Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Híres Magyar Telivérek

 

1. Kincsem, a magyar "csodakanca" élete:

Kép Kincsem, a legyőzhetetlen "csodakanca", 1874. március 17-én született Tápiószentmártonban, gróf Blaskovich Ernő birtokán. Kincsem apja egy Cambuscan nevű import angol telivér volt, akit 1871-ben vásárolt meg Francis Cavaliero a Kisbéri Ménes számára.

Anyja: Water Nymph, az ozorai Esterházy-ménes kancája, 1873-ban vitték Kisbérre tenyészteni.

Annak ellenére, hogy a Blaskovich családban mindenki lovakat tenyésztett és hajtott, Kincsem tehetségét mégsem ismerték fel, így egyéves korában gazdája el akarta adni, de senki nem vette meg. Ennek köszönheti csodás karrierjét.

Kincsem karrierje 1876-ban kezdődött, ekkor 2 éves volt. Trénere az Angliából hazatelepült Hesp Róbert volt. Legkedvesebb társa egy fekete-fehér nőstény cica volt, aki nélkül egyetlen versenyére sem volt hajlandó elindulni. Kincsem kissé "bogaras" és kényes jószág volt, különösen a vízre volt érzékeny.

Kétévesen versenyzett és győzött. innentől kezdve 4 éven át -1876 és 1879 között - 54 versenyen indult és azt mind meg is nyerte.

Kép Kincsem versenykarrierje során beutazta egész Európát. Sokszor levegőtlen vagonokban utazott órákon át és mégis mindig ő volt a legjobb.

Legnagyobb sikereit: Magyarországon, Ausztriában, Németországban, Angliában és Franciaországban érte el.

1876. június 21. és október 29-e között versenyzett és nyert Prágában, Hamburgban, Hannoverben, Frankfurtban, Baden Badenben, Bécsben, Sopronban és Budapesten. 3 évesen győzött az Osztrák Derbyn, Pozsonyban, Baden-Badenben és a Budapesti Szt. Leger versenyen is.

Kép 4 évesen Bécsben kezdte a versenyszezont, 1878. április 22-én versenyen szerepelt vereség nélkül. Egyedül a francia tenyésztésű, 4 éves Verneiult tartották hasonló képességűnek. Augusztus 1-jén a Goodwood Cup futamon Kincsemnek Verneuil-jel kellett volna kiállnia, aki előzőleg megnyerte az Ascont Gold Kupát. A verseny előtti napokban Verneiul megsérült, így Kincsem könnyedén győzött.

Egyik nevezets futása szeptember 9-én Baden-Badenben történt. Gróf Hugo Henckel lova Prince Giles The First fej-fejt végzett vele, a bírák holtversenyt állapítottak meg. Blaskovich Ernő nem fogadta el ezt az eredményt. Abban az időben, ha az egyik tulajdonos nem fogadta el az eredményt és a díjat sem akarta megfelezni, kérhették az újrafutást. Egyes források szerint, rögtön a futam után, lefutották még egyszer és ekkor a kitűnő formában lévő Kincsem 6 hosszal megnyerte a 3200 méteres távot. Kincsem egyáltalán nem tartozott a gyengébbik nemhez, hiszen gyepen az összes mént is csúfosan megverte, akár egy kilométernél rövidebb, akár 4000 méter volt a verseny távja.

5 évesen 12-szer állt rajthoz, többek között Berlinben, Frankfurtban és Baden-Badenben.

6 évesen is futtatni szerették volna, de a felkészülések során kiderült, hogy lábai nem egészségesek, ízületei elkoptak. Ekkor új korszak kezdődött számára: tenyészkancaként bizonyíthatott.

Tápiószentmártonba küldték, ahol 5 csikónak adott életet. 3 csikó a híres Buccaneer utódja, 2 pedig egy Doncaster nevű méntől született.

Kincsem első csikója, Budagyöngye 1882-ben született. Ez a kanca is sok győzelmet aratott. Következő csikója: Ollyan Nincs (kanca), sok sikert ért el a versenypályákon.

1884-ben Kincsem rövid "szünetet tartott", de 1885-ben világra jött Talpra Magyar. Ez a csődőr eredményes fedezőmén lett.

1886-ban látta meg a napvilágot Kincsőr (Apja: Doncaster). A fiatal csődőr korai halála miatt sajnos nem érhetett el eredményeket.

