Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Híres Magyar Telivérek

 

1. Kincsem, a magyar "csodakanca" élete:

Kép Kincsem, a legyőzhetetlen "csodakanca", 1874. március 17-én született Tápiószentmártonban, gróf Blaskovich Ernő birtokán. Kincsem apja egy Cambuscan nevű import angol telivér volt, akit 1871-ben vásárolt meg Francis Cavaliero a Kisbéri Ménes számára.

Anyja: Water Nymph, az ozorai Esterházy-ménes kancája, 1873-ban vitték Kisbérre tenyészteni.

Annak ellenére, hogy a Blaskovich családban mindenki lovakat tenyésztett és hajtott, Kincsem tehetségét mégsem ismerték fel, így egyéves korában gazdája el akarta adni, de senki nem vette meg. Ennek köszönheti csodás karrierjét.

Kincsem karrierje 1876-ban kezdődött, ekkor 2 éves volt. Trénere az Angliából hazatelepült Hesp Róbert volt. Legkedvesebb társa egy fekete-fehér nőstény cica volt, aki nélkül egyetlen versenyére sem volt hajlandó elindulni. Kincsem kissé "bogaras" és kényes jószág volt, különösen a vízre volt érzékeny.

Kétévesen versenyzett és győzött. innentől kezdve 4 éven át -1876 és 1879 között - 54 versenyen indult és azt mind meg is nyerte.

Kép Kincsem versenykarrierje során beutazta egész Európát. Sokszor levegőtlen vagonokban utazott órákon át és mégis mindig ő volt a legjobb.

Legnagyobb sikereit: Magyarországon, Ausztriában, Németországban, Angliában és Franciaországban érte el.

1876. június 21. és október 29-e között versenyzett és nyert Prágában, Hamburgban, Hannoverben, Frankfurtban, Baden Badenben, Bécsben, Sopronban és Budapesten. 3 évesen győzött az Osztrák Derbyn, Pozsonyban, Baden-Badenben és a Budapesti Szt. Leger versenyen is.

Kép 4 évesen Bécsben kezdte a versenyszezont, 1878. április 22-én versenyen szerepelt vereség nélkül. Egyedül a francia tenyésztésű, 4 éves Verneiult tartották hasonló képességűnek. Augusztus 1-jén a Goodwood Cup futamon Kincsemnek Verneuil-jel kellett volna kiállnia, aki előzőleg megnyerte az Ascont Gold Kupát. A verseny előtti napokban Verneiul megsérült, így Kincsem könnyedén győzött.

Egyik nevezets futása szeptember 9-én Baden-Badenben történt. Gróf Hugo Henckel lova Prince Giles The First fej-fejt végzett vele, a bírák holtversenyt állapítottak meg. Blaskovich Ernő nem fogadta el ezt az eredményt. Abban az időben, ha az egyik tulajdonos nem fogadta el az eredményt és a díjat sem akarta megfelezni, kérhették az újrafutást. Egyes források szerint, rögtön a futam után, lefutották még egyszer és ekkor a kitűnő formában lévő Kincsem 6 hosszal megnyerte a 3200 méteres távot. Kincsem egyáltalán nem tartozott a gyengébbik nemhez, hiszen gyepen az összes mént is csúfosan megverte, akár egy kilométernél rövidebb, akár 4000 méter volt a verseny távja.

5 évesen 12-szer állt rajthoz, többek között Berlinben, Frankfurtban és Baden-Badenben.

6 évesen is futtatni szerették volna, de a felkészülések során kiderült, hogy lábai nem egészségesek, ízületei elkoptak. Ekkor új korszak kezdődött számára: tenyészkancaként bizonyíthatott.

Tápiószentmártonba küldték, ahol 5 csikónak adott életet. 3 csikó a híres Buccaneer utódja, 2 pedig egy Doncaster nevű méntől született.

