Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Híres Magyar Telivérek

 

1. Kincsem, a magyar "csodakanca" élete:

Kép Kincsem, a legyőzhetetlen "csodakanca", 1874. március 17-én született Tápiószentmártonban, gróf Blaskovich Ernő birtokán. Kincsem apja egy Cambuscan nevű import angol telivér volt, akit 1871-ben vásárolt meg Francis Cavaliero a Kisbéri Ménes számára.

Anyja: Water Nymph, az ozorai Esterházy-ménes kancája, 1873-ban vitték Kisbérre tenyészteni.

Annak ellenére, hogy a Blaskovich családban mindenki lovakat tenyésztett és hajtott, Kincsem tehetségét mégsem ismerték fel, így egyéves korában gazdája el akarta adni, de senki nem vette meg. Ennek köszönheti csodás karrierjét.

Kincsem karrierje 1876-ban kezdődött, ekkor 2 éves volt. Trénere az Angliából hazatelepült Hesp Róbert volt. Legkedvesebb társa egy fekete-fehér nőstény cica volt, aki nélkül egyetlen versenyére sem volt hajlandó elindulni. Kincsem kissé "bogaras" és kényes jószág volt, különösen a vízre volt érzékeny.

Kétévesen versenyzett és győzött. innentől kezdve 4 éven át -1876 és 1879 között - 54 versenyen indult és azt mind meg is nyerte.

Kép Kincsem versenykarrierje során beutazta egész Európát. Sokszor levegőtlen vagonokban utazott órákon át és mégis mindig ő volt a legjobb.

Legnagyobb sikereit: Magyarországon, Ausztriában, Németországban, Angliában és Franciaországban érte el.

1876. június 21. és október 29-e között versenyzett és nyert Prágában, Hamburgban, Hannoverben, Frankfurtban, Baden Badenben, Bécsben, Sopronban és Budapesten. 3 évesen győzött az Osztrák Derbyn, Pozsonyban, Baden-Badenben és a Budapesti Szt. Leger versenyen is.

Kép 4 évesen Bécsben kezdte a versenyszezont, 1878. április 22-én versenyen szerepelt vereség nélkül. Egyedül a francia tenyésztésű, 4 éves Verneiult tartották hasonló képességűnek. Augusztus 1-jén a Goodwood Cup futamon Kincsemnek Verneuil-jel kellett volna kiállnia, aki előzőleg megnyerte az Ascont Gold Kupát. A verseny előtti napokban Verneiul megsérült, így Kincsem könnyedén győzött.

Egyik nevezets futása szeptember 9-én Baden-Badenben történt. Gróf Hugo Henckel lova Prince Giles The First fej-fejt végzett vele, a bírák holtversenyt állapítottak meg. Blaskovich Ernő nem fogadta el ezt az eredményt. Abban az időben, ha az egyik tulajdonos nem fogadta el az eredményt és a díjat sem akarta megfelezni, kérhették az újrafutást. Egyes források szerint, rögtön a futam után, lefutották még egyszer és ekkor a kitűnő formában lévő Kincsem 6 hosszal megnyerte a 3200 méteres távot. Kincsem egyáltalán nem tartozott a gyengébbik nemhez, hiszen gyepen az összes mént is csúfosan megverte, akár egy kilométernél rövidebb, akár 4000 méter volt a verseny távja.

5 évesen 12-szer állt rajthoz, többek között Berlinben, Frankfurtban és Baden-Badenben.

6 évesen is futtatni szerették volna, de a felkészülések során kiderült, hogy lábai nem egészségesek, ízületei elkoptak. Ekkor új korszak kezdődött számára: tenyészkancaként bizonyíthatott.

Tápiószentmártonba küldték, ahol 5 csikónak adott életet. 3 csikó a híres Buccaneer utódja, 2 pedig egy Doncaster nevű méntől született.

Kincsem első csikója, Budagyöngye 1882-ben született. Ez a kanca is sok győzelmet aratott. Következő csikója: Ollyan Nincs (kanca), sok sikert ért el a versenypályákon.

