Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Híres Magyar Telivérek

 

1. Kincsem, a magyar "csodakanca" élete:

Kép Kincsem, a legyőzhetetlen "csodakanca", 1874. március 17-én született Tápiószentmártonban, gróf Blaskovich Ernő birtokán. Kincsem apja egy Cambuscan nevű import angol telivér volt, akit 1871-ben vásárolt meg Francis Cavaliero a Kisbéri Ménes számára.

Anyja: Water Nymph, az ozorai Esterházy-ménes kancája, 1873-ban vitték Kisbérre tenyészteni.

Annak ellenére, hogy a Blaskovich családban mindenki lovakat tenyésztett és hajtott, Kincsem tehetségét mégsem ismerték fel, így egyéves korában gazdája el akarta adni, de senki nem vette meg. Ennek köszönheti csodás karrierjét.

Kincsem karrierje 1876-ban kezdődött, ekkor 2 éves volt. Trénere az Angliából hazatelepült Hesp Róbert volt. Legkedvesebb társa egy fekete-fehér nőstény cica volt, aki nélkül egyetlen versenyére sem volt hajlandó elindulni. Kincsem kissé "bogaras" és kényes jószág volt, különösen a vízre volt érzékeny.

Kétévesen versenyzett és győzött. innentől kezdve 4 éven át -1876 és 1879 között - 54 versenyen indult és azt mind meg is nyerte.

Kép Kincsem versenykarrierje során beutazta egész Európát. Sokszor levegőtlen vagonokban utazott órákon át és mégis mindig ő volt a legjobb.

Legnagyobb sikereit: Magyarországon, Ausztriában, Németországban, Angliában és Franciaországban érte el.

1876. június 21. és október 29-e között versenyzett és nyert Prágában, Hamburgban, Hannoverben, Frankfurtban, Baden Badenben, Bécsben, Sopronban és Budapesten. 3 évesen győzött az Osztrák Derbyn, Pozsonyban, Baden-Badenben és a Budapesti Szt. Leger versenyen is.

Kép 4 évesen Bécsben kezdte a versenyszezont, 1878. április 22-én versenyen szerepelt vereség nélkül. Egyedül a francia tenyésztésű, 4 éves Verneiult tartották hasonló képességűnek. Augusztus 1-jén a Goodwood Cup futamon Kincsemnek Verneuil-jel kellett volna kiállnia, aki előzőleg megnyerte az Ascont Gold Kupát. A verseny előtti napokban Verneiul megsérült, így Kincsem könnyedén győzött.

Egyik nevezets futása szeptember 9-én Baden-Badenben történt. Gróf Hugo Henckel lova Prince Giles The First fej-fejt végzett vele, a bírák holtversenyt állapítottak meg. Blaskovich Ernő nem fogadta el ezt az eredményt. Abban az időben, ha az egyik tulajdonos nem fogadta el az eredményt és a díjat sem akarta megfelezni, kérhették az újrafutást. Egyes források szerint, rögtön a futam után, lefutották még egyszer és ekkor a kitűnő formában lévő Kincsem 6 hosszal megnyerte a 3200 méteres távot. Kincsem egyáltalán nem tartozott a gyengébbik nemhez, hiszen gyepen az összes mént is csúfosan megverte, akár egy kilométernél rövidebb, akár 4000 méter volt a verseny távja.

5 évesen 12-szer állt rajthoz, többek között Berlinben, Frankfurtban és Baden-Badenben.

6 évesen is futtatni szerették volna, de a felkészülések során kiderült, hogy lábai nem egészségesek, ízületei elkoptak. Ekkor új korszak kezdődött számára: tenyészkancaként bizonyíthatott.

Tápiószentmártonba küldték, ahol 5 csikónak adott életet. 3 csikó a híres Buccaneer utódja, 2 pedig egy Doncaster nevű méntől született.

Kincsem első csikója, Budagyöngye 1882-ben született. Ez a kanca is sok győzelmet aratott. Következő csikója: Ollyan Nincs (kanca), sok sikert ért el a versenypályákon.