Kincsem első csikója, Budagyöngye 1882-ben született. Ez a kanca is sok győzelmet aratott. Következő csikója: Ollyan Nincs (kanca), sok sikert ért el a versenypályákon.

1884-ben Kincsem rövid "szünetet tartott", de 1885-ben világra jött Talpra Magyar. Ez a csődőr eredményes fedezőmén lett.

1886-ban látta meg a napvilágot Kincsőr (Apja: Doncaster). A fiatal csődőr korai halála miatt sajnos nem érhetett el eredményeket.

A csodakanca utolsó csikója: Kincs, aki 1887-ben született. Kincs lánya Napfény eredményes versenyló lett.

Sajnos utolsó ellése után Kincsem egészsége meggyengült. Gyomor és bélgőrcsök kínozták. 1887. március 17-én 13. születésnapján súlyos kólikarohamban múlt ki.

 

2. Imperial a "pompás mén" története:

Kép Intermezzo(HUN). Születési éve: 1944. Apja: Caissot(1923, GB), Anyja: Alcyone(1934, GB). Szín/nem: sárga mén.

 A véletlen szülőatya lehet mindennek. Ha hinni tudunk Intermezzo kalandos megtalálásában, versenyzésében, és megismerjük két utódjának Iminek és Imperiálnak a történetét.

A második világháborút követő lótenyésztés és versenyzés nehéz, szinte kilátástalan helyzetből indult. A háborús károk, az eltűnt vagy megsemmisült versenyló -anyag után, jóformán elölről kellett kezdeni mindent. Felkutatták az eltűnt lovakat és helyreállították a valaha szép istállói épületeket, az impozáns tribünök, és versenypályák környékét.

Tulajdonképpen innen indult el Imperiál, a kor kimagasló telivérjének története. kezdjük az elejéről:

Az elveszettnek hitt galopplovat, Intermezzot megtalálták. 1944-ben született (Caissot-Alcyone) szülőktől klasszis származású, szép küllemű mén hivatott volt nagy teljesítmények elérésére. A nemes állatot valahol Martonvásár környékén találták meg, ahol igába fogva végezte napi munkáját. A szénahordás, az igahúzás sem tudta megtörni erős szervezetét, aki  a majdani Imperiálnak volt a nagyapja. Intermezzo II 1946-ban kétéves korában, váltakozó formában futott, több jelentős rangú versenyt nyert, de nem boldogult Mincivel, a pompás kancával, aki a Magyar Derbyben nem engedte szerephez jutni. Intermezzo későbbi eredményei elmaradtak a vártaktól, ezért apaméni szerepre kényszerült.

A ménesben a "házastársa", a hajdani Minci lett és ebből a párosításból született meg: Imi.

Kép Imi(HUN). Születési éve: 1953. Apja: Intermezzo(1944, HUN), Anyja: MInci(1944, HUN).

Imit Dióspusztán nevelték fel. Már éves csikó korában felfigyeltek rá, kétéves korában küllemével, kivételesnek látszó képességeivel ragadtatta meg a szakemberek figyelmét. Versenyzésének első évében négyszer győzött egymásután, és ezt követően sorra nyerte a legnagyobb hazai és külföldi versenyeket. Az 1956-ról 1957-re váltó időszakban csodálatosan szép lóvá fejlődött, izmosabb, erősebb lett, mint valaha. 1957 áprilisában egy váratlan baleset érte: ínrándulást szenvedett, rövid időn belül versenyképtelenné vált. Így Apátpusztára került, ahol apaméni feladatot teljesített. Azután megjelentek az első utódai, melyek közül a legkiemelkedőbb egy arányaiban harmonikua, sárga mén: Imperiál.