1884-ben Kincsem rövid "szünetet tartott", de 1885-ben világra jött Talpra Magyar. Ez a csődőr eredményes fedezőmén lett.

1886-ban látta meg a napvilágot Kincsőr (Apja: Doncaster). A fiatal csődőr korai halála miatt sajnos nem érhetett el eredményeket.

A csodakanca utolsó csikója: Kincs, aki 1887-ben született. Kincs lánya Napfény eredményes versenyló lett.

Sajnos utolsó ellése után Kincsem egészsége meggyengült. Gyomor és bélgőrcsök kínozták. 1887. március 17-én 13. születésnapján súlyos kólikarohamban múlt ki.

 

2. Imperial a "pompás mén" története:

Kép Intermezzo(HUN). Születési éve: 1944. Apja: Caissot(1923, GB), Anyja: Alcyone(1934, GB). Szín/nem: sárga mén.

 A véletlen szülőatya lehet mindennek. Ha hinni tudunk Intermezzo kalandos megtalálásában, versenyzésében, és megismerjük két utódjának Iminek és Imperiálnak a történetét.

A második világháborút követő lótenyésztés és versenyzés nehéz, szinte kilátástalan helyzetből indult. A háborús károk, az eltűnt vagy megsemmisült versenyló -anyag után, jóformán elölről kellett kezdeni mindent. Felkutatták az eltűnt lovakat és helyreállították a valaha szép istállói épületeket, az impozáns tribünök, és versenypályák környékét.

Tulajdonképpen innen indult el Imperiál, a kor kimagasló telivérjének története. kezdjük az elejéről:

Az elveszettnek hitt galopplovat, Intermezzot megtalálták. 1944-ben született (Caissot-Alcyone) szülőktől klasszis származású, szép küllemű mén hivatott volt nagy teljesítmények elérésére. A nemes állatot valahol Martonvásár környékén találták meg, ahol igába fogva végezte napi munkáját. A szénahordás, az igahúzás sem tudta megtörni erős szervezetét, aki  a majdani Imperiálnak volt a nagyapja. Intermezzo II 1946-ban kétéves korában, váltakozó formában futott, több jelentős rangú versenyt nyert, de nem boldogult Mincivel, a pompás kancával, aki a Magyar Derbyben nem engedte szerephez jutni. Intermezzo későbbi eredményei elmaradtak a vártaktól, ezért apaméni szerepre kényszerült.

A ménesben a "házastársa", a hajdani Minci lett és ebből a párosításból született meg: Imi.

Kép Imi(HUN). Születési éve: 1953. Apja: Intermezzo(1944, HUN), Anyja: MInci(1944, HUN).

Imit Dióspusztán nevelték fel. Már éves csikó korában felfigyeltek rá, kétéves korában küllemével, kivételesnek látszó képességeivel ragadtatta meg a szakemberek figyelmét. Versenyzésének első évében négyszer győzött egymásután, és ezt követően sorra nyerte a legnagyobb hazai és külföldi versenyeket. Az 1956-ról 1957-re váltó időszakban csodálatosan szép lóvá fejlődött, izmosabb, erősebb lett, mint valaha. 1957 áprilisában egy váratlan baleset érte: ínrándulást szenvedett, rövid időn belül versenyképtelenné vált. Így Apátpusztára került, ahol apaméni feladatot teljesített. Azután megjelentek az első utódai, melyek közül a legkiemelkedőbb egy arányaiban harmonikua, sárga mén: Imperiál.

1958 novemberében Banos György és Pál János Olaszországba indultak, hogy telivér mént és  egy-két vemhes kancát vásároljanak  a magyar telivértenyésztés minőségi fejlesztése céljából. Egy telivér mént és két vemhes kancát valamint egy versenypályáról lekerült, jó származású kancát sikerült vásárolniuk. A két vemhes kanca, Hurry és Statira Kisbérre került, ahol szép, és a későbbi időkben jó eredményt elért csikóknak adott életet. Ezt követően a ménes akkori vezetője, Rádoki József, Hurryt Imihez párosította. ennek eredményeként született meg 1960. február 14- én Imperial.