1884-ben Kincsem rövid "szünetet tartott", de 1885-ben világra jött Talpra Magyar. Ez a csődőr eredményes fedezőmén lett.

1886-ban látta meg a napvilágot Kincsőr (Apja: Doncaster). A fiatal csődőr korai halála miatt sajnos nem érhetett el eredményeket.

A csodakanca utolsó csikója: Kincs, aki 1887-ben született. Kincs lánya Napfény eredményes versenyló lett.

Sajnos utolsó ellése után Kincsem egészsége meggyengült. Gyomor és bélgőrcsök kínozták. 1887. március 17-én 13. születésnapján súlyos kólikarohamban múlt ki.

 

2. Imperial a "pompás mén" története:

Kép Intermezzo(HUN). Születési éve: 1944. Apja: Caissot(1923, GB), Anyja: Alcyone(1934, GB). Szín/nem: sárga mén.

 A véletlen szülőatya lehet mindennek. Ha hinni tudunk Intermezzo kalandos megtalálásában, versenyzésében, és megismerjük két utódjának Iminek és Imperiálnak a történetét.

A második világháborút követő lótenyésztés és versenyzés nehéz, szinte kilátástalan helyzetből indult. A háborús károk, az eltűnt vagy megsemmisült versenyló -anyag után, jóformán elölről kellett kezdeni mindent. Felkutatták az eltűnt lovakat és helyreállították a valaha szép istállói épületeket, az impozáns tribünök, és versenypályák környékét.

Tulajdonképpen innen indult el Imperiál, a kor kimagasló telivérjének története. kezdjük az elejéről:

Az elveszettnek hitt galopplovat, Intermezzot megtalálták. 1944-ben született (Caissot-Alcyone) szülőktől klasszis származású, szép küllemű mén hivatott volt nagy teljesítmények elérésére. A nemes állatot valahol Martonvásár környékén találták meg, ahol igába fogva végezte napi munkáját. A szénahordás, az igahúzás sem tudta megtörni erős szervezetét, aki  a majdani Imperiálnak volt a nagyapja. Intermezzo II 1946-ban kétéves korában, váltakozó formában futott, több jelentős rangú versenyt nyert, de nem boldogult Mincivel, a pompás kancával, aki a Magyar Derbyben nem engedte szerephez jutni. Intermezzo későbbi eredményei elmaradtak a vártaktól, ezért apaméni szerepre kényszerült.

A ménesben a "házastársa", a hajdani Minci lett és ebből a párosításból született meg: Imi.

Kép Imi(HUN). Születési éve: 1953. Apja: Intermezzo(1944, HUN), Anyja: MInci(1944, HUN).

Imit Dióspusztán nevelték fel. Már éves csikó korában felfigyeltek rá, kétéves korában küllemével, kivételesnek látszó képességeivel ragadtatta meg a szakemberek figyelmét. Versenyzésének első évében négyszer győzött egymásután, és ezt követően sorra nyerte a legnagyobb hazai és külföldi versenyeket. Az 1956-ról 1957-re váltó időszakban csodálatosan szép lóvá fejlődött, izmosabb, erősebb lett, mint valaha. 1957 áprilisában egy váratlan baleset érte: ínrándulást szenvedett, rövid időn belül versenyképtelenné vált. Így Apátpusztára került, ahol apaméni feladatot teljesített. Azután megjelentek az első utódai, melyek közül a legkiemelkedőbb egy arányaiban harmonikua, sárga mén: Imperiál.

1958 novemberében Banos György és Pál János Olaszországba indultak, hogy telivér mént és  egy-két vemhes kancát vásároljanak  a magyar telivértenyésztés minőségi fejlesztése céljából. Egy telivér mént és két vemhes kancát valamint egy versenypályáról lekerült, jó származású kancát sikerült vásárolniuk. A két vemhes kanca, Hurry és Statira Kisbérre került, ahol szép, és a későbbi időkben jó eredményt elért csikóknak adott életet. Ezt követően a ménes akkori vezetője, Rádoki József, Hurryt Imihez párosította. ennek eredményeként született meg 1960. február 14- én Imperial.

