Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Híres Magyar Telivérek

 

1. Kincsem, a magyar "csodakanca" élete:

Kép Kincsem, a legyőzhetetlen "csodakanca", 1874. március 17-én született Tápiószentmártonban, gróf Blaskovich Ernő birtokán. Kincsem apja egy Cambuscan nevű import angol telivér volt, akit 1871-ben vásárolt meg Francis Cavaliero a Kisbéri Ménes számára.

Anyja: Water Nymph, az ozorai Esterházy-ménes kancája, 1873-ban vitték Kisbérre tenyészteni.

Annak ellenére, hogy a Blaskovich családban mindenki lovakat tenyésztett és hajtott, Kincsem tehetségét mégsem ismerték fel, így egyéves korában gazdája el akarta adni, de senki nem vette meg. Ennek köszönheti csodás karrierjét.

Kincsem karrierje 1876-ban kezdődött, ekkor 2 éves volt. Trénere az Angliából hazatelepült Hesp Róbert volt. Legkedvesebb társa egy fekete-fehér nőstény cica volt, aki nélkül egyetlen versenyére sem volt hajlandó elindulni. Kincsem kissé "bogaras" és kényes jószág volt, különösen a vízre volt érzékeny.

Kétévesen versenyzett és győzött. innentől kezdve 4 éven át -1876 és 1879 között - 54 versenyen indult és azt mind meg is nyerte.

Kép Kincsem versenykarrierje során beutazta egész Európát. Sokszor levegőtlen vagonokban utazott órákon át és mégis mindig ő volt a legjobb.

Legnagyobb sikereit: Magyarországon, Ausztriában, Németországban, Angliában és Franciaországban érte el.

1876. június 21. és október 29-e között versenyzett és nyert Prágában, Hamburgban, Hannoverben, Frankfurtban, Baden Badenben, Bécsben, Sopronban és Budapesten. 3 évesen győzött az Osztrák Derbyn, Pozsonyban, Baden-Badenben és a Budapesti Szt. Leger versenyen is.

Kép 4 évesen Bécsben kezdte a versenyszezont, 1878. április 22-én versenyen szerepelt vereség nélkül. Egyedül a francia tenyésztésű, 4 éves Verneiult tartották hasonló képességűnek. Augusztus 1-jén a Goodwood Cup futamon Kincsemnek Verneuil-jel kellett volna kiállnia, aki előzőleg megnyerte az Ascont Gold Kupát. A verseny előtti napokban Verneiul megsérült, így Kincsem könnyedén győzött.

Egyik nevezets futása szeptember 9-én Baden-Badenben történt. Gróf Hugo Henckel lova Prince Giles The First fej-fejt végzett vele, a bírák holtversenyt állapítottak meg. Blaskovich Ernő nem fogadta el ezt az eredményt. Abban az időben, ha az egyik tulajdonos nem fogadta el az eredményt és a díjat sem akarta megfelezni, kérhették az újrafutást. Egyes források szerint, rögtön a futam után, lefutották még egyszer és ekkor a kitűnő formában lévő Kincsem 6 hosszal megnyerte a 3200 méteres távot. Kincsem egyáltalán nem tartozott a gyengébbik nemhez, hiszen gyepen az összes mént is csúfosan megverte, akár egy kilométernél rövidebb, akár 4000 méter volt a verseny távja.

5 évesen 12-szer állt rajthoz, többek között Berlinben, Frankfurtban és Baden-Badenben.

6 évesen is futtatni szerették volna, de a felkészülések során kiderült, hogy lábai nem egészségesek, ízületei elkoptak. Ekkor új korszak kezdődött számára: tenyészkancaként bizonyíthatott.

Tápiószentmártonba küldték, ahol 5 csikónak adott életet. 3 csikó a híres Buccaneer utódja, 2 pedig egy Doncaster nevű méntől született.

Kincsem első csikója, Budagyöngye 1882-ben született. Ez a kanca is sok győzelmet aratott. Következő csikója: Ollyan Nincs (kanca), sok sikert ért el a versenypályákon.

