Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Híres Magyar Telivérek

 

1. Kincsem, a magyar "csodakanca" élete:

Kép Kincsem, a legyőzhetetlen "csodakanca", 1874. március 17-én született Tápiószentmártonban, gróf Blaskovich Ernő birtokán. Kincsem apja egy Cambuscan nevű import angol telivér volt, akit 1871-ben vásárolt meg Francis Cavaliero a Kisbéri Ménes számára.

Anyja: Water Nymph, az ozorai Esterházy-ménes kancája, 1873-ban vitték Kisbérre tenyészteni.

Annak ellenére, hogy a Blaskovich családban mindenki lovakat tenyésztett és hajtott, Kincsem tehetségét mégsem ismerték fel, így egyéves korában gazdája el akarta adni, de senki nem vette meg. Ennek köszönheti csodás karrierjét.

Kincsem karrierje 1876-ban kezdődött, ekkor 2 éves volt. Trénere az Angliából hazatelepült Hesp Róbert volt. Legkedvesebb társa egy fekete-fehér nőstény cica volt, aki nélkül egyetlen versenyére sem volt hajlandó elindulni. Kincsem kissé "bogaras" és kényes jószág volt, különösen a vízre volt érzékeny.

Kétévesen versenyzett és győzött. innentől kezdve 4 éven át -1876 és 1879 között - 54 versenyen indult és azt mind meg is nyerte.

Kép Kincsem versenykarrierje során beutazta egész Európát. Sokszor levegőtlen vagonokban utazott órákon át és mégis mindig ő volt a legjobb.

Legnagyobb sikereit: Magyarországon, Ausztriában, Németországban, Angliában és Franciaországban érte el.

1876. június 21. és október 29-e között versenyzett és nyert Prágában, Hamburgban, Hannoverben, Frankfurtban, Baden Badenben, Bécsben, Sopronban és Budapesten. 3 évesen győzött az Osztrák Derbyn, Pozsonyban, Baden-Badenben és a Budapesti Szt. Leger versenyen is.

Kép 4 évesen Bécsben kezdte a versenyszezont, 1878. április 22-én versenyen szerepelt vereség nélkül. Egyedül a francia tenyésztésű, 4 éves Verneiult tartották hasonló képességűnek. Augusztus 1-jén a Goodwood Cup futamon Kincsemnek Verneuil-jel kellett volna kiállnia, aki előzőleg megnyerte az Ascont Gold Kupát. A verseny előtti napokban Verneiul megsérült, így Kincsem könnyedén győzött.

Egyik nevezets futása szeptember 9-én Baden-Badenben történt. Gróf Hugo Henckel lova Prince Giles The First fej-fejt végzett vele, a bírák holtversenyt állapítottak meg. Blaskovich Ernő nem fogadta el ezt az eredményt. Abban az időben, ha az egyik tulajdonos nem fogadta el az eredményt és a díjat sem akarta megfelezni, kérhették az újrafutást. Egyes források szerint, rögtön a futam után, lefutották még egyszer és ekkor a kitűnő formában lévő Kincsem 6 hosszal megnyerte a 3200 méteres távot. Kincsem egyáltalán nem tartozott a gyengébbik nemhez, hiszen gyepen az összes mént is csúfosan megverte, akár egy kilométernél rövidebb, akár 4000 méter volt a verseny távja.

5 évesen 12-szer állt rajthoz, többek között Berlinben, Frankfurtban és Baden-Badenben.

6 évesen is futtatni szerették volna, de a felkészülések során kiderült, hogy lábai nem egészségesek, ízületei elkoptak. Ekkor új korszak kezdődött számára: tenyészkancaként bizonyíthatott.

Tápiószentmártonba küldték, ahol 5 csikónak adott életet. 3 csikó a híres Buccaneer utódja, 2 pedig egy Doncaster nevű méntől született.

Kincsem első csikója, Budagyöngye 1882-ben született. Ez a kanca is sok győzelmet aratott. Következő csikója: Ollyan Nincs (kanca), sok sikert ért el a versenypályákon.