Kép Imperial(HUN). Születési éve: 1960. Apja: Imi(1953, HUN), Anyja: Hurry(1952, ITY).

 

 A Kisbéri ménesben napvilágot látott kis telivér méncsikó már a születésekor is érdekes jelenség volt. Darabos, csontos, mind a négy lába magasan kesely, éktelen nagy hókával a fején. Amit a tenyésztők rossz ómennek tartanak, az mind megvolt a sárga kis méncsikón.

Imperial a szakszerű gondoskodást követően szépen fejlődött, erősödött, és Hurry mellett, elkezdhette azt a rendszeres mozgástm amit akkor a telivércsikók jártatópályás irányított felnevelésének neveztek.

Rádoki József és munkatársai által kidolgozott gyakorlat szerint, a csikók anyjukkal az első hét után egy természetes környezetű jártató pályára kerültek, ezzel elkezdődött fokozatos mozgatásuk. A lehetőség szerinti 800-1000 m- es ovális alakú pályán időjárástól függetlenül, napi rendszerességgel mozgatták le a lovakat. Rádoki a mozgás szükségességét fontosnak tartotta, és bebizonyította, hogy a napi jártatópályás mozgatás, az erőnlét, edzettség megszerzéséhez elengedhetetlenül szükséges. Ezentúl a mozgatás hatására nem várt gyógyulási folyamatok indultak el. Rádoki József ezzel a felnevelési gyakorlattal mind a galopplovakná, mind az ügetőknél sikereket ért el.

Imperial felnevelése után ai alagi tréningtelepre került. Itt trénere a fiatal Aperianov Zakariás lett. A sárga mén lovasával, Németh Ferenccel és Gelics Mihállyal sorra nyerte a nagy versenyeket. Lenyűgöző megjelenéséhez, alkati nagyságához csodálatosan illeszkedett nyugodtsága, szelídsége, idegnélküli jámbor természete. Ebben a telivérben minden összpontosult, ami pályafutása alatt szereplését és eredményeit biztosította.

Kép Imperial Németh Ferenccel.

Rendkívüli egyed, galoppja olyan térölelő, hogy mellette minden hazai ló vágtája eltörpült. Nem mindig indult jól, de felgyorsulási készsége hatalmas volt. Ha a mezőnytől elmaradt, gyorsan képes volt az élre kerülni. Széles szügye, izmos háta és ágyéka, rendkívül nagy deréktája, az átlagnál hosszabb lábai lehetővé tették az utóbbi évszázad páratlan sikereinek elérésére. Emellett látványosan szép mén volt. Csillogó sárga szőrét öt helyen díszíti fehér folt. Az egyik a fején, a négy lábán pedig egyforma magasságban messzire világító fehér szőr ragyogott.

Eredményei hazai versenyeken:

1962: kétévesként, négy verseny - négy győzelem.

1963: négy verseny - négy győzelem.

1964: három verseny - három győzelem.

Eredményei nemzetközi, külföldi versenyeken:

1962: Prága, Prága, Bécs - három győzelem.

1963: kétszer startolt Bécsben - két győzelem, Berlinben - győztes, Baden-Badenben helyezetlen, és egy II. helyezés, Washingtonban - helyezetlen.

1964: München, Hamburg - győzelem, Düsseldorf - II. helyezés, Malmőben - győzelem.

Imperial utolsó versenyén 1964. augusztus 30- án Baden- Badenben futott helyezetlenül. Érzékeny szervezetén kiütközött a sok utazás és a versenyzés fáradalma. A három éven át tartó, diadalútjának a végéhez ért a ragyogó képességű telivér, amelynél jobb és eredményesebb galopp versenyló több emberöltő óta nem volt hazánkban.