Kép Imperial(HUN). Születési éve: 1960. Apja: Imi(1953, HUN), Anyja: Hurry(1952, ITY).

 

 A Kisbéri ménesben napvilágot látott kis telivér méncsikó már a születésekor is érdekes jelenség volt. Darabos, csontos, mind a négy lába magasan kesely, éktelen nagy hókával a fején. Amit a tenyésztők rossz ómennek tartanak, az mind megvolt a sárga kis méncsikón.

Imperial a szakszerű gondoskodást követően szépen fejlődött, erősödött, és Hurry mellett, elkezdhette azt a rendszeres mozgástm amit akkor a telivércsikók jártatópályás irányított felnevelésének neveztek.

Rádoki József és munkatársai által kidolgozott gyakorlat szerint, a csikók anyjukkal az első hét után egy természetes környezetű jártató pályára kerültek, ezzel elkezdődött fokozatos mozgatásuk. A lehetőség szerinti 800-1000 m- es ovális alakú pályán időjárástól függetlenül, napi rendszerességgel mozgatták le a lovakat. Rádoki a mozgás szükségességét fontosnak tartotta, és bebizonyította, hogy a napi jártatópályás mozgatás, az erőnlét, edzettség megszerzéséhez elengedhetetlenül szükséges. Ezentúl a mozgatás hatására nem várt gyógyulási folyamatok indultak el. Rádoki József ezzel a felnevelési gyakorlattal mind a galopplovakná, mind az ügetőknél sikereket ért el.

Imperial felnevelése után ai alagi tréningtelepre került. Itt trénere a fiatal Aperianov Zakariás lett. A sárga mén lovasával, Németh Ferenccel és Gelics Mihállyal sorra nyerte a nagy versenyeket. Lenyűgöző megjelenéséhez, alkati nagyságához csodálatosan illeszkedett nyugodtsága, szelídsége, idegnélküli jámbor természete. Ebben a telivérben minden összpontosult, ami pályafutása alatt szereplését és eredményeit biztosította.

Kép Imperial Németh Ferenccel.

Rendkívüli egyed, galoppja olyan térölelő, hogy mellette minden hazai ló vágtája eltörpült. Nem mindig indult jól, de felgyorsulási készsége hatalmas volt. Ha a mezőnytől elmaradt, gyorsan képes volt az élre kerülni. Széles szügye, izmos háta és ágyéka, rendkívül nagy deréktája, az átlagnál hosszabb lábai lehetővé tették az utóbbi évszázad páratlan sikereinek elérésére. Emellett látványosan szép mén volt. Csillogó sárga szőrét öt helyen díszíti fehér folt. Az egyik a fején, a négy lábán pedig egyforma magasságban messzire világító fehér szőr ragyogott.

Eredményei hazai versenyeken:

1962: kétévesként, négy verseny - négy győzelem.

1963: négy verseny - négy győzelem.

1964: három verseny - három győzelem.

Eredményei nemzetközi, külföldi versenyeken:

1962: Prága, Prága, Bécs - három győzelem.

1963: kétszer startolt Bécsben - két győzelem, Berlinben - győztes, Baden-Badenben helyezetlen, és egy II. helyezés, Washingtonban - helyezetlen.

1964: München, Hamburg - győzelem, Düsseldorf - II. helyezés, Malmőben - győzelem.

Imperial utolsó versenyén 1964. augusztus 30- án Baden- Badenben futott helyezetlenül. Érzékeny szervezetén kiütközött a sok utazás és a versenyzés fáradalma. A három éven át tartó, diadalútjának a végéhez ért a ragyogó képességű telivér, amelynél jobb és eredményesebb galopp versenyló több emberöltő óta nem volt hazánkban.