A csodakanca utolsó csikója: Kincs, aki 1887-ben született. Kincs lánya Napfény eredményes versenyló lett.

Sajnos utolsó ellése után Kincsem egészsége meggyengült. Gyomor és bélgőrcsök kínozták. 1887. március 17-én 13. születésnapján súlyos kólikarohamban múlt ki.

 

2. Imperial a "pompás mén" története:

Kép Intermezzo(HUN). Születési éve: 1944. Apja: Caissot(1923, GB), Anyja: Alcyone(1934, GB). Szín/nem: sárga mén.

 A véletlen szülőatya lehet mindennek. Ha hinni tudunk Intermezzo kalandos megtalálásában, versenyzésében, és megismerjük két utódjának Iminek és Imperiálnak a történetét.

A második világháborút követő lótenyésztés és versenyzés nehéz, szinte kilátástalan helyzetből indult. A háborús károk, az eltűnt vagy megsemmisült versenyló -anyag után, jóformán elölről kellett kezdeni mindent. Felkutatták az eltűnt lovakat és helyreállították a valaha szép istállói épületeket, az impozáns tribünök, és versenypályák környékét.

Tulajdonképpen innen indult el Imperiál, a kor kimagasló telivérjének története. kezdjük az elejéről:

Az elveszettnek hitt galopplovat, Intermezzot megtalálták. 1944-ben született (Caissot-Alcyone) szülőktől klasszis származású, szép küllemű mén hivatott volt nagy teljesítmények elérésére. A nemes állatot valahol Martonvásár környékén találták meg, ahol igába fogva végezte napi munkáját. A szénahordás, az igahúzás sem tudta megtörni erős szervezetét, aki  a majdani Imperiálnak volt a nagyapja. Intermezzo II 1946-ban kétéves korában, váltakozó formában futott, több jelentős rangú versenyt nyert, de nem boldogult Mincivel, a pompás kancával, aki a Magyar Derbyben nem engedte szerephez jutni. Intermezzo későbbi eredményei elmaradtak a vártaktól, ezért apaméni szerepre kényszerült.

A ménesben a "házastársa", a hajdani Minci lett és ebből a párosításból született meg: Imi.

Kép Imi(HUN). Születési éve: 1953. Apja: Intermezzo(1944, HUN), Anyja: MInci(1944, HUN).

Imit Dióspusztán nevelték fel. Már éves csikó korában felfigyeltek rá, kétéves korában küllemével, kivételesnek látszó képességeivel ragadtatta meg a szakemberek figyelmét. Versenyzésének első évében négyszer győzött egymásután, és ezt követően sorra nyerte a legnagyobb hazai és külföldi versenyeket. Az 1956-ról 1957-re váltó időszakban csodálatosan szép lóvá fejlődött, izmosabb, erősebb lett, mint valaha. 1957 áprilisában egy váratlan baleset érte: ínrándulást szenvedett, rövid időn belül versenyképtelenné vált. Így Apátpusztára került, ahol apaméni feladatot teljesített. Azután megjelentek az első utódai, melyek közül a legkiemelkedőbb egy arányaiban harmonikua, sárga mén: Imperiál.

1958 novemberében Banos György és Pál János Olaszországba indultak, hogy telivér mént és  egy-két vemhes kancát vásároljanak  a magyar telivértenyésztés minőségi fejlesztése céljából. Egy telivér mént és két vemhes kancát valamint egy versenypályáról lekerült, jó származású kancát sikerült vásárolniuk. A két vemhes kanca, Hurry és Statira Kisbérre került, ahol szép, és a későbbi időkben jó eredményt elért csikóknak adott életet. Ezt követően a ménes akkori vezetője, Rádoki József, Hurryt Imihez párosította. ennek eredményeként született meg 1960. február 14- én Imperial.

Kép Imperial(HUN). Születési éve: 1960. Apja: Imi(1953, HUN), Anyja: Hurry(1952, ITY).

 

 A Kisbéri ménesben napvilágot látott kis telivér méncsikó már a születésekor is érdekes jelenség volt. Darabos, csontos, mind a négy lába magasan kesely, éktelen nagy hókával a fején. Amit a tenyésztők rossz ómennek tartanak, az mind megvolt a sárga kis méncsikón.

Imperial a szakszerű gondoskodást követően szépen fejlődött, erősödött, és Hurry mellett, elkezdhette azt a rendszeres mozgástm amit akkor a telivércsikók jártatópályás irányított felnevelésének neveztek.