1884-ben Kincsem rövid "szünetet tartott", de 1885-ben világra jött Talpra Magyar. Ez a csődőr eredményes fedezőmén lett.

1886-ban látta meg a napvilágot Kincsőr (Apja: Doncaster). A fiatal csődőr korai halála miatt sajnos nem érhetett el eredményeket.

A csodakanca utolsó csikója: Kincs, aki 1887-ben született. Kincs lánya Napfény eredményes versenyló lett.

Sajnos utolsó ellése után Kincsem egészsége meggyengült. Gyomor és bélgőrcsök kínozták. 1887. március 17-én 13. születésnapján súlyos kólikarohamban múlt ki.

 

2. Imperial a "pompás mén" története:

Kép Intermezzo(HUN). Születési éve: 1944. Apja: Caissot(1923, GB), Anyja: Alcyone(1934, GB). Szín/nem: sárga mén.

 A véletlen szülőatya lehet mindennek. Ha hinni tudunk Intermezzo kalandos megtalálásában, versenyzésében, és megismerjük két utódjának Iminek és Imperiálnak a történetét.

A második világháborút követő lótenyésztés és versenyzés nehéz, szinte kilátástalan helyzetből indult. A háborús károk, az eltűnt vagy megsemmisült versenyló -anyag után, jóformán elölről kellett kezdeni mindent. Felkutatták az eltűnt lovakat és helyreállították a valaha szép istállói épületeket, az impozáns tribünök, és versenypályák környékét.

Tulajdonképpen innen indult el Imperiál, a kor kimagasló telivérjének története. kezdjük az elejéről:

Az elveszettnek hitt galopplovat, Intermezzot megtalálták. 1944-ben született (Caissot-Alcyone) szülőktől klasszis származású, szép küllemű mén hivatott volt nagy teljesítmények elérésére. A nemes állatot valahol Martonvásár környékén találták meg, ahol igába fogva végezte napi munkáját. A szénahordás, az igahúzás sem tudta megtörni erős szervezetét, aki  a majdani Imperiálnak volt a nagyapja. Intermezzo II 1946-ban kétéves korában, váltakozó formában futott, több jelentős rangú versenyt nyert, de nem boldogult Mincivel, a pompás kancával, aki a Magyar Derbyben nem engedte szerephez jutni. Intermezzo későbbi eredményei elmaradtak a vártaktól, ezért apaméni szerepre kényszerült.

A ménesben a "házastársa", a hajdani Minci lett és ebből a párosításból született meg: Imi.

Kép Imi(HUN). Születési éve: 1953. Apja: Intermezzo(1944, HUN), Anyja: MInci(1944, HUN).

Imit Dióspusztán nevelték fel. Már éves csikó korában felfigyeltek rá, kétéves korában küllemével, kivételesnek látszó képességeivel ragadtatta meg a szakemberek figyelmét. Versenyzésének első évében négyszer győzött egymásután, és ezt követően sorra nyerte a legnagyobb hazai és külföldi versenyeket. Az 1956-ról 1957-re váltó időszakban csodálatosan szép lóvá fejlődött, izmosabb, erősebb lett, mint valaha. 1957 áprilisában egy váratlan baleset érte: ínrándulást szenvedett, rövid időn belül versenyképtelenné vált. Így Apátpusztára került, ahol apaméni feladatot teljesített. Azután megjelentek az első utódai, melyek közül a legkiemelkedőbb egy arányaiban harmonikua, sárga mén: Imperiál.

1958 novemberében Banos György és Pál János Olaszországba indultak, hogy telivér mént és  egy-két vemhes kancát vásároljanak  a magyar telivértenyésztés minőségi fejlesztése céljából. Egy telivér mént és két vemhes kancát valamint egy versenypályáról lekerült, jó származású kancát sikerült vásárolniuk. A két vemhes kanca, Hurry és Statira Kisbérre került, ahol szép, és a későbbi időkben jó eredményt elért csikóknak adott életet. Ezt követően a ménes akkori vezetője, Rádoki József, Hurryt Imihez párosította. ennek eredményeként született meg 1960. február 14- én Imperial.

