Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Híres Magyar Telivérek

 

1. Kincsem, a magyar "csodakanca" élete:

Kép Kincsem, a legyőzhetetlen "csodakanca", 1874. március 17-én született Tápiószentmártonban, gróf Blaskovich Ernő birtokán. Kincsem apja egy Cambuscan nevű import angol telivér volt, akit 1871-ben vásárolt meg Francis Cavaliero a Kisbéri Ménes számára.

Anyja: Water Nymph, az ozorai Esterházy-ménes kancája, 1873-ban vitték Kisbérre tenyészteni.

Annak ellenére, hogy a Blaskovich családban mindenki lovakat tenyésztett és hajtott, Kincsem tehetségét mégsem ismerték fel, így egyéves korában gazdája el akarta adni, de senki nem vette meg. Ennek köszönheti csodás karrierjét.

Kincsem karrierje 1876-ban kezdődött, ekkor 2 éves volt. Trénere az Angliából hazatelepült Hesp Róbert volt. Legkedvesebb társa egy fekete-fehér nőstény cica volt, aki nélkül egyetlen versenyére sem volt hajlandó elindulni. Kincsem kissé "bogaras" és kényes jószág volt, különösen a vízre volt érzékeny.

Kétévesen versenyzett és győzött. innentől kezdve 4 éven át -1876 és 1879 között - 54 versenyen indult és azt mind meg is nyerte.

Kép Kincsem versenykarrierje során beutazta egész Európát. Sokszor levegőtlen vagonokban utazott órákon át és mégis mindig ő volt a legjobb.

Legnagyobb sikereit: Magyarországon, Ausztriában, Németországban, Angliában és Franciaországban érte el.

1876. június 21. és október 29-e között versenyzett és nyert Prágában, Hamburgban, Hannoverben, Frankfurtban, Baden Badenben, Bécsben, Sopronban és Budapesten. 3 évesen győzött az Osztrák Derbyn, Pozsonyban, Baden-Badenben és a Budapesti Szt. Leger versenyen is.

Kép 4 évesen Bécsben kezdte a versenyszezont, 1878. április 22-én versenyen szerepelt vereség nélkül. Egyedül a francia tenyésztésű, 4 éves Verneiult tartották hasonló képességűnek. Augusztus 1-jén a Goodwood Cup futamon Kincsemnek Verneuil-jel kellett volna kiállnia, aki előzőleg megnyerte az Ascont Gold Kupát. A verseny előtti napokban Verneiul megsérült, így Kincsem könnyedén győzött.

Egyik nevezets futása szeptember 9-én Baden-Badenben történt. Gróf Hugo Henckel lova Prince Giles The First fej-fejt végzett vele, a bírák holtversenyt állapítottak meg. Blaskovich Ernő nem fogadta el ezt az eredményt. Abban az időben, ha az egyik tulajdonos nem fogadta el az eredményt és a díjat sem akarta megfelezni, kérhették az újrafutást. Egyes források szerint, rögtön a futam után, lefutották még egyszer és ekkor a kitűnő formában lévő Kincsem 6 hosszal megnyerte a 3200 méteres távot. Kincsem egyáltalán nem tartozott a gyengébbik nemhez, hiszen gyepen az összes mént is csúfosan megverte, akár egy kilométernél rövidebb, akár 4000 méter volt a verseny távja.

5 évesen 12-szer állt rajthoz, többek között Berlinben, Frankfurtban és Baden-Badenben.

6 évesen is futtatni szerették volna, de a felkészülések során kiderült, hogy lábai nem egészségesek, ízületei elkoptak. Ekkor új korszak kezdődött számára: tenyészkancaként bizonyíthatott.

Tápiószentmártonba küldték, ahol 5 csikónak adott életet. 3 csikó a híres Buccaneer utódja, 2 pedig egy Doncaster nevű méntől született.

Kincsem első csikója, Budagyöngye 1882-ben született. Ez a kanca is sok győzelmet aratott. Következő csikója: Ollyan Nincs (kanca), sok sikert ért el a versenypályákon.