Kép A versenyzés után lekerült a pályáról, és fedezőmén lett a Bábolnai ÁG- hoz tartozó kerteskői telivér ménesben. Imperial tenyésztési ideje alatt több mint 350 utóda született. Több csikója nyert Magyar Derbyt, de egy sem érte el apja sikereit. Egyik legjobb fia a külföldi kancától született Prince Ippi volt, a németországi híres Röttgeni Ménes tulajdonaként. Ippi szép eredményeket ért el, többek között három éves korában fölényesen megnyerte a kölni Európa Nagydíjat. Később fedezőmén lett a Röttgeni Ménesben.

Imperial matuzsálemi kort élt meg, 29 éves korában a Kerteskői Ménesben altatták el. Szívét Kerteskőn temették el, csontvázát Bábolnán tekinthetjük meg.

 További híres magyar telivérek:

 

 KépDirektor(HUN). Születési éve: 1956. Szín/nem: sárga mén. Apja: Dukat(1947, HUN), Anyja: Rio Ritta (1943, HUN).

Kép Turbo(HUN). Születési éve: 1978.  Apja: Rustan(1968, HUN), Anyja: Tribunka (1966, RUS). A Magyar és Osztrák Derby győztese.

Az osztrák St. Legerben Turbo és Araszlán végzett az első két helyen. Turbo bérletként a németekhez került. Nyugat-német Gr versenyekben elért helyezései figyelemre méltóak.

1985-ben tér vissza Turbo Szenttamásra. Öt idényben fedez.

Kép BotondHUN). Születési éve: 1939. Apja: The Black Abbot (1926, GB), Anyja: Paradian (1932, GB). 1942: Magyar Derby győztese.

Kép Isztopirin(HUN). Születési éve: 1968. apja: Imperial (1960, HUN), Anyja: Tabletta (1962, HUN).

Kép Naplopó(HUN). Születési éve: 1923. Apja: Pazman(1916, AUT),  Anyja: Napkelet (1917, HUN). Magyar Derby győztese.

Kép Nem Igaz (HUN). Születési éve: 1963.  Apja: Nostradamus (1951, GER), Anyja: Duble (1952, HUN). Magyar Derby győztes.

Kép Nemo kapitány (HUN). Születési éve: 1964. Apja: Nostradamus (1951, GER), Anyja: Margaréta (1956, HUN).

Kép Robert Endre (HUN). Születési éve: 1945. Apja: Atout Maitre (1936, FR), Anyja: Helia (1937, GB). Alagi díj, Magyar Derby győztese.

Kép Roppant (HUN). Születési éve: 1952. Apja: Robert Endre (1945, HUN), Anyja: Pansy (1944, HUN). Magyar Derby, Magyar St.Leger és Milleniumi díj győztese.

Kép Muskátli (HUN). Születési éve: 1965. Apja: Ataturk (1951, GER), Anyja: Messalina (1953, GER). Kancadíj győztese.

Kép Andor (HUN). Születési éve: 1977. Apja: Jolly Jet (1963, USA), Anyja: Anda (1970, HUN).

 

Kép Tikkasztó (HUN). Születési éve: 1986. Apja: Karakorum( 1973, HUN), Anyja: Tilinko (1980, HUN). Szín/nem: Pej mén.

 

Kép Muscadin (HUN). Születési éve: 1991. Apja: Turbo (1978, HUN), Anyja: Muszlin (1984).

 

Kép Komár (HUN). Születési éve: 1991. Apja: Artist, Anyja: Komédia.

 

 KépBridzs(HUN). Születési éve: 1992. Apja: Waterfield (1984, GB), Anyja: Baccara (1986, HUN).

 

Kép Andrásfi(HUN). Születési éve: 1993. Apja: Jolly Groom (1984, USA), Anyja: Alamana(1981).

