://autosteklo77.com/polirovka-far>полировка фары изнутри </a>

Эксплуатация автомобиля связана с необходимостью регулярного его обслуживания <a href=https://autosteklo77.com/remont-avtostekol>ремонт стекол сколы трещины </a>
Даже мелкий ремонт вынуждает нас менять привычный уклад жизни и приспосабливаться к новым условиям существования <a href=https://autosteklo77.com/remont-avtostekol>ремонт лобового стекла автомобиля </a>
Более того, после замены некоторых элементов на какое-то время водителям приходится менять сформировавшиеся привычки и соблюдать определённые ограничения ради обеспечения нормального дальнейшего использования машины <a href=https://autosteklo77.com/polirovka-far>полировка фар автомобиля </a>
Связано это и с периодом, следующим за заменой лобового стекла <a href=https://autosteklo77.com/tonirovanie>тонировка </a>

А1550 Introvisor дефектоскоп ультразвуковой

(Geraldimign, 2022.05.04 09:35)

А1214 ЭКСПЕРТ ультразвуковой дефектоскоп общего назначения. Обеспечивает реализацию типовых и специализированных методик ультразвукового контроля, высокую производительность и точность измерений. Классическое исполнение корпуса прибора позволяет с удобством работать как в цеховых и лабораторных условиях, так и в тяжелых полевых условиях.
<a href=https://www.ndt-club.com/produkcija-103-tolshinomeri-pokritii.htm>пикнометр</a> В УСД-60 представлен совершенно новый подход - масштабируемая программная структура универсальной платформы УСД-60 позволяет пользователю самостоятельно в дальнейшем наращивать возможности прибора по мере необходимости работы с TOFD сканерами, 16-и канальными фазированными решетками, многоэлементными сканерами

dxokavrnvdws

(uqwhessecy, 2022.05.04 03:39)

provigil 200mg generic <a href=https://modafinilly.shop/>buy provigil 100mg for sale</a> purchase modafinil online cheap

Купить диплом

(MatthewLix, 2022.05.04 02:40)

Купить свидетельство на найте об окончании колледжа в Кызыл по специальсности Хлорщик c фирменный бланк.
https://partizansk.diplomtop.org/

Ivhohv gezhpr

(Hjhbpq, 2022.05.03 17:52)

buy viagra 100mg generic - <a href="https://bestusasild.com/">sildenafil 50 mg</a> purchase viagra sale

порно зрелых женщин с молодыми

(DarrellAnesk, 2022.05.03 16:05)

скачать порно фильмы с переводом https://zapalilas.xyz/ порно онлайн без рекламы

смотреть порно мжм <a href=https://zapalilas.xyz/search/%D0%9A%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%85%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B5/>казахский порно без регистрации </a>

<a href=https://ezechielks.com/reusir-son-projet/#comment-446>порно молодые русские 1</a>
<a href=https://doska.orbita.co.il/anons/?anons=3456448&addsuccess=1>бесплатное порно двойной анал</a>
<a href=http://faithswchurch.org/2021/01/hello-world/#comment-1000>смотреть порно фильмы изнасилование</a>
<a href=https://topresults.site/5613-pearrysek-ihuyo-64.html?posted=1#post23672>красивое порно ростов</a>
<a href=https://l2argentina.com/foro/index.php?topic=235.new#new>скачать порно русских женщин</a>
<a href=http://frella.com/index.php/2017/08/14/free-school-lunchlove-note-printables/#comment-309403>посмотреть порно зрелых</a>
<a href=http://www.yliaow.com/forum.php?mod=viewthread&tid=30231&pid=1158981&page=22313&extra=page%3D1#pid1158981>порно русские зрелые сыном</a>
<a href=https://urboss.com/2020/02/18/hello-world/#comment-42643>смотреть порно зрелая пизда</a>
<a href=https://bradfordschools.co.za/quick-trick-for-stress-reduction/#comment-578>порно сцены онлайн</a>
<a href=https://euro-print.de/2019/09/26/hello-world/#comment-1435>порно анал молодые жопы</a>
55245d5