1884-ben Kincsem rövid "szünetet tartott", de 1885-ben világra jött Talpra Magyar. Ez a csődőr eredményes fedezőmén lett.

1886-ban látta meg a napvilágot Kincsőr (Apja: Doncaster). A fiatal csődőr korai halála miatt sajnos nem érhetett el eredményeket.

A csodakanca utolsó csikója: Kincs, aki 1887-ben született. Kincs lánya Napfény eredményes versenyló lett.

Sajnos utolsó ellése után Kincsem egészsége meggyengült. Gyomor és bélgőrcsök kínozták. 1887. március 17-én 13. születésnapján súlyos kólikarohamban múlt ki.

 

2. Imperial a "pompás mén" története:

Kép Intermezzo(HUN). Születési éve: 1944. Apja: Caissot(1923, GB), Anyja: Alcyone(1934, GB). Szín/nem: sárga mén.

 A véletlen szülőatya lehet mindennek. Ha hinni tudunk Intermezzo kalandos megtalálásában, versenyzésében, és megismerjük két utódjának Iminek és Imperiálnak a történetét.

A második világháborút követő lótenyésztés és versenyzés nehéz, szinte kilátástalan helyzetből indult. A háborús károk, az eltűnt vagy megsemmisült versenyló -anyag után, jóformán elölről kellett kezdeni mindent. Felkutatták az eltűnt lovakat és helyreállították a valaha szép istállói épületeket, az impozáns tribünök, és versenypályák környékét.

Tulajdonképpen innen indult el Imperiál, a kor kimagasló telivérjének története. kezdjük az elejéről:

Az elveszettnek hitt galopplovat, Intermezzot megtalálták. 1944-ben született (Caissot-Alcyone) szülőktől klasszis származású, szép küllemű mén hivatott volt nagy teljesítmények elérésére. A nemes állatot valahol Martonvásár környékén találták meg, ahol igába fogva végezte napi munkáját. A szénahordás, az igahúzás sem tudta megtörni erős szervezetét, aki  a majdani Imperiálnak volt a nagyapja. Intermezzo II 1946-ban kétéves korában, váltakozó formában futott, több jelentős rangú versenyt nyert, de nem boldogult Mincivel, a pompás kancával, aki a Magyar Derbyben nem engedte szerephez jutni. Intermezzo későbbi eredményei elmaradtak a vártaktól, ezért apaméni szerepre kényszerült.

A ménesben a "házastársa", a hajdani Minci lett és ebből a párosításból született meg: Imi.

Kép Imi(HUN). Születési éve: 1953. Apja: Intermezzo(1944, HUN), Anyja: MInci(1944, HUN).

Imit Dióspusztán nevelték fel. Már éves csikó korában felfigyeltek rá, kétéves korában küllemével, kivételesnek látszó képességeivel ragadtatta meg a szakemberek figyelmét. Versenyzésének első évében négyszer győzött egymásután, és ezt követően sorra nyerte a legnagyobb hazai és külföldi versenyeket. Az 1956-ról 1957-re váltó időszakban csodálatosan szép lóvá fejlődött, izmosabb, erősebb lett, mint valaha. 1957 áprilisában egy váratlan baleset érte: ínrándulást szenvedett, rövid időn belül versenyképtelenné vált. Így Apátpusztára került, ahol apaméni feladatot teljesített. Azután megjelentek az első utódai, melyek közül a legkiemelkedőbb egy arányaiban harmonikua, sárga mén: Imperiál.

1958 novemberében Banos György és Pál János Olaszországba indultak, hogy telivér mént és  egy-két vemhes kancát vásároljanak  a magyar telivértenyésztés minőségi fejlesztése céljából. Egy telivér mént és két vemhes kancát valamint egy versenypályáról lekerült, jó származású kancát sikerült vásárolniuk. A két vemhes kanca, Hurry és Statira Kisbérre került, ahol szép, és a későbbi időkben jó eredményt elért csikóknak adott életet. Ezt követően a ménes akkori vezetője, Rádoki József, Hurryt Imihez párosította. ennek eredményeként született meg 1960. február 14- én Imperial.