1958 novemberében Banos György és Pál János Olaszországba indultak, hogy telivér mént és  egy-két vemhes kancát vásároljanak  a magyar telivértenyésztés minőségi fejlesztése céljából. Egy telivér mént és két vemhes kancát valamint egy versenypályáról lekerült, jó származású kancát sikerült vásárolniuk. A két vemhes kanca, Hurry és Statira Kisbérre került, ahol szép, és a későbbi időkben jó eredményt elért csikóknak adott életet. Ezt követően a ménes akkori vezetője, Rádoki József, Hurryt Imihez párosította. ennek eredményeként született meg 1960. február 14- én Imperial.

Kép Imperial(HUN). Születési éve: 1960. Apja: Imi(1953, HUN), Anyja: Hurry(1952, ITY).

 

 A Kisbéri ménesben napvilágot látott kis telivér méncsikó már a születésekor is érdekes jelenség volt. Darabos, csontos, mind a négy lába magasan kesely, éktelen nagy hókával a fején. Amit a tenyésztők rossz ómennek tartanak, az mind megvolt a sárga kis méncsikón.

Imperial a szakszerű gondoskodást követően szépen fejlődött, erősödött, és Hurry mellett, elkezdhette azt a rendszeres mozgástm amit akkor a telivércsikók jártatópályás irányított felnevelésének neveztek.

Rádoki József és munkatársai által kidolgozott gyakorlat szerint, a csikók anyjukkal az első hét után egy természetes környezetű jártató pályára kerültek, ezzel elkezdődött fokozatos mozgatásuk. A lehetőség szerinti 800-1000 m- es ovális alakú pályán időjárástól függetlenül, napi rendszerességgel mozgatták le a lovakat. Rádoki a mozgás szükségességét fontosnak tartotta, és bebizonyította, hogy a napi jártatópályás mozgatás, az erőnlét, edzettség megszerzéséhez elengedhetetlenül szükséges. Ezentúl a mozgatás hatására nem várt gyógyulási folyamatok indultak el. Rádoki József ezzel a felnevelési gyakorlattal mind a galopplovakná, mind az ügetőknél sikereket ért el.

Imperial felnevelése után ai alagi tréningtelepre került. Itt trénere a fiatal Aperianov Zakariás lett. A sárga mén lovasával, Németh Ferenccel és Gelics Mihállyal sorra nyerte a nagy versenyeket. Lenyűgöző megjelenéséhez, alkati nagyságához csodálatosan illeszkedett nyugodtsága, szelídsége, idegnélküli jámbor természete. Ebben a telivérben minden összpontosult, ami pályafutása alatt szereplését és eredményeit biztosította.

Kép Imperial Németh Ferenccel.

Rendkívüli egyed, galoppja olyan térölelő, hogy mellette minden hazai ló vágtája eltörpült. Nem mindig indult jól, de felgyorsulási készsége hatalmas volt. Ha a mezőnytől elmaradt, gyorsan képes volt az élre kerülni. Széles szügye, izmos háta és ágyéka, rendkívül nagy deréktája, az átlagnál hosszabb lábai lehetővé tették az utóbbi évszázad páratlan sikereinek elérésére. Emellett látványosan szép mén volt. Csillogó sárga szőrét öt helyen díszíti fehér folt. Az egyik a fején, a négy lábán pedig egyforma magasságban messzire világító fehér szőr ragyogott.

Eredményei hazai versenyeken:

1962: kétévesként, négy verseny - négy győzelem.

1963: négy verseny - négy győzelem.

1964: három verseny - három győzelem.

Eredményei nemzetközi, külföldi versenyeken:

1962: Prága, Prága, Bécs - három győzelem.

1963: kétszer startolt Bécsben - két győzelem, Berlinben - győztes, Baden-Badenben helyezetlen, és egy II. helyezés, Washingtonban - helyezetlen.

1964: München, Hamburg - győzelem, Düsseldorf - II. helyezés, Malmőben - győzelem.

Imperial utolsó versenyén 1964. augusztus 30- án Baden- Badenben futott helyezetlenül. Érzékeny szervezetén kiütközött a sok utazás és a versenyzés fáradalma. A három éven át tartó, diadalútjának a végéhez ért a ragyogó képességű telivér, amelynél jobb és eredményesebb galopp versenyló több emberöltő óta nem volt hazánkban.