Kép Imperial(HUN). Születési éve: 1960. Apja: Imi(1953, HUN), Anyja: Hurry(1952, ITY).

 

 A Kisbéri ménesben napvilágot látott kis telivér méncsikó már a születésekor is érdekes jelenség volt. Darabos, csontos, mind a négy lába magasan kesely, éktelen nagy hókával a fején. Amit a tenyésztők rossz ómennek tartanak, az mind megvolt a sárga kis méncsikón.

Imperial a szakszerű gondoskodást követően szépen fejlődött, erősödött, és Hurry mellett, elkezdhette azt a rendszeres mozgástm amit akkor a telivércsikók jártatópályás irányított felnevelésének neveztek.

Rádoki József és munkatársai által kidolgozott gyakorlat szerint, a csikók anyjukkal az első hét után egy természetes környezetű jártató pályára kerültek, ezzel elkezdődött fokozatos mozgatásuk. A lehetőség szerinti 800-1000 m- es ovális alakú pályán időjárástól függetlenül, napi rendszerességgel mozgatták le a lovakat. Rádoki a mozgás szükségességét fontosnak tartotta, és bebizonyította, hogy a napi jártatópályás mozgatás, az erőnlét, edzettség megszerzéséhez elengedhetetlenül szükséges. Ezentúl a mozgatás hatására nem várt gyógyulási folyamatok indultak el. Rádoki József ezzel a felnevelési gyakorlattal mind a galopplovakná, mind az ügetőknél sikereket ért el.

Imperial felnevelése után ai alagi tréningtelepre került. Itt trénere a fiatal Aperianov Zakariás lett. A sárga mén lovasával, Németh Ferenccel és Gelics Mihállyal sorra nyerte a nagy versenyeket. Lenyűgöző megjelenéséhez, alkati nagyságához csodálatosan illeszkedett nyugodtsága, szelídsége, idegnélküli jámbor természete. Ebben a telivérben minden összpontosult, ami pályafutása alatt szereplését és eredményeit biztosította.

Kép Imperial Németh Ferenccel.

Rendkívüli egyed, galoppja olyan térölelő, hogy mellette minden hazai ló vágtája eltörpült. Nem mindig indult jól, de felgyorsulási készsége hatalmas volt. Ha a mezőnytől elmaradt, gyorsan képes volt az élre kerülni. Széles szügye, izmos háta és ágyéka, rendkívül nagy deréktája, az átlagnál hosszabb lábai lehetővé tették az utóbbi évszázad páratlan sikereinek elérésére. Emellett látványosan szép mén volt. Csillogó sárga szőrét öt helyen díszíti fehér folt. Az egyik a fején, a négy lábán pedig egyforma magasságban messzire világító fehér szőr ragyogott.

Eredményei hazai versenyeken:

1962: kétévesként, négy verseny - négy győzelem.

1963: négy verseny - négy győzelem.

1964: három verseny - három győzelem.

Eredményei nemzetközi, külföldi versenyeken:

1962: Prága, Prága, Bécs - három győzelem.

1963: kétszer startolt Bécsben - két győzelem, Berlinben - győztes, Baden-Badenben helyezetlen, és egy II. helyezés, Washingtonban - helyezetlen.

1964: München, Hamburg - győzelem, Düsseldorf - II. helyezés, Malmőben - győzelem.

Imperial utolsó versenyén 1964. augusztus 30- án Baden- Badenben futott helyezetlenül. Érzékeny szervezetén kiütközött a sok utazás és a versenyzés fáradalma. A három éven át tartó, diadalútjának a végéhez ért a ragyogó képességű telivér, amelynél jobb és eredményesebb galopp versenyló több emberöltő óta nem volt hazánkban.

Kép A versenyzés után lekerült a pályáról, és fedezőmén lett a Bábolnai ÁG- hoz tartozó kerteskői telivér ménesben. Imperial tenyésztési ideje alatt több mint 350 utóda született. Több csikója nyert Magyar Derbyt, de egy sem érte el apja sikereit. Egyik legjobb fia a külföldi kancától született Prince Ippi volt, a németországi híres Röttgeni Ménes tulajdonaként. Ippi szép eredményeket ért el, többek között három éves korában fölényesen megnyerte a kölni Európa Nagydíjat. Később fedezőmén lett a Röttgeni Ménesben.