Kép Imperial(HUN). Születési éve: 1960. Apja: Imi(1953, HUN), Anyja: Hurry(1952, ITY).

 

 A Kisbéri ménesben napvilágot látott kis telivér méncsikó már a születésekor is érdekes jelenség volt. Darabos, csontos, mind a négy lába magasan kesely, éktelen nagy hókával a fején. Amit a tenyésztők rossz ómennek tartanak, az mind megvolt a sárga kis méncsikón.

Imperial a szakszerű gondoskodást követően szépen fejlődött, erősödött, és Hurry mellett, elkezdhette azt a rendszeres mozgástm amit akkor a telivércsikók jártatópályás irányított felnevelésének neveztek.

Rádoki József és munkatársai által kidolgozott gyakorlat szerint, a csikók anyjukkal az első hét után egy természetes környezetű jártató pályára kerültek, ezzel elkezdődött fokozatos mozgatásuk. A lehetőség szerinti 800-1000 m- es ovális alakú pályán időjárástól függetlenül, napi rendszerességgel mozgatták le a lovakat. Rádoki a mozgás szükségességét fontosnak tartotta, és bebizonyította, hogy a napi jártatópályás mozgatás, az erőnlét, edzettség megszerzéséhez elengedhetetlenül szükséges. Ezentúl a mozgatás hatására nem várt gyógyulási folyamatok indultak el. Rádoki József ezzel a felnevelési gyakorlattal mind a galopplovakná, mind az ügetőknél sikereket ért el.

Imperial felnevelése után ai alagi tréningtelepre került. Itt trénere a fiatal Aperianov Zakariás lett. A sárga mén lovasával, Németh Ferenccel és Gelics Mihállyal sorra nyerte a nagy versenyeket. Lenyűgöző megjelenéséhez, alkati nagyságához csodálatosan illeszkedett nyugodtsága, szelídsége, idegnélküli jámbor természete. Ebben a telivérben minden összpontosult, ami pályafutása alatt szereplését és eredményeit biztosította.

Kép Imperial Németh Ferenccel.

Rendkívüli egyed, galoppja olyan térölelő, hogy mellette minden hazai ló vágtája eltörpült. Nem mindig indult jól, de felgyorsulási készsége hatalmas volt. Ha a mezőnytől elmaradt, gyorsan képes volt az élre kerülni. Széles szügye, izmos háta és ágyéka, rendkívül nagy deréktája, az átlagnál hosszabb lábai lehetővé tették az utóbbi évszázad páratlan sikereinek elérésére. Emellett látványosan szép mén volt. Csillogó sárga szőrét öt helyen díszíti fehér folt. Az egyik a fején, a négy lábán pedig egyforma magasságban messzire világító fehér szőr ragyogott.

Eredményei hazai versenyeken:

1962: kétévesként, négy verseny - négy győzelem.

1963: négy verseny - négy győzelem.

1964: három verseny - három győzelem.

Eredményei nemzetközi, külföldi versenyeken:

1962: Prága, Prága, Bécs - három győzelem.

1963: kétszer startolt Bécsben - két győzelem, Berlinben - győztes, Baden-Badenben helyezetlen, és egy II. helyezés, Washingtonban - helyezetlen.

1964: München, Hamburg - győzelem, Düsseldorf - II. helyezés, Malmőben - győzelem.

Imperial utolsó versenyén 1964. augusztus 30- án Baden- Badenben futott helyezetlenül. Érzékeny szervezetén kiütközött a sok utazás és a versenyzés fáradalma. A három éven át tartó, diadalútjának a végéhez ért a ragyogó képességű telivér, amelynél jobb és eredményesebb galopp versenyló több emberöltő óta nem volt hazánkban.