Kép A versenyzés után lekerült a pályáról, és fedezőmén lett a Bábolnai ÁG- hoz tartozó kerteskői telivér ménesben. Imperial tenyésztési ideje alatt több mint 350 utóda született. Több csikója nyert Magyar Derbyt, de egy sem érte el apja sikereit. Egyik legjobb fia a külföldi kancától született Prince Ippi volt, a németországi híres Röttgeni Ménes tulajdonaként. Ippi szép eredményeket ért el, többek között három éves korában fölényesen megnyerte a kölni Európa Nagydíjat. Később fedezőmén lett a Röttgeni Ménesben.

Imperial matuzsálemi kort élt meg, 29 éves korában a Kerteskői Ménesben altatták el. Szívét Kerteskőn temették el, csontvázát Bábolnán tekinthetjük meg.

 További híres magyar telivérek:

 

 KépDirektor(HUN). Születési éve: 1956. Szín/nem: sárga mén. Apja: Dukat(1947, HUN), Anyja: Rio Ritta (1943, HUN).

Kép Turbo(HUN). Születési éve: 1978.  Apja: Rustan(1968, HUN), Anyja: Tribunka (1966, RUS). A Magyar és Osztrák Derby győztese.

Az osztrák St. Legerben Turbo és Araszlán végzett az első két helyen. Turbo bérletként a németekhez került. Nyugat-német Gr versenyekben elért helyezései figyelemre méltóak.

1985-ben tér vissza Turbo Szenttamásra. Öt idényben fedez.

Kép BotondHUN). Születési éve: 1939. Apja: The Black Abbot (1926, GB), Anyja: Paradian (1932, GB). 1942: Magyar Derby győztese.

Kép Isztopirin(HUN). Születési éve: 1968. apja: Imperial (1960, HUN), Anyja: Tabletta (1962, HUN).

Kép Naplopó(HUN). Születési éve: 1923. Apja: Pazman(1916, AUT),  Anyja: Napkelet (1917, HUN). Magyar Derby győztese.

Kép Nem Igaz (HUN). Születési éve: 1963.  Apja: Nostradamus (1951, GER), Anyja: Duble (1952, HUN). Magyar Derby győztes.

Kép Nemo kapitány (HUN). Születési éve: 1964. Apja: Nostradamus (1951, GER), Anyja: Margaréta (1956, HUN).

Kép Robert Endre (HUN). Születési éve: 1945. Apja: Atout Maitre (1936, FR), Anyja: Helia (1937, GB). Alagi díj, Magyar Derby győztese.

Kép Roppant (HUN). Születési éve: 1952. Apja: Robert Endre (1945, HUN), Anyja: Pansy (1944, HUN). Magyar Derby, Magyar St.Leger és Milleniumi díj győztese.

Kép Muskátli (HUN). Születési éve: 1965. Apja: Ataturk (1951, GER), Anyja: Messalina (1953, GER). Kancadíj győztese.

Kép Andor (HUN). Születési éve: 1977. Apja: Jolly Jet (1963, USA), Anyja: Anda (1970, HUN).

 

Kép Tikkasztó (HUN). Születési éve: 1986. Apja: Karakorum( 1973, HUN), Anyja: Tilinko (1980, HUN). Szín/nem: Pej mén.

 

Kép Muscadin (HUN). Születési éve: 1991. Apja: Turbo (1978, HUN), Anyja: Muszlin (1984).

 

Kép Komár (HUN). Születési éve: 1991. Apja: Artist, Anyja: Komédia.

 

 KépBridzs(HUN). Születési éve: 1992. Apja: Waterfield (1984, GB), Anyja: Baccara (1986, HUN).

 

Kép Andrásfi(HUN). Születési éve: 1993. Apja: Jolly Groom (1984, USA), Anyja: Alamana(1981).