Imperial matuzsálemi kort élt meg, 29 éves korában a Kerteskői Ménesben altatták el. Szívét Kerteskőn temették el, csontvázát Bábolnán tekinthetjük meg.

 További híres magyar telivérek:

 

 KépDirektor(HUN). Születési éve: 1956. Szín/nem: sárga mén. Apja: Dukat(1947, HUN), Anyja: Rio Ritta (1943, HUN).

Kép Turbo(HUN). Születési éve: 1978.  Apja: Rustan(1968, HUN), Anyja: Tribunka (1966, RUS). A Magyar és Osztrák Derby győztese.

Az osztrák St. Legerben Turbo és Araszlán végzett az első két helyen. Turbo bérletként a németekhez került. Nyugat-német Gr versenyekben elért helyezései figyelemre méltóak.

1985-ben tér vissza Turbo Szenttamásra. Öt idényben fedez.

Kép BotondHUN). Születési éve: 1939. Apja: The Black Abbot (1926, GB), Anyja: Paradian (1932, GB). 1942: Magyar Derby győztese.

Kép Isztopirin(HUN). Születési éve: 1968. apja: Imperial (1960, HUN), Anyja: Tabletta (1962, HUN).

Kép Naplopó(HUN). Születési éve: 1923. Apja: Pazman(1916, AUT),  Anyja: Napkelet (1917, HUN). Magyar Derby győztese.

Kép Nem Igaz (HUN). Születési éve: 1963.  Apja: Nostradamus (1951, GER), Anyja: Duble (1952, HUN). Magyar Derby győztes.

Kép Nemo kapitány (HUN). Születési éve: 1964. Apja: Nostradamus (1951, GER), Anyja: Margaréta (1956, HUN).

Kép Robert Endre (HUN). Születési éve: 1945. Apja: Atout Maitre (1936, FR), Anyja: Helia (1937, GB). Alagi díj, Magyar Derby győztese.

Kép Roppant (HUN). Születési éve: 1952. Apja: Robert Endre (1945, HUN), Anyja: Pansy (1944, HUN). Magyar Derby, Magyar St.Leger és Milleniumi díj győztese.

Kép Muskátli (HUN). Születési éve: 1965. Apja: Ataturk (1951, GER), Anyja: Messalina (1953, GER). Kancadíj győztese.

Kép Andor (HUN). Születési éve: 1977. Apja: Jolly Jet (1963, USA), Anyja: Anda (1970, HUN).

 

Kép Tikkasztó (HUN). Születési éve: 1986. Apja: Karakorum( 1973, HUN), Anyja: Tilinko (1980, HUN). Szín/nem: Pej mén.

 

Kép Muscadin (HUN). Születési éve: 1991. Apja: Turbo (1978, HUN), Anyja: Muszlin (1984).

 

Kép Komár (HUN). Születési éve: 1991. Apja: Artist, Anyja: Komédia.

 

 KépBridzs(HUN). Születési éve: 1992. Apja: Waterfield (1984, GB), Anyja: Baccara (1986, HUN).

 

Kép Andrásfi(HUN). Születési éve: 1993. Apja: Jolly Groom (1984, USA), Anyja: Alamana(1981).

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tier 2

(JoshuareF, 2022.09.30 08:02)

Всякому начинающему гитаристу крайне важно систематически упражняться на гитаре. Для этих целей есть особые ресурсы с подборами аккордов, например, сайт <a href=https://guitar-geek.ru>guitar-geek.ru</a>. Тут вы найдёте подборы аккордов для множества известных песен, которые подойдут для обучения начинающим гитаристам.