Kép A versenyzés után lekerült a pályáról, és fedezőmén lett a Bábolnai ÁG- hoz tartozó kerteskői telivér ménesben. Imperial tenyésztési ideje alatt több mint 350 utóda született. Több csikója nyert Magyar Derbyt, de egy sem érte el apja sikereit. Egyik legjobb fia a külföldi kancától született Prince Ippi volt, a németországi híres Röttgeni Ménes tulajdonaként. Ippi szép eredményeket ért el, többek között három éves korában fölényesen megnyerte a kölni Európa Nagydíjat. Később fedezőmén lett a Röttgeni Ménesben.

Imperial matuzsálemi kort élt meg, 29 éves korában a Kerteskői Ménesben altatták el. Szívét Kerteskőn temették el, csontvázát Bábolnán tekinthetjük meg.

 További híres magyar telivérek:

 

 KépDirektor(HUN). Születési éve: 1956. Szín/nem: sárga mén. Apja: Dukat(1947, HUN), Anyja: Rio Ritta (1943, HUN).

Kép Turbo(HUN). Születési éve: 1978.  Apja: Rustan(1968, HUN), Anyja: Tribunka (1966, RUS). A Magyar és Osztrák Derby győztese.

Az osztrák St. Legerben Turbo és Araszlán végzett az első két helyen. Turbo bérletként a németekhez került. Nyugat-német Gr versenyekben elért helyezései figyelemre méltóak.

1985-ben tér vissza Turbo Szenttamásra. Öt idényben fedez.

Kép BotondHUN). Születési éve: 1939. Apja: The Black Abbot (1926, GB), Anyja: Paradian (1932, GB). 1942: Magyar Derby győztese.

Kép Isztopirin(HUN). Születési éve: 1968. apja: Imperial (1960, HUN), Anyja: Tabletta (1962, HUN).

Kép Naplopó(HUN). Születési éve: 1923. Apja: Pazman(1916, AUT),  Anyja: Napkelet (1917, HUN). Magyar Derby győztese.

Kép Nem Igaz (HUN). Születési éve: 1963.  Apja: Nostradamus (1951, GER), Anyja: Duble (1952, HUN). Magyar Derby győztes.

Kép Nemo kapitány (HUN). Születési éve: 1964. Apja: Nostradamus (1951, GER), Anyja: Margaréta (1956, HUN).

Kép Robert Endre (HUN). Születési éve: 1945. Apja: Atout Maitre (1936, FR), Anyja: Helia (1937, GB). Alagi díj, Magyar Derby győztese.

Kép Roppant (HUN). Születési éve: 1952. Apja: Robert Endre (1945, HUN), Anyja: Pansy (1944, HUN). Magyar Derby, Magyar St.Leger és Milleniumi díj győztese.

Kép Muskátli (HUN). Születési éve: 1965. Apja: Ataturk (1951, GER), Anyja: Messalina (1953, GER). Kancadíj győztese.

Kép Andor (HUN). Születési éve: 1977. Apja: Jolly Jet (1963, USA), Anyja: Anda (1970, HUN).

 

Kép Tikkasztó (HUN). Születési éve: 1986. Apja: Karakorum( 1973, HUN), Anyja: Tilinko (1980, HUN). Szín/nem: Pej mén.

 

Kép Muscadin (HUN). Születési éve: 1991. Apja: Turbo (1978, HUN), Anyja: Muszlin (1984).

 

Kép Komár (HUN). Születési éve: 1991. Apja: Artist, Anyja: Komédia.

 

 KépBridzs(HUN). Születési éve: 1992. Apja: Waterfield (1984, GB), Anyja: Baccara (1986, HUN).

 

Kép Andrásfi(HUN). Születési éve: 1993. Apja: Jolly Groom (1984, USA), Anyja: Alamana(1981).