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kabel

(AgustinBeP, 2022.06.19 09:41)

http://www.race.warmd.net/engine.php?do=redirect&url=https://kolomna.%D0%BC%D0%BE%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D1%8C.%D1%80%D1%84

rostovmama

(Charlesdrose, 2022.06.19 08:50)

Сдача квартиры, как и ее аренда дело довольно хлопотное, которое требует внимания и сил. И если с арендой более менее понятно, т. к. на эту тему есть много статей. То вот про то, как сдать квартиру правильно и не попасть на недобросовестного жильца не очень понятно. В этой статье мы поговорим о том как же сдавать квартиру, что нужно проверить и как сдать ее быстрей.
<a href=https://rostovmama.ru/articles/poleznye-sovety/kak-sdavat-kvartiru-osnovnye-nyuansy.html>https://rostovmama.ru/articles/poleznye-sovety/kak-sdavat-kvartiru-osnovnye-nyuansy.html</a>

Kabel

(Michaelmer, 2022.06.19 01:38)

https://grab.onelink.me/2695613898?af_dp=grab%3A%2F%2Fopen%3FscreenType%3DREWARD%26rewardID%3D441592&af_web_dp=https%3A%2F%2F&utm_medium=site-art-card&utm_source=dotnet-sidebar&utm_campaign=grab&utm_term=annual-plans&utm_content=50%

Just want to say Hello.

(Michal, 2022.06.19 01:02)

Rent a dedicated server from $50 per month. Data center in Europe.
Gigabit channel, unlimited traffic. VPS from $15.
Crypto payment.
cheap dedicated server

3D-печать и 3D-сканирование

(Davidfub, 2022.06.19 00:19)

Мой муж заказал 3D-печать и 3D-сканирование в этой компании <a href=https://3d-pechat-ekaterinburg.ru>https://www.3d-pechat-ekaterinburg.ru</a>
Очень доволен результатом работы. Низкая цена и хорошее качество. Всем советую их услуги.
<a href=http://google.com.vc/url?q=http://3d-pechat-ekaterinburg.ru>https://www.google.ru/url?q=http://3d-pechat-ekaterinburg.ru</a>

Kabel

(Michaelmer, 2022.06.18 23:40)

https://cleo-opt.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://solnechnogorsk.%D0%BC%D0%BE%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D1%8C.%D1%80%D1%84

Создание и продвижение сайтов

(Albertdodia, 2022.06.18 23:04)

<a href=https://dp20.ru>dp20.ru</a>

лучшее домашнее порно онлайн бесплатно

(HenryAvamb, 2022.06.18 21:43)

порно старик ебет молодую https://popec.icu/ порно анал большие игрушки

порно свинг анал <a href=https://popec.icu/search/%D0%91%D0%94%D0%A1%D0%9C/>секс геи хентай бдсм </a>

<a href=https://led-svetilniki.ru/shop/blog/dobavlena-statya-ob-osveschenii-ont-dnt-snt-dnp#comment_40185>порно хентай молодые</a>
<a href=http://floguer.com/nicoavein/136280/>девушки кончают смотря порно</a>
<a href=https://sym.jp/pages/33/b_id=167/r_id=6/fid=def858e4cc596048b4214132c1aa300d>порно раком большие</a>
<a href=https://www.hollolannasta.com/yhteystiedot/?x118172=-638369&Action=Confirm&%2Apsid=1655558180-638372-0848922ce074b4b7beffe1753d5b0352&R=780741>порно анал молодые жестко</a>
<a href=http://zensiert.fcuif.com/viewthread.php?tid=423460&extra=>порно онлайн фильмы регистрация</a>
<a href=https://engpro.pl/graphic2-3#comment-151397>крутое порно красивое</a>
<a href=https://travelretro.com/9-retro-places-to-stay-in-florida/#comment-290423>порно зрелых женщин за 60</a>
<a href=https://yoyosidheshpadhy.webs.com/apps/guestbook/>домашнее порно в киску</a>
<a href=https://behind.theglitch.co/2020/06/27/hear-it/#comment-3722>домашнее порно говорящие</a>
<a href=https://skskobe.com/pages/14/b_id=370/r_id=16/fid=166dd467b9e800dc80cba025d9e521d1>русское порно со зрелыми бабами</a>
245d566