Rádoki József és munkatársai által kidolgozott gyakorlat szerint, a csikók anyjukkal az első hét után egy természetes környezetű jártató pályára kerültek, ezzel elkezdődött fokozatos mozgatásuk. A lehetőség szerinti 800-1000 m- es ovális alakú pályán időjárástól függetlenül, napi rendszerességgel mozgatták le a lovakat. Rádoki a mozgás szükségességét fontosnak tartotta, és bebizonyította, hogy a napi jártatópályás mozgatás, az erőnlét, edzettség megszerzéséhez elengedhetetlenül szükséges. Ezentúl a mozgatás hatására nem várt gyógyulási folyamatok indultak el. Rádoki József ezzel a felnevelési gyakorlattal mind a galopplovakná, mind az ügetőknél sikereket ért el.

Imperial felnevelése után ai alagi tréningtelepre került. Itt trénere a fiatal Aperianov Zakariás lett. A sárga mén lovasával, Németh Ferenccel és Gelics Mihállyal sorra nyerte a nagy versenyeket. Lenyűgöző megjelenéséhez, alkati nagyságához csodálatosan illeszkedett nyugodtsága, szelídsége, idegnélküli jámbor természete. Ebben a telivérben minden összpontosult, ami pályafutása alatt szereplését és eredményeit biztosította.

Kép Imperial Németh Ferenccel.

Rendkívüli egyed, galoppja olyan térölelő, hogy mellette minden hazai ló vágtája eltörpült. Nem mindig indult jól, de felgyorsulási készsége hatalmas volt. Ha a mezőnytől elmaradt, gyorsan képes volt az élre kerülni. Széles szügye, izmos háta és ágyéka, rendkívül nagy deréktája, az átlagnál hosszabb lábai lehetővé tették az utóbbi évszázad páratlan sikereinek elérésére. Emellett látványosan szép mén volt. Csillogó sárga szőrét öt helyen díszíti fehér folt. Az egyik a fején, a négy lábán pedig egyforma magasságban messzire világító fehér szőr ragyogott.

Eredményei hazai versenyeken:

1962: kétévesként, négy verseny - négy győzelem.

1963: négy verseny - négy győzelem.

1964: három verseny - három győzelem.

Eredményei nemzetközi, külföldi versenyeken:

1962: Prága, Prága, Bécs - három győzelem.

1963: kétszer startolt Bécsben - két győzelem, Berlinben - győztes, Baden-Badenben helyezetlen, és egy II. helyezés, Washingtonban - helyezetlen.

1964: München, Hamburg - győzelem, Düsseldorf - II. helyezés, Malmőben - győzelem.

Imperial utolsó versenyén 1964. augusztus 30- án Baden- Badenben futott helyezetlenül. Érzékeny szervezetén kiütközött a sok utazás és a versenyzés fáradalma. A három éven át tartó, diadalútjának a végéhez ért a ragyogó képességű telivér, amelynél jobb és eredményesebb galopp versenyló több emberöltő óta nem volt hazánkban.

Kép A versenyzés után lekerült a pályáról, és fedezőmén lett a Bábolnai ÁG- hoz tartozó kerteskői telivér ménesben. Imperial tenyésztési ideje alatt több mint 350 utóda született. Több csikója nyert Magyar Derbyt, de egy sem érte el apja sikereit. Egyik legjobb fia a külföldi kancától született Prince Ippi volt, a németországi híres Röttgeni Ménes tulajdonaként. Ippi szép eredményeket ért el, többek között három éves korában fölényesen megnyerte a kölni Európa Nagydíjat. Később fedezőmén lett a Röttgeni Ménesben.

Imperial matuzsálemi kort élt meg, 29 éves korában a Kerteskői Ménesben altatták el. Szívét Kerteskőn temették el, csontvázát Bábolnán tekinthetjük meg.

 További híres magyar telivérek:

 

 KépDirektor(HUN). Születési éve: 1956. Szín/nem: sárga mén. Apja: Dukat(1947, HUN), Anyja: Rio Ritta (1943, HUN).

Kép Turbo(HUN). Születési éve: 1978.  Apja: Rustan(1968, HUN), Anyja: Tribunka (1966, RUS). A Magyar és Osztrák Derby győztese.

Az osztrák St. Legerben Turbo és Araszlán végzett az első két helyen. Turbo bérletként a németekhez került. Nyugat-német Gr versenyekben elért helyezései figyelemre méltóak.