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Thank

(Genononswany, 2022.06.11 20:29)

[url=https://footballnaya-forma-mancity.ru/]купить форму Манчестера Сити[/url]
[url=https://www.footballnaya-forma-mancity.ru/]https://www.footballnaya-forma-mancity.ru/[/url]
[url=http://www.google.fi/url?q=http://footballnaya-forma-mancity.ru]http://google.ws/url?q=http://footballnaya-forma-mancity.ru[/url]

Toqjgi twdtaz

(Kejydw, 2022.06.11 14:15)

brand albuterol 4mg - <a href="https://essayslw.com/">money can t buy everything essay</a> order dapoxetine 90mg pills

JeffreyLoams

(Davidbek, 2022.06.11 10:27)

<a href=https://turbomani-kz.com/>https://turbomani-kz.com/</a>

порно чужая зрелая

(JerryDex, 2022.06.11 06:29)

порно видео большие натуральные <a href=https://profursetka.club/>Профурсетка</a> анна домашнее порно

смотреть порно изменяемых жен <a href=https://profursetka.club/search/%D0%92%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%81%D0%B0%D1%82%D1%8B%D0%B5/>волосатая пизда читать порно рассказы </a>

<a href=https://deadplayer.myblog.de/deadplayer/art/4350806/nicht-jetzt-nicht-hier-/>смотреть русское порно со зрелыми женщинами</a>
<a href=https://www.heartmath.com/organizations/?tfa_next=%2Fforms%2Fview%2F4876062%2F2fe89f4dac40715bad523d7b77d7aa85%2F257125526%3Fjsid%3DeyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.IjNmNzcwYjQwYjBhMzczYzkxM2UwNDM2YWJiYzEyZjczIg.QcEf19jX-OlRzlg7BDSmdq4tVXYregIgdBEwOczloyg>русское порно онлайн инцест</a>
<a href=https://stavropol.pechi-camin.ru/mangal-s-krishey/>порно секс бесплатно зрелые</a>
<a href=https://besenyszogert.hu/loli_zumi_besenyszog/#comment-7800>порно анал со зрелыми</a>
<a href=http://dom.disnaikid.com/viewthread.php?tid=534989&extra=>порно онлайн крупным планом</a>
<a href=https://babyparrotlets.webs.com/apps/guestbook/>порно лизать зрелых дам</a>
<a href=https://www.jncare.se/2021/06/09/hej-varlden/#comment-22694>порно ролики смотреть смс</a>
<a href=http://arakura.net/publics/index/3/b_id=7/r_id=1/fid=c43850ec174f18189231c0232358c76c>домашнее порно в попу</a>
<a href=http://cafe-ventura.eu/pronze_est/guestbook/guestbook/guestbook.php>порно молодых россия</a>
<a href=https://iay-9637.blog.ss-blog.jp/2022-06-09?comment_success=2022-06-10T05:04:53&time=1654805093>порно зрелые в белом</a>
45d5664

порно большие формы

(JasonCet, 2022.06.11 03:06)

любительское порно фото зрелых https://tubepron.xyz/ порно ролики скачать женщины

скачать русское порно с матом <a href=https://tubepron.xyz/search/%D0%94%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B5%D0%B5/>короткие порно бесплатно домашнее анал </a> смотреть бесплатно порно подборки

<a href=https://v2.iainu-kebumen.ac.id/selamat-idul-fitri-1441-hijriyah/#comment-4708>приват порно анал</a>
<a href=https://accredifit.com/why-you-should-read-every-day/#comment-1904>смотреть порно анал спящие</a>
<a href=https://dienlanhhoaphat.vn/tu-dong-hoa-phat-vui-don-trung-thu/?comment=3351146#comment>домашнее порно скрытая камера бесплатно</a>
<a href=https://jayaramcards.com/Home/buynow/102>девушки в черных чулках порно</a>
<a href=http://tekpreacher.com/2012/06/10/instagram-overview/#comment-285623>бесплатное домашние порно сына</a>
<a href=https://es.3dot1.com/business-development/comment-page-119/#comment-991924>богатые красивый порно</a>
<a href=https://solarkita.com/blog/kenali-jenis-dan-dampak-polusi-udara-berikut-ini>порно большие сиськи красивых женщин</a>
<a href=http://i-freego.com/viewthread.php?tid=46404&extra=>порно зрелая заставила лизать</a>
<a href=https://ardoraflamenca.com/blog/blog/the-impact-of-other-cultures-on-flamenco>порно две девушки и парень</a>
<a href=https://pestcontrolliverpool.co.uk/rats-decking/#comment-18600>молодые члены зрелым порно</a>
6647f58