Kép A versenyzés után lekerült a pályáról, és fedezőmén lett a Bábolnai ÁG- hoz tartozó kerteskői telivér ménesben. Imperial tenyésztési ideje alatt több mint 350 utóda született. Több csikója nyert Magyar Derbyt, de egy sem érte el apja sikereit. Egyik legjobb fia a külföldi kancától született Prince Ippi volt, a németországi híres Röttgeni Ménes tulajdonaként. Ippi szép eredményeket ért el, többek között három éves korában fölényesen megnyerte a kölni Európa Nagydíjat. Később fedezőmén lett a Röttgeni Ménesben.

Imperial matuzsálemi kort élt meg, 29 éves korában a Kerteskői Ménesben altatták el. Szívét Kerteskőn temették el, csontvázát Bábolnán tekinthetjük meg.

 További híres magyar telivérek:

 

 KépDirektor(HUN). Születési éve: 1956. Szín/nem: sárga mén. Apja: Dukat(1947, HUN), Anyja: Rio Ritta (1943, HUN).

Kép Turbo(HUN). Születési éve: 1978.  Apja: Rustan(1968, HUN), Anyja: Tribunka (1966, RUS). A Magyar és Osztrák Derby győztese.

Az osztrák St. Legerben Turbo és Araszlán végzett az első két helyen. Turbo bérletként a németekhez került. Nyugat-német Gr versenyekben elért helyezései figyelemre méltóak.

1985-ben tér vissza Turbo Szenttamásra. Öt idényben fedez.

Kép BotondHUN). Születési éve: 1939. Apja: The Black Abbot (1926, GB), Anyja: Paradian (1932, GB). 1942: Magyar Derby győztese.

Kép Isztopirin(HUN). Születési éve: 1968. apja: Imperial (1960, HUN), Anyja: Tabletta (1962, HUN).

Kép Naplopó(HUN). Születési éve: 1923. Apja: Pazman(1916, AUT),  Anyja: Napkelet (1917, HUN). Magyar Derby győztese.

Kép Nem Igaz (HUN). Születési éve: 1963.  Apja: Nostradamus (1951, GER), Anyja: Duble (1952, HUN). Magyar Derby győztes.

Kép Nemo kapitány (HUN). Születési éve: 1964. Apja: Nostradamus (1951, GER), Anyja: Margaréta (1956, HUN).

Kép Robert Endre (HUN). Születési éve: 1945. Apja: Atout Maitre (1936, FR), Anyja: Helia (1937, GB). Alagi díj, Magyar Derby győztese.

Kép Roppant (HUN). Születési éve: 1952. Apja: Robert Endre (1945, HUN), Anyja: Pansy (1944, HUN). Magyar Derby, Magyar St.Leger és Milleniumi díj győztese.

Kép Muskátli (HUN). Születési éve: 1965. Apja: Ataturk (1951, GER), Anyja: Messalina (1953, GER). Kancadíj győztese.

Kép Andor (HUN). Születési éve: 1977. Apja: Jolly Jet (1963, USA), Anyja: Anda (1970, HUN).

 

Kép Tikkasztó (HUN). Születési éve: 1986. Apja: Karakorum( 1973, HUN), Anyja: Tilinko (1980, HUN). Szín/nem: Pej mén.

 

Kép Muscadin (HUN). Születési éve: 1991. Apja: Turbo (1978, HUN), Anyja: Muszlin (1984).

 

Kép Komár (HUN). Születési éve: 1991. Apja: Artist, Anyja: Komédia.

 

 KépBridzs(HUN). Születési éve: 1992. Apja: Waterfield (1984, GB), Anyja: Baccara (1986, HUN).

 

Kép Andrásfi(HUN). Születési éve: 1993. Apja: Jolly Groom (1984, USA), Anyja: Alamana(1981).