1884-ben Kincsem rövid "szünetet tartott", de 1885-ben világra jött Talpra Magyar. Ez a csődőr eredményes fedezőmén lett.

1886-ban látta meg a napvilágot Kincsőr (Apja: Doncaster). A fiatal csődőr korai halála miatt sajnos nem érhetett el eredményeket.

A csodakanca utolsó csikója: Kincs, aki 1887-ben született. Kincs lánya Napfény eredményes versenyló lett.

Sajnos utolsó ellése után Kincsem egészsége meggyengült. Gyomor és bélgőrcsök kínozták. 1887. március 17-én 13. születésnapján súlyos kólikarohamban múlt ki.

 

2. Imperial a "pompás mén" története:

Kép Intermezzo(HUN). Születési éve: 1944. Apja: Caissot(1923, GB), Anyja: Alcyone(1934, GB). Szín/nem: sárga mén.

 A véletlen szülőatya lehet mindennek. Ha hinni tudunk Intermezzo kalandos megtalálásában, versenyzésében, és megismerjük két utódjának Iminek és Imperiálnak a történetét.

A második világháborút követő lótenyésztés és versenyzés nehéz, szinte kilátástalan helyzetből indult. A háborús károk, az eltűnt vagy megsemmisült versenyló -anyag után, jóformán elölről kellett kezdeni mindent. Felkutatták az eltűnt lovakat és helyreállították a valaha szép istállói épületeket, az impozáns tribünök, és versenypályák környékét.

Tulajdonképpen innen indult el Imperiál, a kor kimagasló telivérjének története. kezdjük az elejéről:

Az elveszettnek hitt galopplovat, Intermezzot megtalálták. 1944-ben született (Caissot-Alcyone) szülőktől klasszis származású, szép küllemű mén hivatott volt nagy teljesítmények elérésére. A nemes állatot valahol Martonvásár környékén találták meg, ahol igába fogva végezte napi munkáját. A szénahordás, az igahúzás sem tudta megtörni erős szervezetét, aki  a majdani Imperiálnak volt a nagyapja. Intermezzo II 1946-ban kétéves korában, váltakozó formában futott, több jelentős rangú versenyt nyert, de nem boldogult Mincivel, a pompás kancával, aki a Magyar Derbyben nem engedte szerephez jutni. Intermezzo későbbi eredményei elmaradtak a vártaktól, ezért apaméni szerepre kényszerült.

A ménesben a "házastársa", a hajdani Minci lett és ebből a párosításból született meg: Imi.

Kép Imi(HUN). Születési éve: 1953. Apja: Intermezzo(1944, HUN), Anyja: MInci(1944, HUN).

Imit Dióspusztán nevelték fel. Már éves csikó korában felfigyeltek rá, kétéves korában küllemével, kivételesnek látszó képességeivel ragadtatta meg a szakemberek figyelmét. Versenyzésének első évében négyszer győzött egymásután, és ezt követően sorra nyerte a legnagyobb hazai és külföldi versenyeket. Az 1956-ról 1957-re váltó időszakban csodálatosan szép lóvá fejlődött, izmosabb, erősebb lett, mint valaha. 1957 áprilisában egy váratlan baleset érte: ínrándulást szenvedett, rövid időn belül versenyképtelenné vált. Így Apátpusztára került, ahol apaméni feladatot teljesített. Azután megjelentek az első utódai, melyek közül a legkiemelkedőbb egy arányaiban harmonikua, sárga mén: Imperiál.

1958 novemberében Banos György és Pál János Olaszországba indultak, hogy telivér mént és  egy-két vemhes kancát vásároljanak  a magyar telivértenyésztés minőségi fejlesztése céljából. Egy telivér mént és két vemhes kancát valamint egy versenypályáról lekerült, jó származású kancát sikerült vásárolniuk. A két vemhes kanca, Hurry és Statira Kisbérre került, ahol szép, és a későbbi időkben jó eredményt elért csikóknak adott életet. Ezt követően a ménes akkori vezetője, Rádoki József, Hurryt Imihez párosította. ennek eredményeként született meg 1960. február 14- én Imperial.