JeffreyLoams

(JeffreyLoams, 2022.06.11 01:06)

https://comeperdpeso.blogspot.com/2022/06/wie-kann-ich-meinen-beinen-abnehmen.html

Obrigado pelo post

(DonaldMuh, 2022.06.11 00:30)

post interessante
_________________
idГ©ias de apostas de amor - <a href=https://cazinovulcan.site/270.html>aposta segura dica</a>, aposta automГЎtica no escritГіrio da casa de apostas

MarvinDum

(MarvinDum, 2022.06.10 11:24)

<a href=http://www.balticquay.org.uk/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1629769447/0>from both of us</a>

стоматолог удаление зуба

(Pedrosfyb, 2022.06.10 09:23)

Доброго времени суток господа!
Есть такой замечательный сайт для заказа услуг стоматологии в Минске.К вашим услугам лучшие стоматологи Минска с многолетним стажем.
У нас работают стоматологи высшей категории, доценты и профессора — врачи с высоким уровнем профессионализма и личной ответственности, способные действовать в команде и постоянно совершенствоваться. Наша профессия — это ваша здоровая и красивая улыбка!Мы всегда на связи с вами! Мы предлагаем комплексный подход в решении стоматологических проблем.это команда единомышленников, одни из лучших специалистов в области эстетической и восстановительной стоматологии, ортопедии, ортодонтии, челюстно-лицевой хирурги и периодонтологии, эндодонтии, что позволяет достигать наилучших результатов лечения.Мы верим в построение отношений, основанных на доверии и взаимопонимании. Наши пациенты становятся нашими друзьями.
От всей души Вам всех благ!
https://forum.samstroy.com/index.php/topic,11025.new.html#new
https://forum.samstroy.com/index.php/topic,13294.new.html#new
http://dom.disnaikid.com/viewthread.php?tid=491398&extra=
http://galeevmm.ru/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=5272
https://forum.samstroy.com/index.php/topic,12596.new.html#new

Cycopay:Online Payment Processing

(Floydgab, 2022.06.10 04:17)

<center>This is not spam or marketing, we are at the beginning of the journey and we're just trying to get some feedback, anything constructive would be appreciated.</center>
<center><b>CycoPay</b> is a payment processing platform for startups & individuals.
<b>
What do we do?</b>
We are a platform that's facilitating online payments acceptance for startups & individuals with no paper work and no time to waste.
<b>What's our value proposition?</b>
Instant onboarding: We let everybody in.
Tax remittance on behalf of you: We remit Tax for every single products, because we act as a reseller on every product.
API integrations & payment links.
<b>How are we different from Stripe?</b>
We've noticed that stripe tends to close lots of startups merchant accounts especially outside of the US.
Like them, we offer instant onboarding, however we let everybody in, without paperwork, and when suspicious activity occurs we don't close the account or suspend it but rather let the merchant prove himself.
We remit tax on behalf of you, so instead of keeping track of invoices for every order, you'll have just one at the end of the month.
Try CycoPay: https://CycoPay.com
<b>About Us</b>
We are <b>CycoPay</b>, a startup from the UK with a subsidiary in the EEA. We are an invoicing service that's enabling startups & individuals to acceptance payments via payment links or by API integrations. </center>

самый красивое шикарное порно

(GeorgeBoith, 2022.06.10 00:47)

жестокое порно молодых <a href=https://otebal.online/>Отъебал</a> голые девушки 18 порно

порно с красивой попой в попу <a href=https://otebal.online/search/%D0%93%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D1%83%D1%85%D0%B0/>секс видео проникновение групповое </a>