Образование

(FrancisPaurf, 2022.09.30 07:08)

Что можно рассказать про наш интернет магазин?
http://forum.bonjourazur.ru/messages/forum8/topic2672/message162682/?result=new#message162682вероятно следует начать с выбора дипломов, что готовы предоставить своим собственным заказчикам на сегодняшний день. выбор по сути не ограниченный ничем. кроме того отметим, что прежде создавались дипломы по другому. клиенту требовалось самолично указать ФИО, а кроме того выставить нужные оценки. это встречается иногда еще сейчас. тем не менее вероятно вы знаете, это простая подделка по сути.
для того, чтобы изготовить высокого качества копию, нужно идеально соблюсти дизайн документа. есть здесь проблема, ведь к примеру есть формат, который применяли с 2002 года, вам же нужен диплом о завершении ВУЗа за 1970-ый год. в случае если вы будете использовать дизайн иного года, то сразу же будет понятно, что хотите обмануть нагло своего начальника. так что онлайн магазины, реализующие высокого качества дипломы, выполняют производство по годами отдельно. в том случае, если вы приняли решение купить диплом так например за несколько тысяч, ясно, что онлайн магазин не захочет заморачиваться сильно и вышлет диплом наобум в общем-то. Мы установили конечно довольно таки высокие цены, тем не менее зато в случае если имеете оригинал, отыскать отличия от копии не сможете!
заметим, что частенько наши покупатели оставляют повторные заказы и снова платят деньги. при этом отлично они знают, что сами ошиблись, ну а мы итак назначали стоимость близкую к себестоимости, и поэтому скидку сделать не можем. если желаете избежать подобных сложностей - не спешите, поскольку и небольшая ошибка потребует изготовление нового документа, соответственно и доп затрат. поясним, что в случае если вы приобретаете дешевый диплом, тогда по сути страшного ничего, цена будет минимальной. однако если обратитесь к экспертам, делающих печать на ГОЗНАКе или же типографском бланке, затраты будут куда выше.
большинство клиентов нашего онлайн магазина размещают положительные и благодарные отзывы в сети интернет, где особо отмечают профессионализм технической поддержки. если при заполнении личных данных имеются какие-то вопросы, менеджер проконсультирует , а так же пояснит, что следует указывать. нужна доставка определенным методом? Напишите оператору! не считая этого на веб сайте нашего онлайн магазина всегда существует FAQ, в котором все в подробностях разъясняется. посоветуем прочитать, если планируете купить диплом у нас в компании.
Некоторые клиенты волнуются, что может быть ответственность в том случае, если купить диплом в сети интернет. Не переживайте, в РФ накажут только лишь в том случае, если использовать подобный документ для крупного мошенничества. А вот ответственность грозит производителю, и при этом штрафом тут не обойдетесь. так что конфиденциальность у нас значит немало. на интернет-сайте не найдете адрес, куда возможно подъехать. но не переживайте, мы используем различные модели доставки, так что наврядли будут сложности. заметим, всегда соблюдаем полную анонимность и разумеется защищаем информацию покупателей. после оплаты, вся информация сразу же стираются с базы. так что здесь тоже опасаться не нужно, мы создали в действительности качественную систему защиты собственных клиентов.

YouTube

(ErnestFaurf, 2022.09.30 06:51)

Каждому начинающему гитаристу чрезвычайно важно регулярно заниматься на гитаре. Для этого есть специализированные ресурсы с подборами аккордов, например, сайт <a href=https://akkords.pro>akkords.pro</a>. Здесь есть подборы аккордов для массы знакомых вам композиций, которые подойдут для обучения начинающим гитаристам.

Советую

(Ronaldtrimb, 2022.09.30 06:45)

<a href=http://izi-ege.ru/>http://izi-ege.ru/</a>

Тема сообщения (может быть любая)

(RobertSeist, 2022.09.30 05:11)


<a href="https://vavadasite1.ru">онлайн вавада</a> Бездепозитные бонусы в 2022 году остаются самым привлекательным подарком за создание учетной записи. Промо таим в себе огромное количество плюсов. Внести первый депозит непросто, причина тому несколько факторов. Игрок не доверяет онлайн казино и боится внести деньги. Общее недоверие к азартным играм в сети и данному клубу. Бездепозитные бонусы 2022 года позволяют игрокам проявить доверие. За регистрацию можно получить реальные средства или бесплатные спины