Kép Imperial(HUN). Születési éve: 1960. Apja: Imi(1953, HUN), Anyja: Hurry(1952, ITY).

 

 A Kisbéri ménesben napvilágot látott kis telivér méncsikó már a születésekor is érdekes jelenség volt. Darabos, csontos, mind a négy lába magasan kesely, éktelen nagy hókával a fején. Amit a tenyésztők rossz ómennek tartanak, az mind megvolt a sárga kis méncsikón.

Imperial a szakszerű gondoskodást követően szépen fejlődött, erősödött, és Hurry mellett, elkezdhette azt a rendszeres mozgástm amit akkor a telivércsikók jártatópályás irányított felnevelésének neveztek.

Rádoki József és munkatársai által kidolgozott gyakorlat szerint, a csikók anyjukkal az első hét után egy természetes környezetű jártató pályára kerültek, ezzel elkezdődött fokozatos mozgatásuk. A lehetőség szerinti 800-1000 m- es ovális alakú pályán időjárástól függetlenül, napi rendszerességgel mozgatták le a lovakat. Rádoki a mozgás szükségességét fontosnak tartotta, és bebizonyította, hogy a napi jártatópályás mozgatás, az erőnlét, edzettség megszerzéséhez elengedhetetlenül szükséges. Ezentúl a mozgatás hatására nem várt gyógyulási folyamatok indultak el. Rádoki József ezzel a felnevelési gyakorlattal mind a galopplovakná, mind az ügetőknél sikereket ért el.

Imperial felnevelése után ai alagi tréningtelepre került. Itt trénere a fiatal Aperianov Zakariás lett. A sárga mén lovasával, Németh Ferenccel és Gelics Mihállyal sorra nyerte a nagy versenyeket. Lenyűgöző megjelenéséhez, alkati nagyságához csodálatosan illeszkedett nyugodtsága, szelídsége, idegnélküli jámbor természete. Ebben a telivérben minden összpontosult, ami pályafutása alatt szereplését és eredményeit biztosította.

Kép Imperial Németh Ferenccel.

Rendkívüli egyed, galoppja olyan térölelő, hogy mellette minden hazai ló vágtája eltörpült. Nem mindig indult jól, de felgyorsulási készsége hatalmas volt. Ha a mezőnytől elmaradt, gyorsan képes volt az élre kerülni. Széles szügye, izmos háta és ágyéka, rendkívül nagy deréktája, az átlagnál hosszabb lábai lehetővé tették az utóbbi évszázad páratlan sikereinek elérésére. Emellett látványosan szép mén volt. Csillogó sárga szőrét öt helyen díszíti fehér folt. Az egyik a fején, a négy lábán pedig egyforma magasságban messzire világító fehér szőr ragyogott.

Eredményei hazai versenyeken:

1962: kétévesként, négy verseny - négy győzelem.

1963: négy verseny - négy győzelem.

1964: három verseny - három győzelem.

Eredményei nemzetközi, külföldi versenyeken:

1962: Prága, Prága, Bécs - három győzelem.

1963: kétszer startolt Bécsben - két győzelem, Berlinben - győztes, Baden-Badenben helyezetlen, és egy II. helyezés, Washingtonban - helyezetlen.

1964: München, Hamburg - győzelem, Düsseldorf - II. helyezés, Malmőben - győzelem.

Imperial utolsó versenyén 1964. augusztus 30- án Baden- Badenben futott helyezetlenül. Érzékeny szervezetén kiütközött a sok utazás és a versenyzés fáradalma. A három éven át tartó, diadalútjának a végéhez ért a ragyogó képességű telivér, amelynél jobb és eredményesebb galopp versenyló több emberöltő óta nem volt hazánkban.