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

here

(WilliamFut, 2022.09.19 06:29)

<a href=https://exersahloi.tk/post/Como-Vender-Qualquer-Coisa-Para-Videos>Como Vender Qualquer Coisa Para Videos</a>
<a href=https://ketnetbtorthe.tk/post/Resumo-De-Gestante-Em-Casa>Resumo De Gestante Em Casa</a>
<a href=https://papusembcrep.cf/post/George-Rr-Martin-On-Diversity>George Rr Martin On Diversity</a>

<a href=https://lasafe.ru/privet-mir/#comment-6362>Ipad fur alle folge 120 stadler</a>
<a href=https://jasat.nl/2019/11/20/hello-world/#comment-128002>at this website</a>
<a href=https://www.zimbrafr.org/forum/topic/15756-armored/page__st__860__gopid__281885#entry281885>here</a>
<a href=https://plavanie24.ru/blog/-stili-plavaniya-delfin-batterflyaj/#comment_73389>here</a>
<a href=http://daftar-joker.com/2020/12/30/hello-world/#comment-44863>here</a>
<a href=https://www.totaberlustig.com/rutz_/#comment-2676430>Top 10 salidas vergonzosas de la literatura</a>
<a href=https://maturefuncouple.co.uk/2019/12/17/hello-world/#comment-20084>link</a>
<a href=https://www.heidiwhitehawaii.com/2020/02/24/welcome-to-my-blog/#comment-8023>Salud intercultural en contextos de aristoteles</a>
<a href=https://bromleysoutheastlondonkarate.com/cimg7442/#comment-37841>here</a>
<a href=http://kunefisioterapia.es/evitar-lesiones-viajas-mochila/#comment-68619>this site</a>
<a href=https://jlblog.tech/index.php/Python/6.html#comment-985998>here</a>
<a href=https://trivellesholidays.com/2020/03/12/hello-world/#comment-511385>here</a>
<a href=https://horizoncamer.com/2021/04/11/non-respect-des-procedure-didentification-des-abonnes-voici-pourquoi-lart-menace-les-operateurs-de-telephonie-du-cameroun/#comment-13339>Consigli di scrittura creativa under 14</a>
<a href=https://supror.ru/blog/my-zapustili-svoj-sajt-na-russkom-yazyke/#comment_212288>Frammenti di scrivere w</a>
5245d56

Тема сообщения (может быть любая)

(RobertSeist, 2022.09.19 00:33)


играть вавада - https://vavadakazino1.ru Лучшие онлайн казино Вы найдете в рейтинге топ 10 интернет казино в России, это возможность найти дающие игровые автоматы, подобрать клуб, чтобы прибыльно играть на реальные деньги и пользоваться эксклюзивными подарками от администрации. Gold Casino. 111% запертый депозит от 100 руб. и 200 FS. Подробнее. 96%. Microgaming, Black Buffalo, Igrosoft, Atronic, EGT, Endorphina, Play’n Go, ELK Studios. Casino Technology, Yggdrasil, Quickspin, Playtech, Novomatic, Belatra

surgaslot

(Richardplele, 2022.09.18 16:22)

<a href=https://surgaslot.us/>https://surgaslot.us/</a>

Тема сообщения (может быть любая)

(RobertSeist, 2022.09.18 14:51)


ссылка на мега - https://megadarknetonion.com Мега маркетплейс: официальная ссылка. купить закладку гашиш. купить закладку в москве. создатель Mega. как отличить кокс от фена. аккаунты Mega с балансом бесплатно. нарко боты телеграмм. продам шишки бошки. https Mega onion. mega darknet market ссылка. Mega onion сайт. Mega onion вход. Рабочее зеркало Мега. Даркнет маркет Мега. Мега ссылка

cialis free trial phone number 186 mg

(JasonReulp, 2022.09.18 05:51)

Hello! <a href=http://xocialis.quest/>http://xocialis.quest</a> - us pharmacy prices for cialis good internet site

sports betting

(ScottNog, 2022.09.18 02:48)

Что-то так не выходит
information relating to <a href=https://occhirossi.it/uncategorized/a-cosa-prestare-attenzione-quando-si-sceglie-un-sito-di-scommesse-sportive.htm>https://occhirossi.it/uncategorized/a-cosa-prestare-attenzione-quando-si-sceglie-un-sito-di-scommesse-sportive.htm</a> Kindly check out our

fun88

(DanielJab, 2022.09.18 01:27)

<a href=https://fun88webs.com>fun88</a>

sportsbook

(Brianbeike, 2022.09.17 23:30)