<a href=https://www.hamsy.net/palaute/?x124052=-1071734&Action=Confirm&%2Apsid=1654787665-1071737-004da30e20590cd7d9588d0ebc12e558&R=601769>домашнее хоум видео порно</a>
<a href=https://aoikinokai.or.jp/pages/3/b_id=7/r_id=1/fid=5cea66e01b020a9e34ce9fba9dc46336>секс порно 2 девушки</a>
<a href=http://ohdate.jp/publics/index/60/step=confirm/b_id=64/r_id=1/fid=943710e14be20fa264a0f76fd0adfd1d>личное порно молодых</a>
<a href=https://katayamakagu.com/pages/3/b_id=7/r_id=1/fid=42e985f6131f362f462461e178008879>порно глубокий минет больших</a>
<a href=https://lampbylit.com/blog.php>смотреть порно анус</a>
<a href=http://soranotori.jp/publics/index/7/b_id=33/r_id=2/fid=9141bdb48da58a03ed05bed3dcda8fae>порно большие жопы раком</a>
<a href=https://cgbp.ru/patsientam/zadat-vopros?r_id=1021458648&task=display&pf=1&lang=en>жопы порно девушки онлайн</a>
<a href=http://psp1zdzieszowice.edu.pl/2018/03/29/wesolych-swiat/#comment-42831>скачать бесплатно русское групповое порно</a>
<a href=https://frokenfjarilsliv.blogg.se/2013/may/kristi-himmelfards-dag.html>порно смотреть бесплатно онлайн очень</a>
<a href=https://cleverline.cc/2020/07/09/hello-world/#comment-1367>порно видео трахнул зрелую</a>
d077a39

Otqfsc kkojyu

(Pgumgf, 2022.06.09 23:17)

buy vardenafil 10mg online - <a href="https://clomiphene.store/">clomid 50mg pill</a> clomid 100mg cheap

Дешевый круглосуточный вывоз мусора по Москве и области

(Williamlek, 2022.06.09 13:22)

Вывоз мусора в Москве и Подмосковье. Контейнеры от 8 до 27 м3. Вывозим строительный мусор, ТБО, ТКО, крупногабаритный мусор, снег.

территориях <a href=https://vyvoz-musora-24.ru>https://vyvoz-musora-24.ru </a>

немецкое порно зрелых

(Peterdix, 2022.06.09 01:29)

онлайн порно д <a href=https://xxxu.club/>Порно видео xxx</a> красивый первый секс порно

русские порно актрисы скачать <a href=https://xxxu.club/search/%D0%96%D0%B5%D0%BD%D1%8B/>порно ебут жену 2 негра </a>

<a href=http://war-yes-spell.pornoautor.com/site-announcements/1253353/cmajeemqxxis?page=78#post-6490361>новые девушки в порно</a>
<a href=https://mitupiasas.com/producto/superbag/>русское порно онлайн 2020</a>
<a href=https://www.iwate-sk.com/pages/3/step=confirm/b_id=77/r_id=2/fid=9442f340712a483830c67d2e37bec516>красивое порно гиф</a>
<a href=https://www.aafrc.org/best-parakeet-food/#comment-99204>скачать порно трахаются</a>
<a href=http://bakar11-11.dk/guestbook/guestbook.php>порно анал большими членами скачать</a>
<a href=https://www.orient-ltd.com/pages/3/&anchor_link=page3/b_id=7/r_id=13/fid=0f46ab2f25d292f8cfa9ebdee60a7cfe>порно анал онлайн без</a>
<a href=https://miyagidesign.blog.ss-blog.jp/2022-05-29?comment_success=2022-06-08T11:36:36&time=1654655796>смотреть секс видео домашнее порно</a>
<a href=https://www.nkc-nagaigp.co.jp/index.php/2021/03/01/steamed-experiment-youtube/#comment-1708>порно домашнее жена на двоих</a>
<a href=https://shoptretho.com.vn/phuong-phap-an-dam-be-chi-huy-baby-led-weaning/>русское порно младше 18 лет</a>
<a href=https://checklisten.guru/checkliste/wohnungsbesichtigung/>порно встретил девушку</a>
45d5664

Shocked by Weather Newcastle hourly forecast

(Jamespholi, 2022.06.08 22:03)

hi people,

Do you know anyone from UK I am asking because there is a terrible London
I simply want to check the real weather in London

I am not sure how that kind of weather is real in the real life. Is +45C possible in UK

have a look at the London... is it really? +45C!!?