Kép A versenyzés után lekerült a pályáról, és fedezőmén lett a Bábolnai ÁG- hoz tartozó kerteskői telivér ménesben. Imperial tenyésztési ideje alatt több mint 350 utóda született. Több csikója nyert Magyar Derbyt, de egy sem érte el apja sikereit. Egyik legjobb fia a külföldi kancától született Prince Ippi volt, a németországi híres Röttgeni Ménes tulajdonaként. Ippi szép eredményeket ért el, többek között három éves korában fölényesen megnyerte a kölni Európa Nagydíjat. Később fedezőmén lett a Röttgeni Ménesben.

Imperial matuzsálemi kort élt meg, 29 éves korában a Kerteskői Ménesben altatták el. Szívét Kerteskőn temették el, csontvázát Bábolnán tekinthetjük meg.

 További híres magyar telivérek:

 

 KépDirektor(HUN). Születési éve: 1956. Szín/nem: sárga mén. Apja: Dukat(1947, HUN), Anyja: Rio Ritta (1943, HUN).

Kép Turbo(HUN). Születési éve: 1978.  Apja: Rustan(1968, HUN), Anyja: Tribunka (1966, RUS). A Magyar és Osztrák Derby győztese.

Az osztrák St. Legerben Turbo és Araszlán végzett az első két helyen. Turbo bérletként a németekhez került. Nyugat-német Gr versenyekben elért helyezései figyelemre méltóak.

1985-ben tér vissza Turbo Szenttamásra. Öt idényben fedez.

Kép BotondHUN). Születési éve: 1939. Apja: The Black Abbot (1926, GB), Anyja: Paradian (1932, GB). 1942: Magyar Derby győztese.

Kép Isztopirin(HUN). Születési éve: 1968. apja: Imperial (1960, HUN), Anyja: Tabletta (1962, HUN).

Kép Naplopó(HUN). Születési éve: 1923. Apja: Pazman(1916, AUT),  Anyja: Napkelet (1917, HUN). Magyar Derby győztese.

Kép Nem Igaz (HUN). Születési éve: 1963.  Apja: Nostradamus (1951, GER), Anyja: Duble (1952, HUN). Magyar Derby győztes.

Kép Nemo kapitány (HUN). Születési éve: 1964. Apja: Nostradamus (1951, GER), Anyja: Margaréta (1956, HUN).

Kép Robert Endre (HUN). Születési éve: 1945. Apja: Atout Maitre (1936, FR), Anyja: Helia (1937, GB). Alagi díj, Magyar Derby győztese.

Kép Roppant (HUN). Születési éve: 1952. Apja: Robert Endre (1945, HUN), Anyja: Pansy (1944, HUN). Magyar Derby, Magyar St.Leger és Milleniumi díj győztese.

Kép Muskátli (HUN). Születési éve: 1965. Apja: Ataturk (1951, GER), Anyja: Messalina (1953, GER). Kancadíj győztese.

Kép Andor (HUN). Születési éve: 1977. Apja: Jolly Jet (1963, USA), Anyja: Anda (1970, HUN).

 

Kép Tikkasztó (HUN). Születési éve: 1986. Apja: Karakorum( 1973, HUN), Anyja: Tilinko (1980, HUN). Szín/nem: Pej mén.

 

Kép Muscadin (HUN). Születési éve: 1991. Apja: Turbo (1978, HUN), Anyja: Muszlin (1984).

 

Kép Komár (HUN). Születési éve: 1991. Apja: Artist, Anyja: Komédia.

 

 KépBridzs(HUN). Születési éve: 1992. Apja: Waterfield (1984, GB), Anyja: Baccara (1986, HUN).

 

Kép Andrásfi(HUN). Születési éve: 1993. Apja: Jolly Groom (1984, USA), Anyja: Alamana(1981).