1985-ben tér vissza Turbo Szenttamásra. Öt idényben fedez.

Kép BotondHUN). Születési éve: 1939. Apja: The Black Abbot (1926, GB), Anyja: Paradian (1932, GB). 1942: Magyar Derby győztese.

Kép Isztopirin(HUN). Születési éve: 1968. apja: Imperial (1960, HUN), Anyja: Tabletta (1962, HUN).

Kép Naplopó(HUN). Születési éve: 1923. Apja: Pazman(1916, AUT),  Anyja: Napkelet (1917, HUN). Magyar Derby győztese.

Kép Nem Igaz (HUN). Születési éve: 1963.  Apja: Nostradamus (1951, GER), Anyja: Duble (1952, HUN). Magyar Derby győztes.

Kép Nemo kapitány (HUN). Születési éve: 1964. Apja: Nostradamus (1951, GER), Anyja: Margaréta (1956, HUN).

Kép Robert Endre (HUN). Születési éve: 1945. Apja: Atout Maitre (1936, FR), Anyja: Helia (1937, GB). Alagi díj, Magyar Derby győztese.

Kép Roppant (HUN). Születési éve: 1952. Apja: Robert Endre (1945, HUN), Anyja: Pansy (1944, HUN). Magyar Derby, Magyar St.Leger és Milleniumi díj győztese.

Kép Muskátli (HUN). Születési éve: 1965. Apja: Ataturk (1951, GER), Anyja: Messalina (1953, GER). Kancadíj győztese.

Kép Andor (HUN). Születési éve: 1977. Apja: Jolly Jet (1963, USA), Anyja: Anda (1970, HUN).

 

Kép Tikkasztó (HUN). Születési éve: 1986. Apja: Karakorum( 1973, HUN), Anyja: Tilinko (1980, HUN). Szín/nem: Pej mén.

 

Kép Muscadin (HUN). Születési éve: 1991. Apja: Turbo (1978, HUN), Anyja: Muszlin (1984).

 

Kép Komár (HUN). Születési éve: 1991. Apja: Artist, Anyja: Komédia.

 

 KépBridzs(HUN). Születési éve: 1992. Apja: Waterfield (1984, GB), Anyja: Baccara (1986, HUN).

 

Kép Andrásfi(HUN). Születési éve: 1993. Apja: Jolly Groom (1984, USA), Anyja: Alamana(1981).

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

does cbd gummies really help you quit smoking

(Stephenson, 2022.07.15 22:21)

BROWSE THE BEST CBD BUDS UK. Experimenting to see what works for you is an excellent place to start learning about your preferences. Coffee appears to protect the liver, and those who drink it have healthier ranges of liver enzyme levels than those who don t. [url=https://farmacyseeds.net/blue-skatalite-seeds/]https://farmacyseeds.net/blue-skatalite-seeds/[/url]

Williamexpex

(Williamexpex, 2022.07.15 19:50)


https://promokod-bonus-bk.ru/bonus-pri-registracii-liga-stavok/
Бонус при регистрации бк Лига Ставок

weed and seed neighborhood

(RaymondAlunk, 2022.07.15 19:05)

For more information on these disorders, choose the specific disorder name as your search term in the Rare Disease Database. Ministry of Cannabis offers worldwide delivery and subtle packaging to uphold the privacy of the customer. Guaranteed shipping Guaranteed germination Quality marijuana seeds Founded in 2012 by a growing expert. [url=https://easyavkaseeds.com/shipwreck-strain/]https://easyavkaseeds.com/shipwreck-strain/[/url]

скачать порно со

(JamesMof, 2022.07.15 17:18)

порно онлайн дочка https://babaebfull.xyz/ порно молодая красивая девушка 18

русые домашнее порно [url=https://babaebfull.xyz/search/%D0%9C%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8/]порно мамочек кончил в пизду [/url] порно красивый хуй