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

порно в чулках большие

(JamesMenty, 2022.06.06 19:33)

смотреть онлайн бесплатно порно лучших девушек <a href=https://mudazvon.icu/>Мудозвон порно</a> скачать порно сиськи

порно скачать глотка <a href=https://mudazvon.icu/search/%D0%91%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D1%88%D0%B8%D0%B5%20%D0%96%D0%BE%D0%BF%D1%8B/>девушка с самой большой жопой </a>

<a href=http://www.then-sajo.eu/?page_id=252&cpage=1#comment-96101>госпожа домашнее порно</a>
<a href=https://seikoh-group.com/ama/#comment-12360>скачать порно русских бабушек</a>
<a href=https://psybi-berlin.de/event/pouvons-nous-pratiquer-notre-metier-sans-amour/#comment-205486>порно красивые бабки</a>
<a href=http://profesorji.net/profesor/mf/uni/andrej-vogler>секс порно молодая развел</a>
<a href=https://octoberrealestate.net/new-giza-compound-6-october/?bs-comment-added=1#comment-2324>порно большие 1080</a>
<a href=http://forlux-atyrau.kz/blog/avtomasla-v-atyrau-rolf-rolf-sintec-sintek-devon-kuttenkeulerkutenkuler-#comment_22602>частное домашнее порно молодых</a>
<a href=https://maxhaussmann.com/website-betting-slot-online-indonesia/>самое красивое жесткое порно</a>
<a href=https://3dot1.com/blog/2018/07/10/nuevos-enfoques-organizacionales-y-liderazgo-2/comment-page-19453/#comment-1028519>зрелое порно онлайн в хорошем качестве</a>
<a href=https://kiodigital.net/health/side-effects-of-drinking-alcohol/#comment-200515>порно бесплатно зрелые волосатые</a>
<a href=https://www.pwsalumni.com/phpbb334/viewtopic.php?f=3&t=191899>красивое порно анал блондинки</a>
45d5664

скачать русское анальное порно

(Stevenget, 2022.06.06 05:34)

домашнее порно анал https://ebunovo.online/ порно с телкой зрелая телка

посмотреть домашнее порно <a href=https://ebunovo.online/search/%D0%92%20%D1%87%D1%83%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D1%85/>мама одела чулки секс </a>

<a href=https://factoids.perl.bot/p/dgp48f>порно зрелую толпой</a>
<a href=https://oferplan.abc.es/blog/teatro/cartelera-teatro-madrid/#comment-22763>смотреть бесплатно в хорошем качестве домашнее порно</a>
<a href=http://wahoolife.jp/publics/index/5/b_id=9/r_id=1/fid=3bde9ba7a511894062d6047864e8cb68>женщина трахается с молодым порно</a>
<a href=http://xn--iba5a17rhaao8rsry95r0baus40c.kwankae.com/viewthread.php?tid=249367&extra=>смотреть порно в ванне</a>
<a href=http://xn--um-mw2d1rese37uzpc.hz-nano.com/viewthread.php?tid=237966&extra=>скачать порно бесплатно дрочит</a>
<a href=http://detdommosha.qlite.ru/products/viewelem/28>скачать программу порно</a>
<a href=https://www.biotimeinc.com/how-to-practice-om-meditation/#comment-52168>порно волосатые красивые</a>
<a href=https://semeynoeobrazovanie.ru/786/#comment-768>порно онлайн 2020</a>
<a href=https://yoomoney.ru/transfer/quickpay?requestId=353030353030303038395f62663966336631343365613337393862356539323738386632663539643837383237343161616565>порно молодых с сюжетом</a>
<a href=https://aierunokai.com/pages/3/b_id=7/r_id=1/fid=f75a93c68577ae2951652f0835259a56>порно видео домашнее изнасилование</a>
5245d56

Rizk planira vas upoznati s ugodnim aspektima

(Jerrydresk, 2022.06.05 17:03)