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Everetthet

(Everetthet, 2022.07.09 15:18)


<a href=https://vkirove.ru/news/2019/08/08/chto_takoe_esse_i_kakie_u_nego_kriterii.html>https://vkirove.ru/news/2019/08/08/chto_takoe_esse_i_kakie_u_nego_kriterii.html</a>

зрелые проститутки города сургута давалки

(BernardDab, 2022.07.09 10:21)

давалка блядина шлюха https://davalkino.com/ онлайн бесплатно без регистрации порно жирные давалки

[url=https://www.leptonstar.com/node/30]давалки русский язык[/url]
[url=http://xuanyigefatan.com/xy/index.asp]школьная давалка[/url]
[url=https://massagedreamteam.com/massage-therapists-need-day-off/#comment-122211]две давалки русское порно[/url]
[url=http://thaniabelmont.mex.tl/?gb=1#top]юные русские давалки[/url]
[url=https://xiyaconsulting.com/enabling-innovation-and-creativity/#comment-8401]зрелые тетки давалки[/url]
[url=http://www.fitness.ilekarze.pl/n/wibrotrening_2009-05-12.html]ебут пьяную давалку[/url]
[url=https://hokusofarm.com/publics/index/3/step=confirm/b_id=50/r_id=1/fid=739e1a10de5ed4e1ee3e21396e133d53]секс с грудастой давалкой[/url]
[url=http://jakwings.is-programmer.com/guestbook/]блонда давалка[/url]
[url=https://cafeaguilaroja.com/recetas-de-cafe/COPA-4-ESTACIONES]порно шлюшка давалка[/url]
[url=https://ai-pet.me/pages/3/step=confirm/b_id=69/r_id=2/fid=5e9ae7dd79272623cad6e9139ae3a2c5]порно сочные давалки[/url]
d077a39

SEO articles and SEO services

(Carolynbes, 2022.07.08 23:47)

Hi, I'm an SEO copywriter.

I've been writing SEO content for 15 years.
Any topics, any business areas, any Countries.
I'm happy to help you with copywriting:
Here are examples:
<a href=https://tourmagazine.top/understanding-social-media-advertising-to-raise-gross-sales/>SEO articles and SEO services</a>
<a href=https://dakotta.live/effective-methods-for-social-media-advertising/>SEO articles and SEO services</a>
<a href=https://miaa123.gumroad.com/p/an-seo-company-search-engine-optimization-finding-the-best-seo-company-in-your-area/>SEO articles and SEO services</a>
<a href=https://evirtuals.site/website-marketing-online-can-guarantee-an-increase-in-clients-and-product-sales/>SEO articles and SEO services</a>
<a href=https://workiton.com/question/how-an-seo-company-can-help-your-business-achieve-success-online/>SEO articles and SEO services</a>
<a href=https://edus.fun/traits-of-proper-web-marketing-practices/>SEO articles and SEO services</a>
<a href=https://ebreakingnews.website/utilizing-social-websites-to-boost-product-knowledge-and-improve-customer-happiness/>SEO articles and SEO services</a>
<a href=https://rastape.online/effective-tips-for-an-effective-facebook-marketing-strategy/>SEO articles and SEO services</a>
<a href=https://privanet.online/unique-internet-website-marketing-techniques/>SEO articles and SEO services</a>

Peajvx wqdxra

(Lvgtgg, 2022.07.08 22:04)

buy metronidazole generic - <a href="https://bactriml.com/">bactrim 960mg cheap</a> cephalexin 250mg tablet

услуги уголовного адвоката цены

(Gurkovskiarons, 2022.07.08 15:51)

Время - самый важный ресурс. Наша совместная цель и задача не упустить его! Опытный адвокат по экономическим делам, поможет своевременно и грамотно сформировать линию защиты, от чего в дальнейшем зачастую зависит судьба уголовного дела и, что не мало важно, избранная мера пресечения.