YouTube

(MatthewKar, 2022.09.30 04:51)

В настоящее время новичкам в игре на гитаре намного проще освоить этот замечательный музыкальный инструмент. Нужно только ввести в поиске Ютьюба что-то вроде этого: <a href=https://www.youtube.com/c/AkkordsPro>подборы аккордов для гитары</a>. Вы непременно найдёте массу обучающих каналов по игре на гитаре.

sdfghj

(Richardmonia, 2022.09.30 02:41)

<a href=https://www.pinterest.co.uk/PLCPHARM/>Plc Pharm</a>

https://35.193.189.134/

(ThomasUsaph, 2022.09.30 00:08)

<a href=https://35.193.189.134/>https://35.193.189.134/</a>
https://35.193.189.134/

Крайне рекомендую

(Ronaldtrimb, 2022.09.29 23:32)

<a href=https://izi-ege.ru/index.php?r=rus%2Findex>https://izi-ege.ru/index.php?r=materials%2Fview&id=36</a>

sdfghj

(Richardmonia, 2022.09.29 21:08)


<a href=https://lookbook.nu/user/10889700-Berthelsen-Mendez>Plc Pharm</a>

rx pharmacy online 453 mg

(CharlesBot, 2022.09.29 20:22)

Hello! <a href=http://buyeddrugx.shop/>online pharmacy degree</a> good website http://buyeddrugx.shop

Очень советую

(Ronaldtrimb, 2022.09.29 16:07)

<a href=https://izi-ege.ru/>https://izi-ege.ru/</a>

Образование

(FrancisPaurf, 2022.09.29 13:34)

Что можно сказать о нашем онлайн магазине?
https://religiopedia.com/index.php/Купить_диплом_любого_учебного_заведения_РФ._Закажи_онлайн_прямо_сейчас
Наверное стоит начать материал с выбора дипломов, которые готовы предоставить собственным клиентам на текущий день. выбор по сути неограниченный. кроме этого заметим, что ранее создавались дипломы совсем иначе. клиенту необходимо было самому писать ФИО, а кроме того выбрать нужные отметки. подобное встречается иногда еще сейчас. тем не менее пожалуй вы осознаете, это простая подделка в общем-то.
чтобы изготовить качественную копию, надо грамотно соблюдать дизайн диплома. существует здесь сложность, потому как например есть дизайн, что применяли с 2002 года, а вам требуется диплом об окончание университета за 1970-ый год. если решите применить дизайн другого года, то сразу же станет ясно, что хотите просто обмануть своего собственного руководителя. так что магазины, продающие высококачественные дипломы, выполняют изготовление по годами в отдельности. в том случае, если вы приняли решение купить диплом например за 3 тысячи, ясно, что онлайн-магазин не захочет заморачиваться сильно и вышлет вам диплом наобум в общем-то. Мы выставили естественно довольно таки дорогие цены, но зато в том случае, если уже имеете оригинал, найти отличия от нашей копии не сумеете!
заметим, что частенько наши покупатели делают повторный заказ и опять платят. и при этом отлично они знают, что ошиблись сами, а мы итак установили цену немного выше себестоимости, и поэтому скидку сделать не сможем. в случае если хотите избежать переплаты - не спешите, ведь и минимальная ошибка после потребует создание нового уже документа, соответственно и доп трат. заметим, что в случае если вы приобретаете бюджетный диплом, тогда в принципе ничего страшного, стоимость будет минимальной. однако в случае если обратитесь к специалистам, что делают печать на ГОЗНАКе или же типографском бланке, расходы будут куда больше.
большинство заказчиков нашего онлайн-магазина выкладывают положительные и благодарные отзывы в сети, в которых часто отмечают грамотность технической поддержки. в том случае, если при оформлении данных появятся вопросы, оператор вас проконсультирует , а кроме того пояснит, что стоит указывать. требуется доставка каким-то определенным методом? Напишите оператору! помимо этого всего на сайте нашего магазина всегда существует FAQ, там детально все объясняется. рекомендуем изучить все, если хотите купить диплом у нас в фирме.
Некоторые клиенты опасаться, что вероятна ответственность если купить диплом в интернете. Не волнуйтесь, в РФ накажут только в том случае, если применять этот документ для крупного мошенничества. ответственность грозит компании, причем штрафом тут не обойдетесь. поэтому конфиденциальность у нас значит немало. на интернет сайте не найдете реальный адрес, куда можно будет приехать. но не волнуйтесь, используем мы различные типы доставки, так что крайне маловероятно, что возникнут трудности. заметим, всегда соблюдаем конфиденциальность и конечно защищаем личные данные заказчиков. после полной оплаты, вся информация сразу же удаляются с серверов. именно поэтому тут тоже беспокоиться не следует, мы сформировали действительно грамотную систему по защите собственных покупателей.