Naglasak je na zabavi i zabavi u Rizk online casinu, a svjezi dizajn stranice odrazava mladenacki i energican osjecaj ove stranice za online igre. Za razliku od nekih zagusljivih i formalnijih online https://626a903d10894.site123.me/blog/rizk-casino-pregled kockarnica koje mozete pronaci, kapetan Rizk planira vas upoznati s ugodnim aspektima online igranja.
<a href=https://www.acanteen.co.uk/profile/is-it-too-late-to-invest-in-crypto/profile>something like this</a>
<a href=https://www.mychocolatesecrets.com/profile/how-to-find-the-best-online-casino/profile>here!</a>
<a href=www.google.com/travel/trips/s/UgycGXXr5IOz0Z2tbk14AaABLKgBydrqDw>details...</a>
<a href=https://www.thepinnacleschool.org/profile/the-perfect-playlist-to-enjoy-while-playing-online-casino-games/profile>this one</a>
<a href=https://steveonlinepregledniblok.blogspot.com/2022/05/li-sportsko-kladenje-posao-sportsko.html>such</a>

Lgfjqk ngvppl

(Ojumol, 2022.06.05 08:46)

buy hydroxychloroquine 200mg without prescription - <a href="https://plaquepll.com/">purchase hydroxychloroquine pill</a> cost baricitinib

Scandal porn galleries, daily updated lists

(triciati69, 2022.06.05 07:34)

Sexy photo galleries, daily updated pics
http://arianaphotos.relayblog.com/?marlene

who is porn actor logan mcree old mature whore porn pictures full length amateur porn sleazzy free porn tube videos nip homemade porn

большой трах порно

(Richardmaila, 2022.06.05 01:24)

порно зрелых баб в чулках [url=https://ebushkin.xyz/]Ебушкин[/url] порно групповуха скачать бесплатно

личное домашнее порно в контакте [url=https://ebushkin.xyz/search/%D0%98%D0%BD%D1%86%D0%B5%D1%81%D1%82/]порно инцест между матерью [/url]

[url=http://x.fcuif.com/viewthread.php?tid=252839&extra=]порно поп смотреть онлайн бесплатно[/url]
[url=https://jpn.any-b.com/board/317]первая девушка порно[/url]
[url=https://josabhiparquet.webs.com/apps/guestbook/]порно домашнее русское массажи[/url]
[url=https://www.stpaulsprep.com/admissions/schedule-a-tour/?ferr=3&fkey=17123213&fId=60279]смотреть порно красивая брат[/url]
[url=http://www.aerialdancing.com/blog/stocking-stuffers-for-circus-enthusiasts/#comment-62984]порно фильмы домашнее видео[/url]
[url=http://www.piribauer.cc/guestbook/index.php?&mots_search=&lang=&skin=&test=&time_erreur=1]порно онлайн анал больно[/url]
[url=https://www.kcrj.us/?submission_id=139605&key=4fa88fbbc91d7500aa43c736ec791d22&page=0]порно молодой пары[/url]
[url=http://xn--um-0ca1ip4qxb5qad7ae50a6ac1587hma98u.ctfda.com/viewthread.php?tid=719867&extra=]порно видео полная красивая[/url]
[url=https://www.fpsgadgets.com/best-gaming-keyboards-under-20/#comment-167704]русское порно зрелых женщин бесплатно[/url]
[url=https://cirkelenergi.dk/om-os-2-2/about-us_6/#comment-63004]скачать музыкальное порно[/url]
5245d56

Отзыв о компании Russian Robotics Group

(Albertdus, 2022.06.04 01:19)

https://brand-review.ru/ - отзывы по компаниям Golden Studio из раздела контекстная реклама под ключ в Сочи.

Отзыв о компании SEOSELLER

(Edwardwhalp, 2022.06.04 01:02)

https://about-company-review.ru/ - отзывы по компаниям kite. из раздела создание сайтов реклама в Орехово-Зуево.