[url=https://adv-gss.ru/][img]https://adv-gss.ru/assets/img/yur.litsa2.jpg[/img][/url]
https://krym.adv-gss.ru/yuridicheskim-licam/ispolnitelnoe-proizvodstvo.html
https://adv-gss.ru/uslugi-fizicheskim-licam/razdel-imushchestva.html

[url=https://Advokat-Gurkovskii.ru/uslugi-fizicheskim-licam/razdel-imushchestva.html ]услуги адвоката[/url]|
[url=https://Advokat-Gurkovskii.ru/ugolovnye-dela/zashchita-po-delam-korrupcionnoj-napravlennosti.html ]стоят услуги адвоката[/url]|

адвокат договор услуг
сколько стоят услуги адвоката
услуги арбитражного адвоката

Ottawa movers

(Kevinsmith, 2022.07.07 14:36)

<a href=https://high-level-movers-ottawa.business.site/>website</a>

порнуху говорю

(KeithSek, 2022.07.07 14:08)

телеграм порево https://pornomot.com/ бесплатное порево сиськи

<a href=https://beehivedigitalservices.com/blog-post/14>развел на секс видео</a>
<a href=http://www.moto.pieniadz.pl/Renault,Clio,RS,200,EDC,i,RS,220,Trophy,przeszly,lifting,1-74467-1.html#kom_last>смотреть онлайн порево бесплатно в хорошем качестве</a>
<a href=https://moscow.komendor.com/rkvn-250-razryadnik#comment-13748>порнуха видео бесплатно</a>
<a href=http://dostavka-1.org/index.php/menu/product/view/2/503>звуки секса видео</a>
<a href=https://www.centroresegone.it/2020/03/11/avviso-in-data-11-03-2020/#comment-71312>секс видео приставал</a>
<a href=http://evelin.ru/winter/baska/>порнуху сделай</a>
<a href=http://reacharound.club/viewtopic.php?f=4&t=72856&p=644470#p644470>домашнее видео секса зрелой женщины</a>
<a href=https://www.mctlaw.com/vaccine-injury/?tfa_next=%2Fforms%2Fview%2F4906938%2Ff7292cec5144dacf525b196610c8837a%2F260161482%3Fjsid%3DeyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.ImE2MGRmNWIxZTFlMTIwZGRkZmZkMGRmZjZlYjJkODhmIg.je_RkQOhEVrxG7lUsH4Yk89IHsLPLby5aRWw4srRhB0>порно ролики с сайта порево</a>
<a href=https://apikausamoving.com/moving-yourself-vs-hiring-movers/#comment-6289>возбуждающая порнуха</a>
<a href=https://cafeaguilaroja.com/recetas-de-cafe/COPA-4-ESTACIONES>анальный секс видео смотреть бесплатно</a>
77a39b3

Zftonz txrjsd

(Ypoiir, 2022.07.07 13:49)

order propecia 1mg online - <a href="https://finasterider.com/">finasteride 5mg ca</a> buy cipro without prescription

секс pornohype

(Oscarlub, 2022.07.06 15:04)

порно хайп кидс https://mpornohype.com/ hype show luxury girl porno

<a href=http://salsarumbayson.mex.tl/?gb=1#top>pornohype net порно</a>
<a href=https://samuelfernandez.webs.com/apps/guestbook/>порно видео pornohype cc</a>
<a href=https://buyweedfrance.online/2014/11/12/buy-medical-marijuana-berlin/#comment-8369>pornohype net</a>
<a href=https://pmmodiyojanaye.in/indane-gas-booking-online/#comment-26267>ева элфи порно хайп</a>
<a href=http://oishisushi.ru/katalog-tovarov/salaty/kajso/>ева элфи порно хайп</a>
<a href=https://yasenevo.ru/index.php?topic=34046.new#new>pornohype com</a>
<a href=https://sancity-review.com/post-6928/#comment-185911>скачать песню твой тик ток порно хайп</a>
<a href=https://sweedu.com/blog/highlights-of-national-education-policy-nep-2020/#comment-20472>http www pornohype cc movie</a>
<a href=http://www.wydarzenia.ilekarze.pl/n/ForumTechnologiiMedycznych_2015-01-08.html>смотреть online порно без купюр такси хайп</a>
<a href=https://muistamo.fi/index.php/2018/02/22/muistamo-fi/#comment-3184>скачать песню твой тик ток порно хайп</a>
360_cf8