<a href=https://www.jiliwin.com>asian sportsbook</a>
<a href="http://noiosszefogas.com/2021/07/29/emberseg-az-emberisegert/#comment-244091">sportsbook</a> 7f58d07
America’s favorite sports book!
Jiliwin.com sports betting promos !
Online sportsbook and casino 150% Welcome Bonus
Providing latest and best odds on all sports.
Gcash Casino Cash Out!
Subukan ang aming 1000+ Games
Play?JDB, JILI, PlayStar, CQ9?
Web https://bit.ly/3qknimf
Register https://bit.ly/3q7cCr4
Earn money in Gcash! Tara!

cialis com free offer 453 mg

(Donaldwer, 2022.09.17 22:49)

Hello! <a href=http://xocialis.quest/>cialis viagra levitra young yahoo</a> beneficial website http://xocialis.quest

Образование

(FrancisPaurf, 2022.09.17 22:21)

Почему сегодня дипломы покупают?
возникнуть могут разные ситуации на сегодняшний день, из-за чего потребоваться может диплом о прохождении ВУЗа. сейчас в данном обзоре постараемся рассмотреть главные причины, а кроме того порекомендуем где можно будет по комфортный цене купить диплом, что сумеет пройти проверку.
ознакомится тут <a href="http://rur.biz/entry.php?b=12815">http://rur.biz/entry.php?b=12815</a>
Диплом потерян
частенько нам пишут заказчики, что вместо восстановления своего собственного документа, просят сделать заново. скажем ребенок решение принял заняться творчеством , либо супруга решение приняла навести порядок и выбросила ваш диплом. в результате и получается, что потратили много времени на обучение, а теперь приходится производить восстановление. сначала может показать это легкой процедурой, но на самом деле куда все труднее. помимо расходов, придется потратить свое время. а иногда диплом требуется срочно, скажем объявилась прибыльная вакансия и надо подать собственную заявку.
Карьера
если будучи молодым, еще есть время, чтобы пройти обучение в ВУЗе, то вот потом, становится все намного сложнее. прежде всего, необходимо свою семью содержать, это естественно обходится недешево, из-за чего надо работать много. Времени просто напросто нет на университет. и при этом можно стать спецом в своей собственной сфере, но перейти на серьезную должность без диплома, не удастся. конечно же вам остается 2-а варианта: закончить университет заочно, просто напросто деньги занося или диплом заказать.
Диплом советских времен
диплом советских времен дает множество возможностей, и особенно в том случае, если вы профессионал в собственном деле и хорошо знаете разнообразные мелочи и нюансы. однако сохранить свой собственный диплом, что был получен в те годы довольно сложно. использовались в те времена довольно таки бюджетные расходные материалы, что просто выцветают. в наше время скажем диплом отечественного ВУЗа возможно поменять, правда и потеряете уйму времени , а кроме этого денег. произвести восстановление диплома СССР намного тяжелее. рассказывать про все моменты не станем, поподробнее вы сможете почитать по поводу этого в новом, следующем спец материале, что опубликуем на данном сайте.
мы перечислили сегодня лишь главные проблемы, если потребовался диплом, но их намного больше.
некоторые клиенты полагают, что на текущий момент в том случае, если купить диплом в сети, то по результату бумажку получат, вместо полноценного документа. может быть, если решитесь подобный документ заказать в метро, именно подобное качество, низкое и будет в результате. и поэтому надо не торопиться и найти честный интернет-магазин, где можно купить диплом.
а что мы сможем предоставить своему собственному клиенту? если решение примете сделать заказ у нас, то с подобным документом получите возможность отправиться куда угодно в общем-то, ведь дизайн будет неотличим от оригинала. в том случае, если не торопясь изучите вы подобную сферу, обнаружите, что на текущий день на всех тематических форумах существует ссылка на наш онлайн магазин.
сперва предоставляли только лишь аттестаты, ведь они куда легче и проще при производстве. но с годами старались лучше сделать качество и смотрели на защищенные типы документов, как например сертификаты и разумеется дипломы различных университетов. в общем-то уже вначале своей собственной карьеры, решение приняли, что нужно большего добиться и делать дипломы. вложив огромные средства в изготовление и конечно же мастеров, мы смогли добиться потрясающего качества.