Efjfxz wykkmu

(Eqzfth, 2022.06.03 17:53)

furosemide sale - <a href="https://ivermecptin.com/">ivermectin 3mg online</a> ivermectin 3mg without prescription

remedy intelligent staffing

(NormanSpibe, 2022.06.03 00:16)

prickly heat remedies <a href= > https://wuerzburger-baumpflege.de/zolde.html </a> herbal supplements kidneys <a href= http://zolpidem-nl.iwopop.com > http://zolpidem-nl.iwopop.com </a> curly hair remedies

Printing on a 3D printer

(Brandonfat, 2022.06.02 17:20)

Мы заказали 3D печать и 3D сканирование в этой компании <a href=http://www.3d-pechat-ufa.ru/>http://3d-pechat-ufa.ru/</a>
Очень доволен результатом работы. Невысокая стоимость и отличное качество. Всем советую их услуги!)
<a href=http://google.com.ly/url?q=http://3d-pechat-ufa.ru>http://cse.google.ae/url?q=http://3d-pechat-ufa.ru</a>

Отличные профили

(Michaelpuh, 2022.06.02 16:18)

<a href="http://porno-ru.site/video.php?content=51">порно с бабушкой</a>

Jarpvd mxlpbl

(Sfdmej, 2022.06.02 01:56)

prednisolone order online - <a href="https://neurontinx.store/">order neurontin for sale</a> sildenafil 150mg without prescription

SileniusStor is specialized in reselling Cheap MixMeister software online.

(Softwarechofs, 2022.06.01 20:14)

Regards, I recently came to the Silenius Software Store.
They sell Discount ESRI software, prices are actually low, I read reviews and decided to <a href=https://silenius.pro/maple-2021/>Buy discount Maple 2021</a>, the price difference with the official site is 10%!!! Tell us, do you think this is a good buy?
<a href=https://silenius.pro/autodesk-factory-design-suite-ultimate-2013/>Buy discount Factory Design Suite Ultimate 2013</a>

Ghrrvy sovfcq

(Gfkrir, 2022.05.31 12:21)

buy amoxicillin 1000mg online - <a href="https://azithromycpl.com/">zithromax 500mg cost</a> cost sildenafil 150mg

Thank

(AslanGew, 2022.05.30 09:18)

[url=https://3d-pechat-ekaterinburg.ru/][/url]
My friend ordered 3D printing from this company [url=https://3d-pechat-ekaterinburg.ru]https://www.3d-pechat-ekaterinburg.ru[/url] I was very pleased with the product. Inexpensive and goodly. I recommend everyone to try!
[url=https://www.google.mn/url?q=http://3d-pechat-ekaterinburg.ru]http://google.cc/url?q=http://3d-pechat-ekaterinburg.ru[/url]

порно попа смотреть онлайн

(Anthonyabole, 2022.05.30 08:20)

скачать порно видео жена <a href=https://ebaha.top/>порнуха</a> порно видео красивые грудастые

бесплатное онлайн порно 2019 года <a href=https://ebaha.top/search/%D0%96%D0%B5%D0%BD%D1%8B/>жесткое домашнее порно русских жен </a>

<a href=https://www.derariosrl.it/2020/11/04/nuovo-sito-derario-srl/#comment-29545>русское домашнее порно милф</a>
<a href=http://aaab.jp/publics/index/3/step=confirm/b_id=26/r_id=14/fid=5a3fc05ef35106668c057fbf9f4aa221>порно с большой вагиной</a>
<a href=http://hotel-kleopatra.ru/index.php/reviews>порно по младше онлайн</a>
<a href=https://www.aab-co.com/blogs/news/what-is-pvd-coating?comment=129833369827#comments>порно старых с молодыми парнями</a>
<a href=https://www.showaad.co.jp/pages/7/b_id=33/r_id=1/fid=3adae96c5581397cfc40468571b1d55e>секс с красивой женщиной порно</a>
<a href=https://glorydtravel.com/hello-world/#comment-1956>порно танцующие девушки</a>
<a href=https://meetings.knect365.com/hello-world/#comment-5907>порно вечеринки зрелых</a>
<a href=https://babyfan.com.ua/products/lyulka-quinny-moodd#comment_6213>женское порно молодыми</a>
<a href=http://www.xytalk.net/ext/bitcomet/en_us/83d29c70528efdafe6640549bd3a40881d119b5b/>порно красивые большие бедра</a>
<a href=https://www.all-ett.com/blogs/blog/why-is-a-wallet-important?comment=129824293094#comments>порно большие волосатые писи</a>
6647f58