<a href=https://june-2022.meteoguru.uk/chennimalai/ >weather in June 2022</a>
<a href=https://june-2022.meteoguru.uk/chennimalai/>weather in June 2022</a>

Thank

(Mickelonswany, 2022.06.08 14:06)

<a href=https://svetimonline.ru/>купить футбольную форму дешево</a>
<a href=http://www.svetimonline.ru>https://www.svetimonline.ru</a>
<a href=http://www.google.li/url?q=https://svetimonline.ru>http://maps.google.ki/url?q=http://svetimonline.ru</a>

Thank

(Vikonswany, 2022.06.08 14:06)

<a href=https://footballnaya-forma-barselona.ru/>фк барселона форма</a>
<a href=http://www.footballnaya-forma-barselona.ru/>http://footballnaya-forma-barselona.ru</a>
<a href=https://google.fi/url?q=http://footballnaya-forma-barselona.ru>http://www.iqpark.be/?URL=footballnaya-forma-barselona.ru</a>

Farpbp rzplha

(Ewcolo, 2022.06.08 11:25)

brand lisinopril 2.5mg - <a href="https://hydlisinopr.com/">oral lisinopril 10mg</a> order tenormin 100mg online

красивые порно звезды

(Lancegek, 2022.06.08 01:13)

порно зрелая трахается с молодым [url=https://darporn.vip/]ДарПорно[/url] порно молодой парень девочка

порно смотреть бесплатно крупным планом [url=https://darporn.vip/categories/%D0%90%D0%BD%D0%B0%D0%BB/]порно бесплатно русское дочери анал [/url] порно большая пизда

[url=http://hiroshima-adc.com/2017/web_entry/web_entry_9.html]лучшие порно фильмы смотреть бесплатно[/url]
[url=https://naheyiyi.com/blogs/news/custom-jewelry?comment=127966281779#comments]порно видео зрелые сперма[/url]
[url=http://www.adamhirsch.com/blog/hello-world/comment-page-1/#comment-27200]порно девушка сосет парню[/url]
[url=http://www.reininsarcoma.org/donation-form/?tfa_next=%2Fforms%2Fview%2F4899862%2F9782b969c10367259e454b15976fe836%2F257114303%26sid%3Deacd8e93c63ec8f0bc86859e4b775759]порно деревня большие[/url]
[url=https://neverendingbooks.net/thisonerocksatneb#comment-1547]порно анал пожилые[/url]
[url=http://camerahungha.com/san-pham/lap-da-tron-bo.html]смотреть порно новинки 2019[/url]
[url=http://217.218.215.4/portal/Forum/PortalForum/ShowForum.aspx?Object=&CategoryID=&LayoutID=&ID=&CategoryPageId=72b83920-188e-45dd-8b6f-15ffb3cc207c&g=posts&m=1015538&#1015538]порно анал[/url]
[url=https://iseki-tokorozawa.jp/pages/7/b_id=33/r_id=1/fid=222f441084a0017e4073e2e16c8f0f93]смотреть бесплатно русское порно мать[/url]
[url=https://1sn.ru/7-prizovyx-mest-na-naucno-texniceskoi-konferencii-u-specialistov-tyungd]порно видео девушка трахает парня[/url]
[url=http://www.coldflameproductions.com/dj-denz/#comment-371207]смотреть бесплатно итальянское порно[/url]
a55245d

Ypwdof tdlhoj

(Rcsiuo, 2022.06.06 22:32)

generic glucophage 500mg - <a href="https://amlodipine.store/">cheap norvasc</a> buy amlodipine 10mg


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73

Következő »