sports betting

(ScottNog, 2022.09.17 19:01)

Логично, я согласен
due to new customers from new york, <a href=https://occhirossi.it/uncategorized/a-cosa-prestare-attenzione-quando-si-sceglie-un-sito-di-scommesse-sportive.htm>https://occhirossi.it/uncategorized/a-cosa-prestare-attenzione-quando-si-sceglie-un-sito-di-scommesse-sportive.htm</a> Which recently legalized sports betting. Ceo jason robins said in an interview with cnn

Мертель шамотный огнеупорный

(ckaMag, 2022.09.17 18:13)

<a href=https://oskogneypor.ru/fireclay-brick-shasb>кирпич шамотный огнеупорный цена</a> или <a href=https://oskogneypor.ru/asbest-hrizotilovyy-gost-12871-2013-marka-a-6k-30>Асбест хризотиловый</a>

https://oskogneypor.ru/alumina-cement-cement

Петра и Вади Рам из Эйлата

(Patriciahek, 2022.09.17 01:01)

Точный ответ
после этого настал час вернуться <a href=https://iordaniya-wonders.ru/tour/petra-i-vadi-ram-iz-eylata/>петра и вади рам из эйлата</a> отель эцио - палас, так как наш минивэн забрал сайт на 16.

уплотнитель холодильник

(Davidabups, 2022.09.16 23:17)

<a href=https://сервис-климат.рф/catalog/uplotnitelnaya_rezina_dlya_bytovykh_kholodilnikov/>резинка на холодильник</a>

Тема сообщения (может быть любая)

(RobertSeist, 2022.09.16 21:53)


<a href="https://megadarknetonion.com/">мега даркнет ссылки</a> Сайт ОМГ. Немного о ресурсе OMG!OMG!. С момента смерти HYDRA, именно OMG взял на себя ответственность продолжить дело Трехглавой. OMG onion - это большой и быстроразвивающийся проект, который ориентируется на РФ сегмент. Сайт встречает нас интересным и привлекательным дизайном, что отражает тот факт, что над проектом была проведена не малая работа. Функционал сайта максимально понятен - курс биткоина к рублю, приватные чаты, каталог

drugs canada online 220 mg

(Russelelash, 2022.09.16 20:15)

Hello there! <a href=https://accutanis.top/>https://accutanis.top</a> - northwestpharmacy canada good web page

Тема сообщения (может быть любая)

(Dannypatty, 2022.09.16 19:49)

Dear friends, if you are looking for the most popular https://onlinecasinomitstartguthaben.org/bonus-ohne-einzahlung/ slot games of Australia, but your efforts are not rewarded, I recommend you visiting syndicate platform. Additionally, you can learn what no deposit bonus is. I am sure, it is the most favorite option for users, because it does not require financial expenses or the performance of any special actions. All you need to do is just play video slots. Such surprises often happen during major holidays, on the company birthday.
<a href=http://forum.thesquareball.net/phpbb/viewtopic.php?f=1&t=5301&p=507081#p507081>here she is</a>
<a href=https://bitcoinkasinot.bigcartel.com/product/bitcoin-kasinot>such.</a>
<a href=https://www.dressmaking.co.nz/profile/ellawhite281190/profile>such.</a>
<a href=http://www.freebeg.com/forum/showthread.php?tid=31495&pid=41070#pid41070>detailed description</a>
<a href=https://www.cafeschnurrke.de/profile/ellawhite281190/profile>such.</a>

미국배대지

(Brucescole, 2022.09.16 18:28)

<a href=https://www.tabaeusa.co.kr>미국배대지</a>
미국배대지

link vào w88

(DanielJab, 2022.09.16 18:26)

<a href=https://w88com.club>w88.com</a>

중국배대지

(LeonardSoK, 2022.09.16 17:20)


중국배대지


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59

Következő »