Kabel

(Michaelmer, 2022.06.18 13:37)

https://ok-center.ru/bitrix/rk.php?goto=https://cheboksaryi.%D0%BC%D0%BE%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D1%8C.%D1%80%D1%84

смотрят порно и трахаются

(Richardanoms, 2022.06.18 09:02)

порно хамстер зрелые https://orgazmtv.top/ русское семейное порно анал

бесплатное порно молодых мам <a href=https://orgazmtv.top/search/%D0%98%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0/>романы про измену мужа </a>

<a href=https://tumindfulness.com/#comment-2735>порно маленькая грудь анал</a>
<a href=https://travelwitholidays.com/2020/06/11/hello-world/#comment-324125>скачать порно разное</a>
<a href=https://thebusinesspress.in/attagirl-brand-deliver-fresh-healthy-batters/#comment-9147>домашнее порно снятое женой</a>
<a href=https://asrx.com/blogs/news/66608771-pinkredefined?comment=128144769121#comments>новое русское порно смотреть онлайн</a>
<a href=https://pebblelicious.com/how-to-choose-the-best-bed-for-your-dog/#comment-1484>смотреть онлайн лучшее порно без</a>
<a href=http://carmelgcauchi.com/crpcmalta/guestbook.php>порно молодых на телефон</a>
<a href=http://bany.bz/tetstu7830/entry_54422.php>скачать порно на телефон пьяные</a>
<a href=https://yept.webs.com/apps/guestbook/>порно анал секретарши</a>
<a href=https://www.ruthfiskyoga.com/new-blogentry-4#PageComment_26582>порно большой член маленькая пизда</a>
<a href=https://bluemaniaholidays.com/footer/comment-page-108134/#comment-109470>порно видео муж красивый</a>
6647f58

pedagogical Institute website

(RamonMot, 2022.06.18 08:44)

<a href=https://jspi.uz><img src="https://jspi.uz/wp-content/uploads/2019/06/11.jpg"></a>


Jizzakh State Pedagogical Institute was founded in 26.07.1974.The name Abdulla Kadiriy was given on the basis of the decision of the Regional Council of Deputies of the Republic in 21.12.1989.

Today, 524 professors and teachers work at Jizzakh State Pedagogical Institute. 19 of them are Doctors of Science and DSCs, 130 Candidates of Science and PhDs. The scientific potential is 27%, and today the Institute has 10 Faculties and 32 Departments. The average age of professors and teachers is 44 years.

Besides, 27 bachelor directions (daytime) more than 8000 thousand and 11 bachelor directions (correspondence) 3361 students, 291 undergraduates of 18 Master Degree specialists, 9 base Doctoral students in 7 specialties and 10 Independent Researchers are studying at the University.

In the last 3 years 3 textbooks, 25 monographs and 33 educational and methodological manuals were published at the Institute. In 2017, 4 Doctors (1 DSc and 3 PhDs), in 2018 14 doctors (2 DSCs and 12 PhDs) and in 2019 22 doctors (2 DSCs and 20 PhDs) were trained.

In 2017, 5 people, in 2018, 1 person and in 2019, 6 winners of Republican Olympiads of science, 9 honored students, holders of “Brave son” and State Awards named after “Zulfiya” were prepared at this Institute . At present, 700 million sums of Innovative Projects are being implemented for 2019-2020. Research work is being carried out with 4 Research institutes and 5 Production Enterprises (55 mln.).