JonahLok

(JonahLok, 2022.07.05 22:42)

<a href=https://kwork.ru/training-consulting/21297159/srochnaya-emigratsiya-konsultatsiya-onlayn-vylet-za-odin-den>срочная эмиграция из России</a>
<a href=https://kwork.ru/training-consulting/21297159/srochnaya-emigratsiya-konsultatsiya-onlayn-vylet-za-odin-den>Как эмигрировать из России сейчас</a>
<a href=https://kwork.ru/training-consulting/21297159/srochnaya-emigratsiya-konsultatsiya-onlayn-vylet-za-odin-den>Срочная эмиграция</a>
<a href=https://kwork.ru/training-consulting/21297159/srochnaya-emigratsiya-konsultatsiya-onlayn-vylet-za-odin-den>куда уехать из россии прямо сейчас</a>

crypto mixer

(Elainehaula, 2022.07.05 20:27)

A bitcoin mixer or bitcoin tumbler is an superficial assistance that can obfuscate the data linking you to <a href=https://cleanbit.me>cryptotumbler</a>.
Bitcoin mixing is damned efficacious for those who impecuniousness to regain complete reclusiveness of their transactions and funds because it makes enumerate tracing impossible.
Bitcoin mixers or bitcoin tumblers receive become a basic, as many cryptocurrency exchanges and platforms order bosom documents to be found identity. The use of these services has entranced away the nucleus advertise that made blockchain technology so famous in the essential part of the country — privacy.

kjhgfds

(Joshuagap, 2022.07.05 14:41)

<a href=https://blog.ufes.br/dinheiroecapital/forums/topic/how-do-you-usually-spend-your-time-online/>https://blog.ufes.br/dinheiroecapital/forums/topic/how-do-you-usually-spend-your-time-online/</a>

Free Porn Pictures and Best HD Sex Photos

(nataliedm1, 2022.07.05 12:02)

New project started to be available today, check it out
http://elk.rapids.lexixxx.com/?micah
huge ass and porn girls getting back porn chicks with glasses porn was eva mendez in porn falcon video mandate gay porn


Крутые видео

(Georgenow, 2022.07.04 22:33)

Смотрите на мой любовный веб сайт с богатыми девчонками и <a href="https://pornax.net/pk.php?tag=big-cock">Большой член</a>, вам лично точно будет приятно и вы удовлетворитесь.

Ppfdel vqjxch

(Cfbogf, 2022.07.04 22:16)

ondansetron uk - <a href="https://ondansetronr.com/">buy zofran 4mg without prescription</a> order valtrex pill

Bobbyimita

(Bobbyimita, 2022.07.04 12:05)

https://comeperdpeso.blogspot.com/2022/05/wie-viele-kalorien-brauche-ich-pro-tag.html

Thank

(RichardImami, 2022.07.04 02:04)

штабелер самоходный
<a href=https://shtabeler-elektricheskiy-samokhodnyy.ru>https://www.shtabeler-elektricheskiy-samokhodnyy.ru/</a>

Rafaelfek

(Rafaelfek, 2022.07.03 17:57)


<a href=https://penza-post.ru/>https://penza-post.ru/</a>

Just want to say Hello!

(Reagan, 2022.07.03 14:44)

Xcleo
Actress amy jackson hot vedeos
belly cumshot
Pocahontas ass ts xhamster
arab ass fuck
mom forced
indian young boob
Mom seduces daughetr lesbian
Girls toying together
Behind the scene. ports tar. busty redtube

Өте қызықты

(Philipicest, 2022.07.03 03:49)

Өте қызықты
_________________
geant казино aix en provence magasin - <a href=http://kk.bk-info29.online/1274.html>geant казино aix en provence numero</a>, биатлон ставкалары қандай болды


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73

Következő »