русское домашнее порно с мамой

(Teddyunfok, 2022.05.03 13:09)

Порно НАСАДИЛ https://nasadil.top/ порно молодые 365

русское любительское порно зрелых женщин <a href=https://nasadil.top/search/%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D1%84/>русская милфа порно видео бесплатно </a>

<a href=http://grooverobbers.com/guestbook/guestbook.php?i=0>порно старые большие сиськи</a>
<a href=http://cosmo-kogyo.co.jp/publics/index/15/b_id=39/r_id=1/fid=9174fa46943bd000998ee53936f8b198>смотреть фильмы онлайн в хорошем 2019 порно</a>
<a href=https://www.holdijk.com/2019/03/13/electrical-engineering/#comment-2599>групповое порно зрелых женщин</a>
<a href=http://liuming.is-programmer.com/guestbook/>порно красивая мокрая</a>
<a href=https://www.detyam.info/siteforum/interest/222-porno-video-onlajn-novaya-versiya-besplatno#293>порно видео онлайн новая версия бесплатно</a>
<a href=https://mir-prekrasnogo.ru/blogs/kak-zaryazhat-vodu-kamnyami-i-ne-tolko/#comment9320>скачать порно 14</a>
<a href=http://brproyecta.com.mx/?gb=1#top>скачать фильмы на телефон порно без</a>
<a href=https://raduga-ufa.ru/salons/rada-doors-rada-dors/?MID=2440686&result=reply#message2440686>бесплатное порно онлайн мама и сын</a>
<a href=https://southyarraosteopathy.com.au/blog/welcome-to-the-blog/#comment-96433>личное домашнее порно в контакте</a>
<a href=https://www.paraelbullying.com/preguntas-frecuentes/que-es-el-bullying/#comment-134>смотреть без регистрации онлайн порно анал</a>
6eb9a55

Rusty 127257527

(Tanja2007, 2022.05.03 06:47)

http://86x.org/home.php?mod=space&uid=905469

урок эксель сводные таблицы

(PatrickSiz, 2022.05.03 06:11)

передовые практики продаж обучение Йошкару-Оле https://dynamo.org.ru/programmirovanie/verstka-na-htmlcssяю:C@AK

cqwfzfxafqpm

(cialis pills, 2022.05.02 23:02)

<a href="https://cialisvet.com/#">tadalafil</a> cialis without prescription

hmsqbjxoqzxt

(cialis cost, 2022.05.02 17:47)

<a href="https://cialistrxy.com/#">where to buy tadalafil on line</a> generic cialis online fast shipping

Cchdko trucsl

(Iiurmw, 2022.05.02 14:11)

sildenafil over the counter - <a href="https://bestusasild.com/">viagra 150mg price</a> viagra overnight shipping usa

tbcrwyuntaag

(Plaingmxco, 2022.05.02 13:27)

canada generic tadalafil <a href="https://nextadalafil.com/#">buy cialis pills</a>

oqkzhirldijb

(cialis without a doctor prescription, 2022.05.02 08:47)

<a href="https://cialisedot.com/#">where to buy tadalafil on line</a> generic cialis online fast shipping

Mobil Proxyk

(Waygrido, 2022.05.02 05:44)

[url=https://proxyspace.seo-hunter.com]мобильные прокси с тестовым периодом[/url]

hftqsawjvayo

(linsoett, 2022.05.02 00:35)

cialis cost https://cialisicp.com/

oqiflbdkdbmo

(canada generic tadalafil, 2022.05.01 17:13)

https://cialistrxy.com/ tadalafil price walmart

bwwmqtwgsiav

(Plaingzfzw, 2022.05.01 12:16)

<a href="https://nextadalafil.com/#">cialis without a prescription</a> buy tadalis

wfeyddfuzjco

(linsdhfp, 2022.04.30 21:17)

cost of cialis <a href="https://cialisvet.com/#">tadalafil online with out prescription</a>

nmsbtarpjzwe

(Plaingjmcb, 2022.04.30 09:57)

https://extratadalafill.com/ tadalafil brands


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73

Következő »