The Institute pays great attention to International Cooperation. In particular, totally 16 international agreements were signed with Moscow State Pedagogical University, Bashkortostan State Pedagogical University, Bashkortostan State University, Russian Nuclear Research Scientific Center, Norwich (Great Britain), Shimkent University, INSHEA, Baranovichi State University, Tula State Pedagogical University, Taraz State Pedagogical Institute (Kazakhstan), St. Petersburg Botanical Research Institutes.

At the same time, Jizzakh State Pedagogical Institute has acquired a new and modern appearance .

According to the resolution of the President of the Republic of Uzbekistan “On measures for further development of the Higher Education System” dated to 20.04.2017 № PP-2909 and № PP-3507, reconstruction works were carried out in the main educational building located in the territory of Jizzakh State Pedagogical Institute located in Sharaf Rashidov street of Jizzakh city. In total, construction and repair work amounted to 47.301 billion soums.

Reconstruction of the main educational building of Jizzakh State Pedagogical Institute, as well as the the design of the “Palace of Culture” building for capital repair, was prepared by “ARCHSTROY–PROJECT PLUS” LLC.

Reconstruction and overhaul work was carried out by the contract enterprise of “Global Trans Construction Assembly” LLC on the basis of the order of the only customer engineering company under the Ministry of Higher and Secondary Specialized Education.

Source:
https://jspi.uz/ru/category/yangiliklar/
<a href=https://jspi.uz/ru/category/yangiliklar/>pedagogical Institute website</a>

Tags:
pedagogical Institute website
how much do you need to study at a pedagogical institute
official websites of the pedagogical institute
Peoples' Friendship Institute, Faculty of Medicine

I am the new one

(Cristine, 2022.06.18 04:08)

Hi would you mind stating which blog platform you're using?

I'm looking to start my own blog soon but I'm
having a difficult time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
The reason I ask is because your layout seems different
then most blogs and I'm looking for something unique.
P.S Apologies for getting off-topic but I had to ask!
aid for ukraine

Just wanted to say Hello.

(Caitlyn, 2022.06.17 21:13)

فلوکستین در واقع نوعی داروی ضد افسردگی است.
این دارو از مهارکننده های انتخابی باز جذب سرتونین
در بدن به حساب می آید. معمولا از فلوکستین
در درمان افسردگی، پنیک اتک، پرخوری عصبی و یا حتی سندروم پس
از قاعدگی (PMS) استفاده می شود.

پروزاک یا همان فلوکستین اولین بار در سال 1988 در ایالات متحده ظاهر
شد و به یکی از داروهای ضد افسردگی که به طور گسترده در این کشور تجویز
می شد تبدیل شد. اگرچه داروهای
جدیدتری مانند سرترالین و سیتالوپرام
اکنون در دسترس هستند اما
این دارو همچنان در بین افراد در معرض اختلالات و تنش های روحی
بسیار محبوب است.

فلوکستین دارویی تجویزی است.

به شکل‌های کپسول، کپسول با تأخیر در انتشار، قرص و محلول در
بازار موجود است. همه اشکال از طریق بلع مصرف می‌شوند.
(کپسول تأخیر در انتشار در بدن شما کندتر
منتشر می‌شود.) کپسول خوراکی فلوکستین به صورت داروهای
با نام تجاری Prozac و Prozac Weekly نیز موجود است.
به عنوان داروی عمومی‌نیز در بازار موجود است.
داروهای عمومی‌معمولاً قیمت کمتری نسبت به نسخه‌های مارک دار دارند.Here is my blog post :: فلوکستین

смотреть порно толстушки

(ManuelTep, 2022.06.17 12:33)

порно высокие анал https://seksreal.top/ порно онлайн домашнее частное

девушку по очереди порно [url=https://seksreal.top/search/%D0%9B%D0%B5%D1%81%D0%B1%D0%B8%D1%8F%D0%BD%D0%BA%D0%B8/]порно фитнес лесбиянки [/url]