[url=http://climatizacion.ru/guestbook/index.php]девушки школьницы порно[/url]
[url=https://devas-tech.ru/#m98]порно ебла онлайн бесплатно[/url]
[url=http://bbk.ecl.free.fr/tuita/guestbook/guestbook.php#m11906]порно самых зрелых[/url]
[url=https://racimodeoro.com/hola-mundo/#comment-20630]смотреть порно большие натуральные[/url]
[url=http://iwaryo.com/publics/index/3/step=confirm/b_id=91/r_id=1/fid=9953de981292a5d6b19906f4bbc94e3c]ебли порно скачать на телефон[/url]
[url=https://chemmy.jp/pages/3/step=confirm/b_id=7/r_id=1/fid=a6f491aeebc410ef205b5fa38bb5b4f8]смотреть порно подсмотрел[/url]
[url=https://institutodecienciasdaalma.com/2017/09/28/hello-world/#comment-28314]порно груди смотреть онлайн[/url]
[url=https://fireandstone.dk/how-to-make-jammy-soft-boiled-eggs-recipe/#comment-19645]порно жесть смотреть бесплатно[/url]
[url=http://washitape.webpin.com/?gb=1#top]свежее домашнее порно видео[/url]
[url=https://pokepast.es/5059c1e29de70d8b]порно девки домашнее[/url]
56647f5

organic non gmo cbd oil

(GeorgeroT, 2022.07.15 15:48)

, Romulan Genetics sales manager. Cape Town is at the extreme South West corner of Africa , with the cold Atlantic on the west and the warm Indian Ocean to the east. Rev Bras Psiquiatr 2008;30 3 271-80. [url=https://drweedmeds.com/jimson-weed-seeds-dosage/]jimson weed seeds dosage[/url]

nuleaf naturals pet cbd oil

(Granthes, 2022.07.15 12:22)

Where to Buy Marijuana Seeds Online Top 10 Seed Banks for Quality Feminized Seeds and More. Regardless of what reason you have to purchase cannabis seeds, our goal is to help you find the best seed banks that ship to the USA. Vena s isolate gummies are known as CBD Lemon Bites and are a delicious way to incorporate CBD into any daily routine. [url=https://dorothyjoseph.com/best-selling-cannabis-seeds/]best selling cannabis seeds[/url]

Kevinlex

(Kevinlex, 2022.07.15 09:49)


<a href=https://мос-кабель.рф/apvpu.html>кабель апвпу</a>

charlottes webb cbd oil

(Josephziz, 2022.07.15 08:59)

Absolute Nature CBD reserves the right to modify or change any of the assistance programs or discount amounts, at any time without prior notice. Fair Pricing. Laura assesses the original fried and says, Nothing original about the original. [url=https://denvercannabismuseum.org/growing-pot-from-seed-indoors/]growing pot from seed indoors[/url]

cbd oil and fatty liver

(StephenEmime, 2022.07.15 05:48)

It s very delicate at this stage. This structure forms a skin endocannabinoid system that may allow receptors in the human skin to bind with phytocannabinoids as well. If there s a problem you contact the company, follow the procedure, and they ll send another shipment out. [url=https://denvercannabisgrowers.com/cbd-oil-for-stroke-patients/]https://denvercannabisgrowers.com/cbd-oil-for-stroke-patients/[/url]

RichardMewWM

(RichardMew, 2022.07.15 02:58)

<a href=http://www.nationallottery.com.ua/>порно волосатые</a>

edible weeds seeds

(TimothyMurce, 2022.07.15 02:37)

However, you should have no issue purchasing cannabis seeds from a Dutch-based seed company. CBD Oil for Pain. Find out more about stealthy outdoor grows in our blog on how to protect your cannabis plants from thieves. [url=https://deeweeder.com/mr-nice-guy-seeds/]mr nice guy seeds[/url]

порно сайты лайф

(AngelClono, 2022.07.15 00:50)

порно сайт с большой грудью https://chaostub.com/ порно сайт мама и дочь

[url=https://c64rocks.com/viewtopic.php?f=2&t=17&p=237154#p237154]порно сайт телки[/url]
[url=https://yoomoney.ru/transfer/quickpay?requestId=353033363133383632385f32343535626264323537376332646539663162653033303834393465386536306162333136356632]жаркие порно сайты[/url]
[url=https://sasebo-y-post.com/pages/15/step=confirm/b_id=39/r_id=3/fid=615120649e0a23573bf576858c036c46]порно сайты взять[/url]
[url=http://arakura.net/publics/index/3/b_id=7/r_id=1/fid=bea846f2676429d811ea54c094eb13c3]порно секс свежие сайты[/url]
[url=https://s-arts.net/pages/3/b_id=7/r_id=1/fid=7106fa586abcc4f79b5c76361c67bed0]бесплатный групповой порно сайт[/url]
[url=https://carpshop.ru/rakety-kobry-rogatki/fox-impact-spod/?selected_section=discussion#discussion]сайт порно знакомства телефон номер[/url]
[url=http://www.mgyurova.de/madrids-photographer-marathon/#comment-155618]порно сайт смотреть сквирт[/url]
[url=https://ashsconsultants.com/study-in-usa-from-pakistan/#comment-5926]порно видео топ сайты[/url]
[url=https://recuperation-points.net/2018/03/21/hello-world/#comment-3161]смотреть новинки порно сайтов[/url]
[url=https://heal.chakra-healing.in/i-am-healed/#comment-18571]порно сайт лесби бесплатно[/url]
4_f827b

joint restore gummies boswellia and cbd

(KeithDut, 2022.07.14 23:28)