Idzycm wxmpgr

(Xnvegu, 2022.05.30 03:19)

prednisone 40mg without prescription - <a href="https://prednissone.com/">purchase deltasone generic</a> accutane 10mg pill

порно толстые старухи анал

(Melvinlob, 2022.05.29 21:47)

скачать порно волосатые телефон <a href=https://rusuka.vip/>порнуха</a> домашнее порно видео зрелых

порно старики смотреть онлайн <a href=https://rusuka.vip/search/%D0%98%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5/>порно изнасилование подруги </a>

<a href=http://nisikiya.jp/publics/index/5/step=confirm/b_id=9/r_id=1/fid=83d8f3916784c52088e12295b3653e43>бесплатное порно видео онлайн кончающие</a>
<a href=http://bakar11-11.dk/guestbook/guestbook.php>порно видео анал новое</a>
<a href=https://holbolkirke.dk/blog/41263>скачать порно тощие</a>
<a href=https://masix.jp/pages/3/step=confirm/b_id=24/r_id=1/fid=0f7ea2e6fb680801d14e09cfbc94f8e6>смотреть порно груди бесплатно</a>
<a href=https://endswate.com/3-useful-ways-to-get-more-lag-in-your-golf-swing/#comment-13455>порно играть онлайн бесплатно</a>
<a href=https://daiki-kk.com/pages/3/b_id=7/r_id=1/fid=e0e23582ae13320203370e79d46ffc6f>смотреть бесплатно без регистрации хорошего качества порно</a>
<a href=http://bn.rajshahiad.com/news/details/57>порно зрелые большие попы</a>
<a href=https://cs-forum.eu/viewtopic.php?t=271>порно блондинки анал чулки</a>
<a href=http://vida.blog.rs/blog/vida/generalna/2019/01/19/moze-mi-se-pa-mislim>секс порно видео смотреть бесплатно</a>
<a href=https://metalub.net/en/producto/unitrak-hydraulic-fluid-cubeta/#comment-14508>порно анал на кухне</a>
365_150

скачать порно крупным планом

(KeithTus, 2022.05.29 18:08)

смотреть онлайн порно зрелые анал https://24xporno.xyz/ смотреть порно заставил

порно с красивыми молодыми девушками <a href=https://24xporno.xyz/search/%D0%91%D0%94%D0%A1%D0%9C/>порно секс бдсм порно 18 </a>

<a href=https://moooaolsson.blogg.se/2013/september/alskar-dig-min-underbara.html>смотреть бесплатно порно куни</a>
<a href=https://www.colourfulheritage.com/celebrating-eid-together-event/#comment-7433>порно бабка и молодой</a>
<a href=https://japanallpass.com/japan-fit-travel/maizuru-port-toretore-center/?v=cb21c4d7dea9>порно видео красивое лицо</a>
<a href=http://mls.hi0932.cn/forum.php?mod=viewthread&tid=4883&extra=>порно заставил молодую</a>
<a href=https://mobiles57.com/nokia-play-2-max/#comment-1492>домашние звездочки порно</a>
<a href=https://notepadquick.com/?id=NNh>красивые трансы порно</a>
<a href=https://bojongbarat.desa.id/read/301848>порно анал япония</a>
<a href=https://foodbook.me/en/blog/sasaasda>порно большему член толстыми</a>
<a href=https://forum.cambunny.co.uk/viewtopic.php?f=3&t=220499>смотреть порно видео мамочки</a>
<a href=https://curlynote.com/img_1571/#comment-62516>смотреть порно видео в hd качестве</a>
3_7ce47


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73

Következő »