[url=https://aiwdts.com/16-digital-grab-print-yours-coloring-guide/#comment-95296]порно сосущих девушек красивых[/url]
[url=http://www.kekall.com.br/noticias_ver/338/sucesso.html]порно молодые спортивные[/url]
[url=http://ww.eit-pc.com/viewthread.php?tid=70765&extra=]порно видео с красивыми зрелыми[/url]
[url=http://casanova.sinowadesign.com/article/gender-inequality-women]порно онлайн красивые попы[/url]
[url=https://earncashback.in/coupons/buy-2-plants-and-get-1-plant-free-2/#comment-1226]домашнее порно со зрелой женой[/url]
[url=https://www.libkids51.ru/realy/fonds/formirovanie_fonda/form.shtml?mode=add&msg=1]скачать порно на телефон андроид[/url]
[url=http://xn--yaye0g62s2cbbd1ftnp4bt99u.100elearning.com/viewthread.php?tid=525885&extra=]домашнее порно онлайн[/url]
[url=https://www.casinonews.world/ohio-senate-gives-a-nod-to-the-sports-betting-bill/#comment-2480]порно комиксы зрелые[/url]
[url=http://xn--um-0ca1ip4qxb5qad7ae50a6ac1587hma98u.disnaikid.com/viewthread.php?tid=691870&extra=]порно в жопу онлайн бесплатно[/url]
[url=https://gaestehaus-alpenland.de/guestbook.php]порно зрелые в одежде[/url]
58d077a

Test, just a test

(Richardnen, 2022.06.17 08:16)

Bravo, me parece esto la idea admirable

UnГ­vocamente, la respuesta rГЎpida:)

https://mixfilesmaker.com/

lkjhg

(Albertpef, 2022.06.16 23:45)

https://delawaremovingandstorage.com/7-tips-for-protecting-your-valuables-when-moving/#comment-657955

mebel

(Cliftonfluri, 2022.06.16 22:03)

<a href=https://mebelorganic.ru/>диваны недорого</a>

lkjhg

(Albertpef, 2022.06.16 22:00)

http://likeylinky.62stockton.com/2009/04/01/alka-seltzer/#comment-125915

порно мать сын большой

(TerrellLat, 2022.06.16 21:25)

домашнее порно снятое https://zasisi.club/ смотреть порно сын анал

домашнее порно взрослых [url=https://zasisi.club/search/%D0%98%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5/]порно изнасилование через [/url]

[url=https://pycode.com.br/paste/vf2wr]порно комиксы онлайн бесплатно[/url]
[url=https://ardoraflamenca.com/blog/blog/the-impact-of-other-cultures-on-flamenco]смотреть порно онлайн бесплатно групповуха[/url]
[url=http://tamilvanikam.com/single_cinima.php]порно большие сиськи в очках[/url]
[url=http://bvs-rabota-otzyivyi.pl.ua/?page=773]самая красивая молодая порно русский[/url]
[url=https://www.c-lab.cz/rubrika-1/druhy-clanek/guestbook/]русское порно скрытой камерой девушек[/url]
[url=https://globalchallengescollaboration.org/forums/topic/%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%b5-%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%b0%d1%88%d0%bd%d0%b5%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%be/]китайское домашнее порно[/url]
[url=https://korczak.se/#comment-68646]смотреть порно онлайн вудман[/url]
[url=http://vanna.remstroytlt.ru/index.php/katalog/ustrojstvo-pokrytij-pola.html]порно фото девушек раком[/url]
[url=https://all-iptv.net/shop/6-months-subscription/#comment-43823]смотреть порно мульт[/url]
[url=http://www.rogerbobo.com/2020/07/22/ciao-mondo/#comment-367]порно зрелую в попу[/url]
5d56647

mebel

(Cliftonfluri, 2022.06.16 16:38)

<a href=https://mebelorganic.ru/>диваны и кресла</a>


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73

Következő »