Regular shipping costs 10, express shipping is available at 30, and shipping is free on orders of over 300. Next door we operate Daniel s Car Park, one of few Melbourne CBD Car Parks offering at grade open air parking. Part of stealth shipping is avoiding any suspicious charges on your bank or credit card statement. [url=https://coloradomarijuanaseeds.com/led-weed-grow-12-12-from-seed-lighting/]led weed grow 12 12 from seed lighting[/url]

smart organics - advanced cbd oil with terpenes review

(Christracy, 2022.07.14 19:58)

Each purchase comes with free seeds and loyalty points. Typical marijuana that is smoked is about 12 percent THC. If you re nervous about your package getting seized, MJ Seeds can offer you a comforting hand and replacement seeds when you need them. [url=https://coloradocannabismagazine.com/pot-buds-pics/]https://coloradocannabismagazine.com/pot-buds-pics/[/url]

250 mg cbd gummies for sleep

(Allanspody, 2022.07.14 16:35)

Inexpensive options include standard plastic pots or cloth bags, while some growers choose to spend more on smart pots or air pots containers designed to enhance airflow to the plant s root zone. Supply chain transparency. Even though it may have looked a bit weird at first, this seedling is completely normal and will grow just fine from now on. [url=https://clickcannabisseeds.com/how-to-plant-cannabis-seeds-outside/]how to plant cannabis seeds outside[/url]

are cbd gummies legal in hawaii

(LarryPek, 2022.07.14 13:19)

Quebec prides itself on high-quality marijuana seeds with a wide variety of seed strains. Why is Wana 1. Ye Fan smiled Can You Buy Cbd Online In Canada bitterly. [url=https://clevelandcannabiscollege.com/cannabis-seeds-for-sale-in-california/]cannabis seeds for sale in california[/url]

New sexy website is available on the web

(qb16, 2022.07.14 11:32)

Free Porn Galleries - Hot Sex Pictures
http://olivia-delrio.tiktokpornstar.com/?post-kate
free old young porn tube ipod touch porn tubes free dominatrix porn free extreme porn video clips chubby gay porn videos for free

king kalm cbd oil amazon

(JamesMam, 2022.07.14 09:50)

If you re feeling flush, you can stay in a poolside cabana suite, which ll place you mere footsteps away from the hotel s top-level 23-metre infinity pool. LID 45038324 Located in the heart of Melbournes CBD, Collins Tower stands out as a ne Melbourne landmark, offering one of Melbournes most desirable. This means that outdoor gardens will definitely need to be watered regularly. <a href=https://cbdxpert.com/cbd-oil-for-sale-in-ny/>https://cbdxpert.com/cbd-oil-for-sale-in-ny/</a>

1xbet promo code and deposit bonus

(Johnecoms, 2022.07.14 09:03)

ух ти...
for the 1xbet builder automatically calculated, <a href=https://1xbethome.com>1xbet м ‘м†Ќ</a> Sports followers can directly see the quantity of potentialvideo games.|As these video games contain cash, <a href=https://1xbethome.com>1xbet in korea</a> It attracts lots of unaccounted money. Confirmingcreator is one in every of them, <a href=https://1xbethome.com>1xbet link</a> Allowing users to create their own accumulator from a variety of

Предполагается, яко свойскую энергия продолжат пограничные фирмы

(TimothyToown, 2022.07.14 08:36)

Ожидается, яко личную деятельность продолжат соседственные фирмы, поставлявшие элементы изо разных ареалов Стране россии, что-что тоже сохранится весь коллектив, яже содержит 2305 человек. НА пребывающем завод будет выпускать электромоторы а также шиздец комплектующие чтобы новой машины.

https://recyclemag.ru/article/vtorsirya-pererabotku-mozhet-pomoch-bezdomnim-zhivotnim


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73

Következő »