Попробуйте

(Ronaldtrimb, 2022.09.29 07:01)

<a href=https://izi-ege.ru>https://izi-ege.ru</a>

kjhgfdert

(Frankjaf, 2022.09.29 04:59)

https://maldives.grandtour-nsk.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://rraorra.com/
https://sculptorsvictoria.asn.au/?URL=https://rraorra.com/
https://resanopt.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://rraorra.com/
https://support.ubisoft.com/zh-HK/SignIn?gf=1&nextUrl=https%3A%2F%2Frraorra.com
http://bonsticks.by/bitrix/redirect.php?goto=https://rraorra.com/

Gagtrp sblitl

(Dysqbe, 2022.09.29 04:41)

ditropan online <a href="https://nitrofurantoiny.com/">generic furadantin 100 mg</a> buy generic nitrofurantoin 100mg

kjhgfdert

(Frankjaf, 2022.09.29 00:14)

http://maps.google.cd/url?sa=t&url=https://rraorra.com/
http://officeplus.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://rraorra.com/
https://imagess.sandbox.google.com.hk/url?q=https://rraorra.com/
https://eu-market.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://rraorra.com/
http://avtomani.chatovod.ru/away/?to=https://rraorra.com/

Раньше был нормальный ломбард, но сейчас лучше не связываться

(RobertHig, 2022.09.29 00:08)

ООО «Кит ломбард» ОГРН 1225900012216 от 29 июня 2022 г.ИНН 5906173530 КПП 590601001 Юридический адрес 614014, Пермский край, г Пермь, ул Восстания, д. 8, офис 1
Генеральный директор Погожев Сергей Владимирович
Раньше был нормальный ломбард, но сейчас лучше не связываться если не хотите потерять свои деньги и вещи, есть сайт http://kit-lombard.ru/ сейчас ведут деятельность через VK https://vk.com/lombard.kit.perm и Авито.
Они реально цену занижают - стараются выкупить изделие как имеющее более низкую пробу, чем на нем указано на изделии.
Утром позвонила, сказали стоимость скупки 2500 за грамм, приехала туда, оценила в 1100 руб, думает мадам, что с умственно отсталой разговаривает, говорит ценник упал. Пипец разводилы.
По вещам такая же пытаются обмануть.
Очень занижают стоимость изделия - новую шубу из магазина оценили в несколько процентов от реальной стоимости, плюс ещё хотел удержать страховку 21%. Просто по грабительски оценивают. Причем предварительная оценка по фото была в два раза выше. Я бы не поехала в этот ломбард, если бы знала, что реально дадут 3 копейки за новую дорогую вещь. Так что не доверяйте предварительной оценке – это все обман и разводилово! Дадут вам 30% от стоимости и не факт что вернут. Только время зря потеряла.
Никогда не берите у них деньги. Они потом три шкуры сдерут. Еще страховку возьмут, которая клиенту вообще не нужна. Конченное место.
Будьте осторожны.

Предлагаю

(Ronaldtrimb, 2022.09.28 23:42)

<a href=https://izi-ege.ru/>https://izi-ege.ru/</a>

Sage Technology

(DanielJab, 2022.09.28 21:07)<a href="https://africanminifootball.com/elite-coach-training-event/#comment-53911">Sage Technology</a> 1986eb9


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59

Következő »